Najdi forum

Živijo

V neki turistični agenciji sem zasledil 14 dni Kenjie z hotelom za okrok 190 tisoč.
Zanima me, kako je kaj z varnostjo v Keniji?
Jaz bi potem ostal še kak teden do 14 dni dol in bi potoval v lastni režiji?
Kaj je Kenija draga in varna?
Kolko so kaj stroški 14 dnevnega potepanaj po Keniji?

lp
furbi

živjo
vse je odvisn od tega kaj pričakuješ od potovanja.
če ti leži ležanje po bazenčkih vzem to varjanto.
če si pa količkej avanturista,poglej na stran zvoneta šeruge ki vozi v kenijo.cena je sicer 500 jurjev,veš pa kam si jh dal.je ful avanturistično.dost si še med dokaj odročnimi plemeni(treking,šotorjenje,kuhanje na 2eh malih ogenjčkih,sundown-erji vsak večer,…),razen masajci so pač turistična točka znana po celem svetu in temu primerno tečni(beri fehtarji).če sti zgodi pa tko kot nam je pa šow zagarantiran in sicer gratis(smo namreč bežali iz vasi pred masajskimi mačetami).tega ti nobena agencija ne nudi:-).
valjda zravn spadajo parki in živalce ki so zelo lepe,sploh če si zraven hijen med pojedino.tebi je pa kamjon krepal 100-200 m stran,in smo veselo kamjon porivali.tega ti sicer nihče ne obljublja,pero mi smo meli to časz.za konec je pa še maw morja in jadranja med neznanimi in obljudenimi otoki.
božansko.
pero v zakup morš uzet da se boš nekje v 3 tednih umil cca.3-4x in ravno tolikokrat tudi preobleku.
je pa v ceni dobesedno vse(hrana,pijača,vstopnine,zavarovanje,vsi prevozi).kenija spada namreč k dragim deželam.pa še cene si sprot zmišljujejo.mi ki smo bli ko eni berači,umazane(nekoč bele)majice,pa kej strgani,…se da dost bl barantat.sicer ne slišijo na to uho.
če te ki zanima,me kontaktiraj.
res je na šus 500 čukov dost ampak sej lhk že zej kladaš h kraju.
srečno,nataša

živijo nataša,
najlepša hvala za lep opis tvojih dogodivščin. me je kar malo zamikalo.
takoj bi se pridružo zvonetu, če bi imel 500 jurjo, sam zdaj sem pa finančno omejen, in zato razmišljam, da bi šel mogoče v lastni režiji dol pogledat.

lp
furbi

Brez Zvoneta pa na kako last minute varianto (samo let) se da priti precej ceneje skozi.
Spanje se začne pri dva do tri dolarje na noč, hrana tudi ni strašen strošek, drage so turistične zadeve, safariji in podobno. Je pa treba malce vseeno popazit, zlasti v Nairobiju in Mombasi tudi ulično nasilje ni izključeno. Lamu je zelo varen, manjša mesta tudi OK.
Ravno zaradi agresivnega turizma in agresivnih odgovorov nanj se mi je zdela Kenija med manj zanimivimi konci Afrike, kar sem jih videl (Lamu je spet izjema).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close