Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Kefalonija ali Kos s triletnico

Kefalonija ali Kos s triletnico

Pozdravljeni!

Zanima me vaše mnenje.
Kje bi mi raje priporočali 14 dnevne počitnice s triletnico, na Kefaloniji ali na Kosu.
Katero turistično agencijo mi priporočate in kateri hotel. Morda kakšnega, ki ima organiziran mini klub.

Hvala vam že v naprej za vaše odgovore in lep pozdrav!

Definitivno Kefalonija. Imaš prekrasne peščene plaže in otok je bolj miren. Kos je za mlade, ca. dvajset let. Je otok za žuriranje.
Bila na obeh, in na Kos ne bi šla več. Kefalonija pa še pride na vrsto! Želim vam lepe počitnice.
Aja, vzemite kakšen hotel ki ni preveč blizu letališča. Lepo za otroke in predvsem mirno je v Skali. Ali Lassi.

To o Kosu tudi približno ni res!!!!!!

Lahko se pač tudi žura, je pa daleč od tega, da je to otok za žur in mladino. Sem bila lani tam, pa sem over-30 in se mi je bil otok kar všeč. Ne priporočam pa kraja Kardamena.

lp

V katerem kraju ste bili nastanjeni?

Mi letos potujemo na Kos in bi bila zelo vesela kakšne informacije.
Kako je kaj s temperaturami, ali vas je kaj opeklo sonce?

Ali ste imeli kakšne težave s prebavo?

Hvala in lep pozdrav,
A.

Za ANGEL: bili smo v Psalidiju, hotel Oceanis za katerega sem videla, da je letos samo NZ, lani smo imeli PP in ugodno ceno. Psalidi je 10 min z busom (vsakih 15 min izpred hotela) od Kosa na vzhodno stran. SZ od Kosa je Lambi, ki se mi zdi še boljša destinacija, ker malo manj piha. Na Psalidiju je kar močan veter. Enako Tsambika in Marmaris. V Kardameni mi ni bilo všeč, ker je ena dolga plaža polna Angležev, ki se ga zelo radi namečejo in … Bili smo zač. julija, sonce je močno, vendar od slovencev skoraj nikoli ni nihče opečen, ker smo glede tega kar osveščeni, med tem ko vidiš rdeče in opečene ali pa čisto črno zažgane, ki se nastavljajo soncu cel dan. V samem mestu je ena ulica polna gostiln in pred vsako si lahko ogledaš kaj in po koliko ponujajo, meni so se cene zdele zmerne, v gostilnah ne v mestu pa nisem jedla, je pa gotovo ceneje. Drago je bilo na plaži Paradise Beach tako, da smo raje jedli v Kefalosu, ki je samo malo nižje. Ker na eno od teh plaž (paradise beah, banana beach, kamel beach,…) v tem južnem zalivu moraš it, ker je tam tako lepo morje. Pa seveda morač it v Therme Hot Springs, iz Kosa do tja vozi bus, to je zadnja avtobusna postaja na JV.

Kam greste vi?

lp

Na Kefalonijo ,kjer so lepe bele plaže.

Oj,
letujemo na Lambi in upam, da res ne bo preveč pihalo.
Hotel ima štiri zvezdice, imamo POL.
Ali ste si Therme Hot Springs ogledali v lastni režiji ali ste šli tja z vodičem?
Koliko so oddaljene od Lambija te lepe plaže? Bi bilo predaleč, če gremo s kolesom? Ali je bolje najeti avto?

Hvala ti za informacije, odpotujemo naslednji teden!
Uf, že komaj čakam:)))

LP,
A.

Poglej! Mogoče vam bo v pomoč.

V mojem ožjem izboru je tudi Kefaloniji.

za Angel glede Kosa:
saj ne piha preveč, vsaj ni vroče. Therme si oglej sama, z busom iz mesta 15 min, ne moreš falit, ker je to zadnja postaja in se gre potem po makadamu dol. Kolo sploh ne, ker je tam en hrib, pa ti bo odveč. Kolo je za smer Tigaki, Marmaris, tam je nižina. V lastni režiji si najdi tudi ladijco za ogled treh otokov, stane od 20-30 € kolikor se pač zmeniš, ker je velika konkurenca, eni dajo za otroke zastonj. Če greš pa na vulkan (Nisiros) pa pojdi z agencijo, ker je to celodnevni izlet in je fino kaj slišat po slovensko. Na vulkanu je zelo vroče, je pa dober filing stati v kraterju.
Za en dan si najemite avto in si ogledate cel otok. Zemljevid otoka lahko kupiš povsod, če pa najameš avto ti ga dajo zraven. Lahko greste tudi z vodičem, ki še bolj podrobno razloži zgodovino, … po želji. Pokukaj še v v revijo Horizont (str.42), najdeš jo v pdf obliki na njihovi internetni strani.

Imej se lepo!

Na Kosu je super za otroke, mi smo ravno prišli iz otoka. Bili smo v hotelu Atlantis z Intelekto. Zelo, zelo uredu. Otroka sta stara 5 in 8 let, bila sta zelo zadovoljna. Hrana dobra, bazeni, zravenj morje, zvečer animacija za otroke, mesto blizu – 2 km…Priporočam. Če te kaj zanima vprašaj.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close