Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kinder max rezine – njami

kinder max rezine – njami

Hehehe…

v trgovini ne morem mimo hladilnika ne da bi seveda v voziček primaknila dva kosa kinder burger maxi rezin (to je tista zadevca, ki je polita s čokolado, potrosena z mletimi lešniki, znotraj pa je med vaflji smetana, vmes pa tekoča karamela)…

Zadnjič sem sicer malo doma poeksperimentirala in tako naredila sama te rezine. Se splača poskusiti. Je res njami.

Skratka potrebuješ naslednje:

2 lista vafljev za napolitanke
7 dcl sladke smetane
6 žlic sladkorja v prahu
8 listov želatine

2 stekelnički Schwartau polivke z okusom karamele – alhko tudi kašen sladki greh (če je z okusom karamele)

200 g čokolade (milka noissette)
100 g masla
pest seskljanih lešnikov

V oglato jenna posodo položiš list vafla. Zmiksaš 3,5 dcl sladke smetane, dodaš 3 žlice sladkorja v prahu in 4 lističe želatine, ki si jo razmehčala v vodi in jo naknadno segrela/stopila. Smetanov preliv vliješ čez vafelj in daš v hladilnik, da se strdi.
Ko je strjeno preliješ s karamelnim prelivom in ponovno narediš iz polovice ostalih sestavin smetanov preliv. Pokriješ z 2. listom vaflja in ponovno pustiš nekaj časa v hladilniku, da se smetana strdi.

Ko je strjeno, segreješ čokoladni preliv z maslom na vodni sopari in preliješ čez vafelj ter potrosiš s seseklajnimi lešniki.

p.s.
Nikakor ne pripravite celotne smetanove mešanice naenkrat (7dcl). Ko jo razdeliš na dva dela, se drugi del tako strdi zaradi želatine in ne boste mogle druge palsti tako premazati.

Dober tek!

Nika

Hej, Nika!

Lepo te je ponovno brati in tvoje ideje so ze pri branju njami:)))

Prijeten dan Babi

Nika, že recept je tak, da se mi cedijo sline… Bo kmalu preizkušeno! Hvala!

Danes sem naredila to pecivo. Res dobro.
Moti me samo to, da je preliv – karamela – tako zelo tekoč (pa sem dala samo 1 stekleničko). To pa pomeni, da se na sredini rezinice “ločijo”, ko jih režeš.
Nika, a se je tebi zgodilo isto? Ali pa sem mogoče jaz kaj narobe delala?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close