Kenija
Pozdrav!
Konec septembra greva z dekletom za 15 dni v Kenijo. Ker sva dobila prek agencije zelo ugodno ponudbo (ker je punca zaposlena tam in je ceneje kot ce isceva samo let. karto) sva se odlocila kar za pocitnice pri Mombasi in bi od tam poskusala hoditi naokoli. So pa razdalje precej velike in me zanima, ce ima kdo kaksno izkusnjo ali nasvet kako bi bilo najboljse. Rada bi videla cimvec lepe narave in zivali… Pa pristne domacine?
Vsaka izkusnja bo dobrodosla. Hvala.
zivjo!
Tudi jaz sem izbrala enako moznost kot vidva – ker me je prisla ceneje.Sicer je pa ena slabost (samo 15 dni). Ja, razdalije so pac ogromne, tako da jaz menim, da se vama najbolj splaca ogledat kraje S (DO LAMUJA) in J (MALIDI, KAK OTOCEK poleg meje z Tanzanijo). Ker za ostalo bo premalo casa. Jaz sem bila tudi v na 4 dnevnem safariju in sicer v Amboseliju (noro lepo, jezera,pogled na Kilimandzaro, ogromno zivali) in pa Tsavo East( tudi lep, malce bolj pust, ima lepo recno strugo, vidis krokodile). Bila sem se v enem rezervatu Mambo Hills. Vse to sem rezervirala na plazi (Patrik) – in je bilo zelo poceni in odlicno organizirano, super hrana in prenošišča. Tudi kaksno masajsko vas se splaca videt – ceprav so ze zelo skomercializirani. Mi smo spoznali eno masajko v eni vasi pri Mombasi, pa nas je domov peljala in pol mal bolj vidis prav duh Afrike.. 3 dni sem pa prezivela v kompleksu hotela, se kopala in jedla 3x na dan (imeli smo namrec poln penzion).
Hotela sem it dlje v notranjost Kenije, ampak menim, da se to za 15 dni ne splača. Je okrog Mombase (300-400km) ogromno lepih stvari za videt in dozivet!
No to je pac moje mnenje!Uzivajta!
JUnija sva z možem tri tedne potovala po Keniji in Tanzaniji v lastni režiji. Odločila sva se zaradi narodne parke, ker naju poležavanje na plaži ne zanima. Ugotovila sva, da se safarijev (sploh če spiš v šotoru in low budget hotelih) po dobrem tednu naveličaš, saj se živali “ponavljajo”, pokrajinsko pa tudi ni takih razlik, da bi te stalno držale v napetosti. Cene so pa popolnoma previsoke in sploh Kenijci zelo lupijo turiste. Tanzanijci so neprimerno prijetnejši… Iz Mombase sta res najbližja oba Tsava in Amboseli, čeprav je zame park številka 1 v Keniji Samburu v Tanzaniji pa Serengeti. Na safari nima smisla iti z rent-carom, ker ne poznaš cest, ne veš kje so živali in jih tudi ne vidiš (čeprav so pred nosom). Svetujem udeležbo na kakšnem organiziranem izletu ali najem avta s šoferjem (obvezno vozilo s pop-up roof).
Hvala za odgovora. Zavedam se časovne stiske, zato ne bi ponavljal “napakic”, ki sem jih delal do sedaj (na vsak način videti vse). Ravno iz tega razloga malce sprašujem naokoli kaj je smiselno. Safariju bi namenil tja do 5 dni, “aklimatizaciji” v hotelu, kamor sva pač vtaknjena nekje tri dni, ostalo pa se še odločam. Najbolj sem v dvomih ali iti bolj v notranjost ali ne (npr. za safari v Masai Maro, oz. v enega ki je najbolj reprezentativen). Ne vem točno kako funkcionira transport in kakšne so cene (bus, vlak ali celo letalo?). Rent-a-car pa iz izkušenj z Egipta odpade 🙂
ojla,
ja nina se strinjam s tabo glede Masai Mare – pa tud res je, da so si tej parki med seboj dost podobni, tako da jaz ti ne bi priporocala, da gres tako v notranjost glede na št. dni, ki jih imas na razpolago..Tud jaz sem imela take plane preden sem sla, ko pa enkrat prides dol in dobis obcutek za razdalije in vidis, da rabis ponekod za 300 km 2x vec casa kot pri nas, vidis, da je tezko izvedljivo…
Glede javnih prevozov (vlak,bus) pa nisem imela ravno najboljsih izkusenj, je vse bolj tako po “kanpanjsko” – gres ko gres, ni ravno striktnega reda..(nevem, to je moja izkusnja – laho sem mela tud smolo)
Te tvoje agencije pa ne poznam!
Uzivaj Kenijo!
lp
Titika, tudi jaz se mislim muditi dol ob istem casu (sicer sibam v TAnzanijo prek Kenije (let v MOmbaso)). Ce gres slucajno ob istem terminu dol, pa se nebi branil sopotnika za del poti. Ne vem sicer kje se zacne tvoje organizirano potovanje, verjetno na letaliscu?
Agencije pa ne poznam, jst grem po svoje.
Cena, ki vključuje povratni let do Kenije in en notranji let (Nairobi Mombasa),vse prevoze s terenci in avtobusi, 5 dnevni peš safari s PP,v hotelih Nairobi in Mombasa pa nočitev z zajtrkom,zdr. zavarovanje z asistenco,vstopnine v dva nac.parka (Masai mara,Tsawo), nosače, ekskurzije v vasi, znese nekaj manj kot 2000 eurov.
Ta varianta potovanja je avanturistična, par dni po hotelih, potem pa vedno med domorodci, v šotorih, druženje z domačini in spoznavanje njihove kulture…skratka – v naravi,tudi vodič na safariju je Masai(domačin), nič med betonom ali asfaltom.Dobila sem odgovor od udeleženke istega potovanja lani – navdušena….zato se bom kar odločila in šla
še moje izkušnje, kar jih pač mam:
– na letališču si takoj zmenjaj denar (vsaj nekaj), da dobiš bankovce za 50 in 100 šilingov, ki jih talaš okoli in imaš potem mir (ceneje kot evri 🙂
– Tsavo East je verjetno bolj tako, zlasti, če je pred padal dež – potem je vode/hrane dovolj in se živali razkropijo naokoli in jih ni ravno ob reki oz. cesti. Najrž bi bilo 3 dni amboselija bolje
– beach boysi so večinoma pošteni pri rezervaciji safarijev, v hotelih pa so precenjeni. Vendar so nujna pogajanja (jaz sem za Tsavo East plačal 170 po glavi, vendar sem se pozabil pogajati – prava cena je bila okoli 130 EUR ali manj za dva dni/osebo).
– v Mombasi je zanimivo
– ne pozabi kupiti kenijskega čaja 🙂 (če piješ pravi čaj)
– verjetno zna biti zanimivo potapljanje na koralnem grebenu – obvezno pa moraš vztrajati, da te peljejo na greben, če te peljejo samo po laguni, je brez veze.
Forum je zaprt za komentiranje.