Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Kenija Mombasa Shanzu

Kenija Mombasa Shanzu

Pozdravljeni, popotniki!

Pravkar sem se vrnila s Kenije, z novimi informacijami, vtisi in veliko energije. Moje potovanje ni bilo toliko turistično, saj me najbolj zanimajo ljudje. Če gre kdo s turistično agencijo, v mislih imam African safari club, nikar ne nasedajte hotelskim uslužbencem, češ, da je nevarno iti v vasi oziroma sploh izven hotelskega kompleksa. Jaz imam najslabše izkušnje v hotelu, saj mi je kar nekaj stvari izginilo iz sobe, tudi uslužbenci veliko fehtajo za denar. Drugje nisem imela slabih izkušenj, ravno nasprotno.

Na kratko: Čudovita klima (27°C), vetrc, bujno zelenje, palme, nikjer nobene gužve na plaži, prijazni domačini,revni otroci, veliko sirot, delajo za vodo in hrano.

Če gre kdo v ta predel Kenije, se mi oglasi, saj ti lahko dam še veliko napotkov ter imena ljudi,na katere se lahko tam obračate.

Lep popotniški pozdrav,
Alenka

Živio Alenka!

Res hec. Ravno sem prikolovratil na spletno stran, da povprašam ali ima kdo kakšne dobre izkušnje iz Kenije. Namreč malo me vleče, da bi šel letos, verjetno kje v obdobju november÷ januar (če se mi posreči) v Kenijo. Želim si malo vandrati naokoli, videti zanimive stvari, ljudi – njihove navade, vsekakor iti na safari, … . Ma me ne vleče najbolj, da bi šel s kakšnim organiziranim potovanjem od začetka do konca.
Moja ideja zaenkrat je, “iti dol, pol pa vidimo”. Tolko vem za sedaj, no ja, pa da K. leži nekolko bolj južno od Norveške, to tudi vem. Okvirni krog bi si že naredil, kaj preveč pa ne, če ni ravno sila. Moram predvideti način prenočevanja, potovanja naokoli, plačevanja. Misliš, da bi šlo tako? Bi bili trije tedni za eno tako zaokroženo pot dovolj?

(če boš za, ti bom kasneje postavil še kakšno vprašanje)
Hvala.
Uživaj na naslednjem potepu.malencica napisal:
K

Jambo,mambo!

Trije tedni so za moje pojme dovolj, da spoznaš ljudi,zaokrožiš celo državo in vmes skoraj nič ne počivaš. haha ceste so namreč precej luknaste, njihovi kombibusi pa brez vzmetenja, a to spada k Afriki. Zato v bistvu greš dol. Po mojem je najboljše, da se čimbolj izogibaš turističnim variantam,ker so res drage, pa še turiste spoznavaš namesto domačinov.Jaz nameravam še enkrat dol decembra, če bodo cene kart ugodne, če ne pa januarja.

Z velikim veseljem še kaj povem

Alenka

Posodim ti lahko Lonely Planet. Pokliči.

LP!

Š3tof

Ej pa res. Kaj zadostuje avio karta (prej še cepljenja) nekaj denarja in pot pod noge (ok, pod avionska krila); pa morda še LP (al pa štoparski vodnik po galaksiji)?

(Mi res nuca ta info? Ker pol sem pripravljen in potrebujem samo še čas v zimskih mesecih. Verjetno je dec÷jan kr dober, kateri bi bil bolj?)

Hvala.
lp

Jambo mambo!

Za januar in februar pravijo domačini, da je najmanj turistov. Verjetno zato, ker je takrat sušno obdobje in precej vroče. čeprav bi jst vseen šla takrat, če bi mi zneslo. Cepljenje proti rumeni mrzlici je priporočljivo, jst sem se cepila, saj drži 10 let. Tablete proti malariji ( malarone za kenijo) je pa tud dobr jest, sploh če greš v času deževne dobe. V potovalni ambulanti majo en koledar in ti točn povejo al jih rabiš al ne. Tud odvisn v katere predele potuješ. Na obalnem pasu nisem videla nobenega mrčesa, tam ob viktorijinem jezeru so pa menda najšteviljnejši. Tam jih tud velik umre zaradi malarije- domačine mislim.

LP je dobr met pr seb, če se pa sprijateljiš z domačini, maš pa najbolše vodnike.Bolj priporočam kratek tečaj svahilija. to še najbolj zažge pri lokalcih.

Siku njema
(lep dan)
Alenka

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close