KEFALONIJA septembra – drago?
Nisem sicer brala prejšnjih postov na tvoje vvprašanje.
Sem pa bila pred tednom dni na Kefaloniji. In ti lahko povem okvirne cene:
Coca cola 2,5E, voda 0,5E, Ice coffee 2,5, capuccino 2,7, za večerje sva midna dajala tam od 30 do 40E, s tem , da to niso bile nevem kakšne pojedine. Npr. grška solata, tzaziki, pa še kakšne dve njihove jedi, pol litra vina, voda. Meni se je zdelo v primerjavi s prejšnjimi leti malce dražje. rentacar 130E 3 dni. Grčija je bila poceni še ko so imeli drahme, zdaj so pa kar navzgor malce zaokrožili. Sicer bi ti pa jaz namesto kefalonije svetovala Santorini.
lp
Uf!
Tako je najbrž v turističnih centrih, popularnih lokalih in restavrcijah. Govoril sem namreč že s par ljudmi, ki so bili tam in vsi so bili mnenja, da se splača jesti bolj v umaknjenih tavernah (2,do 3X nižje cene), da se za ceno rent a car-a pozanimaš prej (sam imam namreč že praktično rezervirano ponudbo za 3 dni 90 EUR in pa jasno, da si privoščiš čim manj kavic, piva in podobnega v večjih tur. središčih. SIcer pa sam mislim kampirat: kako si bila nastanjena ti? Santorini ne pride v poštev: tam sem že prebil en dan in ne vidim kaj več bi mi lahko otok ponudil (kot mi je že). Je namreč premajhen in prenatrpan, edino veselje je panorama, ki pa se je hitro naveličaš. Povej mi še, ali si se za cene pozanimala ali pa si vse kar kupila tam, kjer ti je pasalo? Lp!
Hojla sicer sem druga Ana…tista se ocitno se ni vrnila…pa vseen…
S fantom sva se lani septembra potepala po jonskih otokih in sva bla navdusena…
Na sploh pa je bila Kefalonija malo drazja od sosednjih otokov.
Spala sva v studiih. Cena je odvisna glede na to kolk casa ostanes v sobi, ce si vsaj 3 dni imas takoj popust. Midva sva placevala priblizno 20 Eur. Jedla sva vcasih zunaj, vcasih sva si kuhala. (ce vzames studio dobis kuhinjo). Hrana v stacuni ni nevem kako draga in prides poceni skos, tud restavracije najdes s solidnimi cenami, pa polno pekarn je tko da ni panike za zajtrk ali kaksno mezo cez dan. Pa Kefalonija je kako znana po svojem vinu..no ja nc posebnega.
Ponavadi sva si na otokih najela avto ali motorcek, vendar pa sva bila na Kefaloniji razocarana, saj so nama hotl rentat prevoz za min. 3 dni, in nic manj. Glede na to da se je vreme hitro spreminjalo nama to ni ustrezalo. Pa tud cene za rentanje so ble mal drazje. Majo pa v redu ustiman avtobusni promet, tko da ni panike, pa pocen je. Drugac sva placevala za motor 7-10 Eur na dan, za avto pa 30-35 Eur.
Kar se tice kempov sta res samo dva, in tisti v Samiju je bolj kot ne zanikrn…tko da sva raje sla v sobe…pa se dezevalo je rado…
Kaj je pa za vidt so pa ze drugi povedal…Fiskardo, Assos, pa Melissani, Drogorati jamo lahko spustita, al pa tudi ne, pa v argostoliju si poglejta Katavothres-od tam pol prtece voda v Melissani,…
Najlepse plaze so pa res Antisamos, Myrtos, pa tud tiste okoli Lassija ni slabe…
mi2 sva nazaj, rajski otok,
z malo prepričevanja ali pač z več iskanja naokoli sva največkrat spala za 30eur na noč, kar je za ta čas super cena, nekajkrat tudi za 40 eur;
cene v restavracijah so bile več ali manj enotne, grška solata 4.5 eur, pizza 5-6 eur, testenine 5-6 eur, kava od 2-3 eure, pivo tudi okoli 3 eure, giros na ulici 1.5 eur,
voda v trgovini 0.6-0.8 eur, ostale cene v trgovinah so nekoliko dražje kot pri nas, a ni panike;
septembra vse te cene padejo za dobrih 30% ali še več,
bencin neosvinčen 0.98 eur, včasih celo nekaj manj, cene po črpalkah niso enotne kot pri nas;
prevozila sva cel otok, pogledala praktično vse, veliko plaž, Myrtos je res lep, mogoče še lepši ko ga gledaš od zgoraj,
za naju najlepša plaža je bila Platis Amos, ki leži na JZ delu otoka, malenkost manjša od Myrtosa (na polotočku kjer je Lixouri), noro, res raj na zemlji, do nje vodi 300 in nekaj stopnic, praktično samotna plaža, tistih 50 ljudi se porazgubi po njeni dolžini, ni ležalnikov in marel, ni barov, samo ti in kristalno modro zeleno morje- se ne da opisat, je pa res, da ni sence, so pa velike skale okoli katerih se lahko pomikaš za senco, srečno, ana
Forum je zaprt za komentiranje.