Kenija-lastna režija-avgust
Pozdrav,
mene pa zanima, če je se je kdo potepal pom keniji v lastni režiji. Če mi lahko kdo napiše
kako je s tem safarijem (a se lahko z lokalci kaj zmeni ali moraš it z agencijo?). Kakšne so kaj cene low-budget hotelov in nasplošno ali je drago (prevozi, hrana, …)?
In kaj se najbolj splača videt (prosim ne mi omenjat safarija 🙂
LP
AnT
Ola,
ali imate kj izkušenj s tem (prebral na odklopu in velja za kenijo):
” Elektrika 230/240 voltov. Vtičnice so angleškega tipa (tri ploščate nogice), zato si priskrbite adapter. “
Al se da kupiti tale adapter? Kje?
Vprašal bi še tole, koliko me bo stalo 3 tedensko potepanje (zelo nezahteven tip, razen safarija),
koliko ste vi zapravili (brez safarijev)?
Hvala
Ant
Adapterja ne rabis!!! Vtaknes neki tm v srednjo luknjo in dobis se dve s katerima lahko zadovoljis svoj aparat:). Torej ne nosi adapterja po nepotrebnem naokoli.
K smo ze pri tem, vsi boljsi polnilci prenesjo tak razpon napetosti, da jih lahko vtaknes kamorkoli (ce se to le fizicno da). Sam preverite prej, ce je vas polnilec vsejed!
Zdravo,
Jaz osebno sem kupil adapter, pa mi ni bilo nič žal-mi je dobro služil, pa še za celoten svet je uporaben (adapterji pa stanejo 3.000sit in več), prodajajo jih pa v LJ pod Emporiumom.
Z lokalci (beri Beach boysi) se da zmeniti za cenejši safari in cenejše izlete – je pa tudi velika verjetnost, da te nat…
No, to je to…
Tommy
…sam odhajam v Kenijo junija – tudi sam sem postavil nekaj vprašanj – in – ne vem zakaj, ampak občutek imam, da sodelujoči na forumu, kateri so seveda (naj bi) obiskali to državo v bližnji preteklosti nimajo najbolj koristnih informacij (ali pa jih nočejo-le zakaj, pri…deliti z nami)in se pač moramo posluževati forumov v tujini (kot bi naši južni sosedi dejali-“mic-po-mic”); vrnem se julija (po 10-tem) in takrat (če že ne prej) ti bom z veseljem pomagal po svojih močeh!
L.P. Tinsky
p.s. preberi si O Vodi in Duhu-zelo koristno, tudi za gospodiče, kateri so “baje strašni popotniki”, pravi “Afričani”…
Kaj nej ti odgovorim?
Ne rabis adapterja, ce se vsaj malo znajdes in neki zapicis v srednjo luknjo (k je pac sam za varnost tm). Ce je men delovalo bo menda tudi tebi.
Cene safarijev sem napisal (lahko tud ceneje cez prides, ta cena je za agencijo, k ves da te ne bodo nategnili in vbistvu ni tko slaba cena, samo vstopnina v park je 30 USD na dan)
Za drugo pa je odvisno. 20 USD na dan dvoposteljna soba (hotel ni nc posebnega)
Jst ne maram deliti kopalnice.
Torej neki se kr vredu hotel te pride ziher 10-15 USD (20 USD je bila zgornja meja, ki sva jo placala).
Drugac pa lahko dobis dvoposteljno sobo tudi za za 4 dolarje na noc (odisvno kaj rabis ti za dobro pocutje). Mislim se ceneje lahko, sam jst tm nebi zdrzal niti eno noc.
Hrana in pijaca, ma salico pravega caja dobis za 30-270 SIT (razpon cen je tm pac malce vecji kot pri nas), povprecno 60-90.
Fanta,… povprecno 90-120 SIT, kaksen mangov sok 150-180 SIT.
Pivo 210-270 SIT (niti ni poceni).
Obrok hrane, ma odvisno kje, tm za 300 SIT nebi smelo bit problema se kej najesti (lahko seveda veliko manj). 450-600 SIT ze kej pametnega dobis skor kjerkoli. Zgornje meje so pa se visje kot tuki.
1/4 kure 210 SIT (najbolj piljubljeno meso pr njih, vsaj vsaj je rekle, da ma kure najraje).
Pizza (ne glih velka) bi bila 2000 SIT.
Ce cen nimajo napisanih te radi nategujejo in to kar precej. Racune je fesjt prevert, ker nategujejo al pa enostavno ne znajo racunat.
Prevozi so poceni. Kaj nej se recem? Avtobus la pa Matatu v mestu je 60 SIT (eni so lahko 90 SIT).
Taksiji niso glih poceni. Za manj kot 600 SIT belca se okol vogala skor ne bo peljal (za 450 SIT, ce gres glih s kaksno domacinko, k se z njim prej skrega pa ze km prides).
Tudi cene matatujev med mesti so vredu, sam ne slovijo po varnosti.
Kaj vem 1500 km dolga voznja z avtobusom mislim da je prisla okoli 50 USD.
Nairobi-Dar es Salaam je blo manj kot 25 USD, se mi zdi. Glede na razdaljo se mi zdi vredu cena.
Vbistvu, ce hoces it ceneje skozi pojdi v Tanzanijo.
Kolk porabis za en mesec? Pojma nimam, bi tud sam rad vedel, kolk sam porabil:).
Jambo!
Jaz sem ravno prišla iz Kenije. Bila sem tam tri tedne, ampak se bojim, da ti ne morem preveč pomagat. Lej, glede safarijev je tko, da so dost dragi, ampak je to v bistvu edini način da vidiš “životinjsko carstvo”. Sej zato gres v Kenijo, a ne! Tudi jaz sem na zacetku mislila, da se da vse narest v lastni reziji, pa na konc ugotovis, da te pride drazje.Mogoče bo avgusta drugače, ampak jaz na poti nisem srecala veliko travelerjev. Za parke potrebujes svoj avto, najem pa je zelo drag. In ce ne dobis ekipe plačaš več kot z agencijo.
Cene safarijev pa so razlicne. Recimo, v Nairobiju lahko naletiš na kakšnega domačina, ki bi ti po nižji ceni zrihtal kakšno zadevo, ampak te tam zelo hitro nategnejo – sploh ce jim das aro. Dve Anglezinji sta hoteli iti na Mt Kenijo in sta imeli srečo, naleteli sta na enga lokalca, on je zbral ekipo (kuharje, nosače) in sta potem res sli za pet dni za samo 250$.
Velik stvari sem napisala tud na moji popotniski strani, pa poglej ce ti bo kaj prav prislo:
http://www.motoset.si/kongo005
lp:)Katja
PS: Aja, pa ce v Lonely planetu pise da je Budget, to pomeni soba brez oken, brez mustikerja, pa tud kaksnega scurka lahko najdes.
To pol pomeni 125 na osebo? Vbistvu to ne pokrije nisi vstopnine v park (mislim, da je za vecino Kenijskih parkov 30 USD/dan). Sam je res, da vcasih muckajo in se da marsicemu izogniti.
Folk dol je pa itak poceni, delajo ze za dolar na dan.
Sta meli res sreco.
Dol se pa itak na vsakem koraku prilepijo nate kot nekaksne pijavke in majo vsi najboljse ponudbe:).
Vstopnina za vecino kenijskih parkov ni 30usd, ampak variira, odvisno od sposobnosti pogajanja.
-ce poznate koga, ki je Resident se boste v park brez problema zapeljali skoraj zastonj, oziroma po lokalnih cenah…..
-ce se postavite pred vhod v nacionalni park in sprasujete soferje, ki gredo noter, boste zagotovo dobili zastonj prevoz do prvega kampa, kjer pa je se vec moznosti za prevoz in po nekaj dneh boste zapustili nacionalni park neolajsane denarnice:))
-Hells Gate, tukaj je mozen obisk parka s kolesom……
Ni vse v kolicini denarja, najvec je v nacinu in iznajdljivosti:))
Ok, se mi je zdelo. Glede na to, da sta sli sami je to se vedno krasna cena. Sam, ni panike se za to ceno pridruzt kaksni skupini.
Anglolife mas prav, iznajdljivost je pomembna. Sam so se vedno neke minimalne cene, ki jih kljub vsej iznajdljivosti tezko posekas.
Ceprav bi me res zanimalo kako ti prisotni resident pomaga? Tak, da vem kako se lotiti tega, ce seveda govoris iz izkusenj. Midva sva morala pol se za njega placat:). Ceprav se mi zdi, da so bli tko leni, da sploh nebi opazili, ce bi mel cel avtobus in sam soferja prijavil.
.
Poznam dol enega lastnika agencije, mi je tud ponudil soferja, k bi me spravil v park za ceno vstopnine enega dneva, drugi dnevi so pa gratis:). Sam najem avtomobila pa nebi prisel kej zlo poceni. Ce bi blo vec folka bi blo pa zlo poceni. Najti dol koga za zraven pa ni simpl, folka je malo, vsi so ze nekej bli al pa sploh ne gredo.
Morda se komu zdi, da Afrika ne more biti draga.
Jah, Kenija in Tanzanija sta kar dragi. Če ju primerjam s kako turistično Tajsko..precej dražji. Predvsem, če želite na kak safari (drugače pa je kakega leva tako nemogoče videt) je treba kar pošteno seči v žep.
Cene kar varirajo in kaj hitro se zajdeš v restavraciji, ki ni ravno poceni. Na ulici pa skoraj ni možno jesti (vsaj sredi Nairobija). Tudi cene hotelov so precej različne, tudi te budget variante.
In ne pozabite, za enga revnega črnca boste tam kot “belec je milijonar” in koliko se da barantat je potem že drugo vprašanje.
Morda še to, spominke kupite, če je le možno na koncu, na tržnici v centru Nairobija, so najcenejši od vseh možnosti na safarijih in podobnih zadevah, pa tudi isti so povsod.
Forum je zaprt za komentiranje.