keksi za otroka
Živjo!
Ponovno se obračam na vas z vprašanjem. Moja 2-letna pikica je zbolela in bi ji rada popestrila dan s kakšnim kuharskim “packanjem” . Spomnila sem se, da bi verjetno lahko spekle kakšne kekse – tiste čist navadne, ki jih oblikuješ s figuricami.
Imate kakšen enostaven recept za take piškote (brez orehov ali lešnikov, ker jih nimam na zalogi!)?
Hvala vsem in lp!
t
Ola !
Čajno pecivo
250 g moke
1 zravnano žličko pecilnega
75 g sladkorja
1 vanili
sol
1 jajce
125 g margarine
Vse sestavine dobro pregnetemo z gnetilnima kavljema ročnega mešalnika, nato pa ugnetemo v gladko testo. Če se lepi, ga damo za nekaj časa v hladilnik.
Iz testa lahko pripravimo različne piškote:
1. Testo tanko razvaljamo, izrežemo piškote, damo jih na pekač in spečemo. KO se ohladijo jih lahko zlepimo s poljubno marmelado, lahko tudi s kremo, Nutelo..
2. Naredimo lahko tudi prestice, tako da oblikujemo za svinčnik debele svaljke, ki jih zvijemo v prestice, premažemo z mlekom, vtisnemo v sladkor in damo pečt.
Upam, da sem ti kaj pomagala. Tvoji punčki pa želim čimhitrejše okrevanje.
lp, Majuška
VANILIJEVO TESTO
3 jajca
375 g sladkorja
1 vanilin sladkor
250 g masla ali margarine
750 g moke
žlička pecilnega praška
marmelada
sladkor v prahu
Umešamo jajca, sladkor in vanilin sladkor. Počasi dodajamo mehko maslo, nato pa še moko s pecilnim praškom. Zamesimo testo, oblikujemo kepo in ga za najmanj 1 uro postavimo v hladilnik. Testo razvaljamo in z modelčki izrežemo piškote.
Pečemo 10 – 15 minut pri 200 stopinjah Celzija.
Ko so pečeni, jih namažemo z marmelado in stisnemo skupaj po dva in dva. Povaljamo v sladkornem prahu.
Na pult dam peki papir, nanj testo in položim vrečko za vlaganje ter preko nje razvaljam testo. Prej sem valjala direktno, pa se mi je vedno na valjar vse prijelo.
Forum je zaprt za komentiranje.