Najdi forum

Zanima me, katera cepljenja so potrebna za KEnijo in koliko pred potovovanjem jih e potrebno opraiti. Ali kdo ve , kako je z vizo, jo rabimo, kje jo dobimo?
Hvala!!!!

Zdravo,

Za Kenijo je nujno le cepljenje proti rumeni mrzlici, priporočajo pa tudi ostala. Jaz osebno sem se cepil le proti rumeni mrzlici in imel s seboj tablete proti malariji Malarone, ki jih tudi nisem jemal, ker ni bilo nobenega komarja… Mislim, da se moraš cepiti en mesec pred potovanjem.

Vizo za Kenijo potrebuješ in jo urediš direktno na letališču v Nairobiju ali Mombasi, leta 2005 je stala 50 USD.

LpT

Antimalariki so obvezni. Manja

Ravnokar sem se vrnila iz Kenije. Rumena mrzlica je obvezna (a nihče ne preverja), antimalarike sem jemala, a je bilo komarjev bolj malo (so me pa popikali) in tisti na nadmorskih višinah nad 1600 naj ne bi bili malarični (torej večina parkov razen v Rift Valley, Tsavo in obala).

Aja, pa viza je še vedno 50 USD. Dobiš jo na vsaki meji (letališče, kopno). Izpolniš le formular, fotke niso potrebne ne za Kenijo, niti za sosednjo Tanzanijo. Dokler se giblješ v deželah vzhodne Afrike ti velja viza za enkraten vstop, čeprav vmes skočiš v Tanzanijo ali Ugando.

Obala na 1600m?????:)

Seveda obala ni na 1600 m, kot je razvidno tudi iz opombe v oklepaju.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close