keksi
Jaz še enkrat dam link do “svojih” piškotov, meni se tole res obnese že leta. Tudi z otroci smo jih večkrat pacali, na peki papirju sem jim zvaljala en kos, pa so izrezovali in polagali na “svoj” pekač. Ko so bili še manjši, sem jim odtrgala en kos testa, pa so delali figurice kot iz plastelina, na koncu smo celo spekli, samo za jest so bili mamičini vseeno boljši:-)))
S čim posuti?
– Prav lepo in za otroke preprosto so pisane mrvice. Pečene piškote s čopičem malo namažeš z beljakom, otroci s prstki posujejo mrvice.
– Še vedno preprosto je limonin led, tj. sladkor v prahu in malo limoninega soka, s čopičem ali z žlico preliješ po vsakem piškotu. Dobro je že tako, sploh če narediš več barv v več skodelicah, lahko pa na vrh še kakšno pisano mrvico.
– Oblivanje s čokolado je okusno, a dosti je packarije prej in potem. Za tole je fino, če imaš profesionalno čokolado za oblivanje piškotov, ki se topi šele na 45°C, torej ne takoj, ko primeš piškot v roke (trgovina Pekarne Vrhika na Brnčičevi, Črnuče-Ljubljana).
– Če oblivaš ali pomakaš v navadno stopljeno jedilno čokolado, je dobro, da potem povaljaš ali posuješ še s kokosovo moko. Tako potem ni zgornjih problemov s lepljenjem čokolade na prste, otroci imajo to ful radi, enostavno za narediti, lepo za pogledati in dobro za jest.
Če te kaj posebej zanima, povej.
LP Mimi
Forum je zaprt za komentiranje.