Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kisla repa v kozarcu – kako pripraviti?

kisla repa v kozarcu – kako pripraviti?

Lepo pozdravljeni!

A mi lahko prosim kdo pove kako pripraviti/skuhati kislo repo (tisto iz kozarca od Ete)? A jo kuham, če kako dolgo?

pozdrav,

Maja

Repo skuhaš tako, kot bi imela svežo iz tržnice. Tukajle pa je tekla debata o kuhanju repe:

lp

Julija

Hvala za pomoč, ampak kako dolgo se takšna repa kuha?

Maja

jaz pa sem jo dala samo tenstat v teflonsko ponvo. Najprej odcedim repo, vodo iz kozarca sem prihranila. Stopla sem ocvirke v masti, ko so bili zapečeni, sem jih ven pobrala in na to mast sem dala tenstat odcejeno repo. Po desetih minutah sem zalila z podmetom iz vode iz kozarca, če je bilo premalo mokro, pa še z preostankom navadne vode iz kozarca (dodajala sem po žlicah, da ne bi bilo preveč mokro). Tenstala še 5 minut, nato samo dodala popražene ocvirke in takoj ponudila.
Pozdravček Mateja

Jaz jo kuham po občutku. Nikoli ne gledam na uro. Ne sme biti premehka. Mora se še čutiti ugriz. Bi rekla tako al dente. Ne vem, mogoče tako enih 20 do 30 minut. Jo bom pa danes kuhala, pa lahko gledam na uro, če ne bo to že prepozno zate. Evo, jo bom dala zdajle kuhat, pa ti potem napišem.

lp

Julija

Evo, kuhala sem jo slabih 20 minut. Je tak dobra, da bi jo kar zdajle pojedla. njami……. :)))

lp

Julija

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close