Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika keksi brez mleka in jajc

keksi brez mleka in jajc

Lepo pozdravljene!

Potrebujem recept za enostavne kekse brez mleka in jajc, saj bom delala kekse za otroke, ena deklica je pa alergična…

Hvala za pomoč!

Lp,
Sonja

Če je lahko maslo vmes, naredi orehe ali kar piškotke iz istega testa. Meni je proti koncu mase ostalo čisto malo, sem jo kar zvaljala v kroglice, pritisnila nanje polovico oreha in spekla. Je bilo ravno tako krasno. Uporabila sem tale recept: , namazala pa sem jih kar z nutelo.

Testo v razmerju 3:2:1 moka : margarina (Perta je brez mlečnih beljakovin ali Vitaquel) : sladkor. Če je testo premokro dodaj še malo moke. Pusti počivati , nato razvaljaj in napravi kekse. Lahko narediš kekse z modelčki ali kifle .
V Merkatorju prodajajo jajčni nadomestek, ki se pri peki lepo obnese.

Brez mleka in jajc sta margarina GEa – modra in Vitaquell, ostale vsebujejo jajčni lecitin ali pa mleko.

<http://pejicna.moj-album.com/>

Hvala vsem!

Ker ne vem natanko, če se deklica izogiba tudi vsem ml. izdelkom (torej tudi margarini in podobnemu), bom kar z Geo naredila po Metinem receptu. Mislite da bi lahko noter dala še malo mandeljnov (ostali bodo imeli vanilin-kifeljčke, ki vsebujejo mandeljne)?

Lp,
Sonja

Pazi, obstajata dve vrsti Gea margarine. Izberi tisto, ki ne vsebuje mlečnih beljakovin (vse piše na deklaraciji).

Ne vem, kako hud alergik je ta deklica, in nekateri nimajo težav z oreški. So pa vsi oreški zelo alergeni in je mogoče bolje, če jih je vključiš.

Pri alergiji se je potrebno držat diete Urtika III, ki prepoveduje tudi vse oreške, citruse (limonina lupina), breskve in marelice (marmelada), kakav, konzervanse,… Najbolje je narediti testo res samo iz moke, margarine in sladkorja. Pečene lahko zlepiš skupaj z marmelado, lahko marmelado segreješ, vanjo pomočiš piškot, ki ga potem povaljaš še v kokosovi moki, lahko narediš vanilijevo kremo in z njo zlepiš piškote,…

<http://pejicna.moj-album.com/>

Kaj pa če bi poskusila narediti bananin kolač. Moji ga radi jedo, je pa res “varen recept” za te alergike.

Pečeno narežeš na majhne kockice in vmes lahko celo namažeš z dovoljeno marmelado.

Ti pa odsvetujem uporabo čokolade, kakava, oreščkov, če nisi 100% prepričana, da mala ni alrgična na te sestavine.

BANANIN KOLAČ

200g dovoljene moke
100g sladkorja
15g pecilnega praška
5g cimeta
1g nageljnovih žbic
70ml sončničnega olja
400g dobro zmiksanih banan

V veliki posodi zmešamo vse suhe sestavine. V manjši posodi zmiksamo banane in olje. Primešamo suhim sestavinam in dobro premešamo. Zmes damo v dobro naoljen pekač in pečemo v ogreti pečici 25-30 minut, preizkusimo z zobotrebcem, da se testo ne prijemlje več.

Hvala Vam, krasne ste!!

Lep pozdrav,
Sonja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close