Kefalonija
lep pozdrav vsem skupaj.
imam 2 leti in pol staro malčico in s partnerjem bi letos hrvaški kvarner rada zamenjala za kaj drugega.
zanima me, če ima kdo izkušnje s kefalonijo, kakšne so, kam svetuje.
hočemo umirjen, ne predrag hotel, plažo s senco, primerno za otroke. je res treba rentat avto, saj so ta fine plaže precej daleč od hotelov? kopanje v bazenu namreč ne pride v poštev!
in še to – je v začetku junija tam že toplo morje?
hvala za vse nasvete, vsem lep pozdrav
tina
težko rečem, kako toplo morje je v začetku junija. mi smo bili začetek julija in se je vsem (razen meni) zdelo morje toplo. bili smo lani, v skali.
preverila sem več hotelov:
šli bi v mediteran, pa ima bazen z morsko vodo in tudi malo drag je bil. lokacija je zares odlična! lassi je neko naselje blizu glavnega mesta, blizu je znana peščena plaža (oz. dve), tud s kakšnim drevesom.
en hotel je cephalonia palace (nekaj takega), ki je ob rdeči plaži xi, pa mi ni bila všeč lokacija. je na polotoku in zelo oddaljeno od vsega.
v hotelu irinna je bilo zelo veliko gostov, vsi so bili zelo zadovoljni. lokacijsko je uredu. tudi vodiči intelekte so bili tam.
čisto na jugu je kraj skala. plaža je zares božanska, čudovita, tudni malo obiskana nudistična, nad plažo borov gozdiček (sicer v hribu). hotelov v kraju naše agencije ne ponujajo, kar je res škoda. intelekta ima porto skala, kompas pa je imel san georgio, ki je še malce dlje od porto skala. sam hotel je super, hrana bolj tako-tako, plaža pa samo tako velika, kot je na sliki, ostalo so skale. to, da večkrat dnevno vozi brezplačen hotelski avtobus pa pomeni, da je še v skalo ob 10:30, 10:40, … do 12:00 in se je vračal med 17 in 18 uro.
lokalnih avtobusov na otoko kot, da jih ni! res je treba najet avto za vsaj 3 dni. mi smo ga hoteli za en dan in nam ga skoraj nobena agencija ni hotela rentat!!! ena sama je bila taka, še sreča.
zelo lepe vasice so tudi na vzhodni obali, pa ne vem, če naše agencije kaj ponujajo. tja se je treba zapeljat z avtom. npr plaža antisamos pri kraju sami. meni se je zdelo, kot bi bila v bohinju. myrtos pa je sploh plaža za v kataloge! mi smo si otok ogledali v dveh dneh, en dan smo šli z ladjo na zakintos.
meni se je zdel otok zares lep. in z veseljem se obudila spomine na lanske počitnice.
Forum je zaprt za komentiranje.