Najdi forum

KENIJA-MOMBASA

MENE ZANIMA PREDVSEM TO,ČE IMA KDO KAKŠNE PODATKE ZA KENIJO oz.Mombaso.(dobrodošle so vse informacije)Sam se namreč odpravlajam tja 14 AVGUSTA.

Poznam družino, ki je bila tam, sama še nisem bila. Če greš z agencijo, te nastanijo v hotelu, ki ima svoj park, plažo,… Vse je zastraženo, turistov skoraj ne pustijo iz tega kompleksa. To je vse, kar se spomnim, da so mi povedali izpred dveh let. Moram priznati, da mi tak stil lpotovanj/etovanj ni všeč, morda pa tebi je.

Pa uživaj!

HJAA KAJ NAJ REČEM TUDI SAM NAMREČ NE MISLIM BIT SAMO V TEM KOMPLEKSU KAJTI ZRAVEN TE DESTINACIJE ŠE JE EN DVODNEVNI SAFARI.NAMERAVAM PA ŠE OBISKAT ZANZIBAR,ČE PA ŠE BO KAJ ČASA PA ŠE KAJ VEČ.

Hvala za odgovor
Mitja

Svetovala bi ti, da vzameš malo daljši safari, da boš v resnici doživel kenijsko divjino, pa videl več živali. V nacionalnem parku Masai Mara se nekje v tem času začne velika selitev živali – na stotine zeber, gnujev, gazel, pa vsi tisti sloni, levi, bizoni… Tega vsega na dvodnevnem safariju verjetno ne boš doživel ali v zelo mali meri.

V hotelih ni strogega režima – greš kamor hočeš, če si le upaš! Boš videl sam, da ni zelo varno.

Pa srečno pot!

Najprej hvala za koristne informacije.Ja za tale safari sem se že pogovarjal z enima,ki organizirata tale safari ampak je cena kar visoka 680$ USA za tri dni kar se mi zdi zelo dost za tri dni.Upam,da najdem tam kaj cenejšega.

Mitja

Tam bos imel veliko trznikov safarijev tako, da ni problema.
Problem je le ce si casovno omejen.
Cena safarija v Keniji je bistveno nizja kot v Tanzaniji.
En dan safarija v Keniji stane od 70-90 $, v Tanzaniji izpod 110$ ne dobis.
Govorim seveda o kvalitetnih safarijih.

Pozdrav Afriki! In srecno pot!
V@

Safari v Keniji je od 70US$ navzgor. In kako ti je vsec je odvisno od dveh zadev. Programa firme s katero gres ter v najvecji meri voznika. Ce gres v Masai Maro se pozanimaj kje bo kamp in kam boste sli. Najvec zivali (selitev) je na zahodnem delu parka, oz. v Trans-Mara, kamor pa nekatere budget firme ne vozijo (ker je kao treba extra placat), oz. imajo nekatere kampe na popolnoma drugem koncu parka.

Ko sem bil julija tam se je ravno zacela selitev zeber. Sedaj bi moralo biti precej vec zivali…

JA ZRAVEN TE DESTINACIJE JE ŠE EN DVODNEVNI SAFARI red elephant,ČEPRAV NE PRIČAKUJEM KAJ EKSTRA OD NJEGA.IMAM PA ENO IFORMACIJO DA DVA SLOVENCA,KI ŽIVITA V KENIJI ORGANIZIRATA SAFARIJE AMPAK STA KAR DOKAJ DRAGA 680$ TRI DNEVNI SAFARI JE KAR VISOKA CENA.

HVALA ZA ODGOVORE
Mitja

Aha… meni ni vzpostaviti kontakta pred odhodom s temi slovenci… mas kaksen mail?

Evo tukaj je en naslov. Nevenka in Roman: http://www.eyesonafrica.org ;eyesonafrica@swiftmalindi.com
tukaj se da dobit vse informacije glede safarija.

lp
Mitja

Kam v Mombaso pa točno gresta?

Grema pa nekje na obalo( Shanzu Paradise)!

A greste to z ASC (african safari club)?

Eh, sedaj si ze dol.

Jst ti priporocam ogleda nacionalnega parka Lake Nakuru, k je zelo lep park, ce so ti vsec Flamingi in Pelikani. Sej ima tudi nekaj drugih zivali, sam ne v taksnih kolicinah kot npr. Masai Mara. imas pa se nekaj drugih zelo zanimivih predstavnikov zivalskega sveta, kot je npr. slovnov najblizji sorodnik, kakorkoli se ze imenuje.
Pa zelo dostopen je in relativno poceni za ogledat (v primerjavi z drugimi parki). Zihr vreden zrtvovanja enega dneva.
Ce sta dva si lahko ogledata za 45$ na osebo. Cas ogleda je odvisen od vajinih pogajalskih sposobnosti:)))
Eh vstopnine so drage, pa prasci so ukinl popuste za studente.

Hvala vsem za koristne informacije!!!! Zdaj smo že doma in moram rečt bilo je ZELO ZELO DOBRO!!!! in tudi vsakemu toplo priporočam KENIJO!!!

LP
Mitja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close