Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kislo – alkalno

kislo – alkalno

Upoštevate kombinacije pri prehranjevanju, kaj najbolj pazite in se pri prehranjevanju z manj kisle hrane bolje počutite?

Ne, na alkalno/kisle kombinacije pa res ne pazim oz. o njih ne razmišljam.

Zakaj pa misliš, da bi se po uživanju manj kisle hrane bolje počutili? Med kislo hrano spada namreč sadje, zelenjava… , predelana živila pa so večinoma alkalna. Takole na oko bi torej rekla, da je kisla hrana bolj zdrava.

________________________________________________ Prave kritike so zasnovane na trdnem prepričanju ali znanju.

hehe, tole, kar si naštela, ne spada med “kislo” hrano.

recimo izdelki iz bele moke, ki zakisajo organizem, pa..

meni se nobeni ekstremi in odrekanja določenih živil ne zdijo smiselna, niti zdrava.

Spada, spada. A očitno si se ti narobe izrazila oz. si imela v mislih nekaj drugega (procese, ki se kasneje odvijajo v telesu), ne pa pH živil. Res pa je, da kislo sadje kasneje v telesu učinkuje bazično, sladko žito pa kislo….
Preberi si tukaj:

________________________________________________ Prave kritike so zasnovane na trdnem prepričanju ali znanju.

no, jaz sem dala “kislo” v navednice ravno zaradi tega. Vprašanje pa ni bilo moje in je bilo mogoče res dvoumno izraženo.

Oh, oprosti, nisem gledala nickov in vem vprašanje po pomoti pripisala tebi.

LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close