Kdo vse dobi dodatek za epidemijo?
Mi smo v znanosti (spadamo pod Svizce), ne dobimo nic.
Prebrala sem, da je v spomladanskem valu dobilo cca 123.000 javnih usluzbencev dodatek. Od 175.000.
Tokrat naj bi zdravstvo, policija.
Ampak vlada krsi kolektivno pogodbo, ravno brala da so sindikati dali na delovno sodisce v presojo. Ce imajo sindikati prav, sledi poracun za ves cas epidemije.
Sedaj so dvignili plače medicinskih sestrah, pa še to večinoma tistim, ki so glede na zasebni sektor preplačane, škoda da niso dvignili bolj plače srednjim medicinskim sestram, sedaj pa že zdravniki pozivajo za višje plače. Jaz mislim da tisti ki delal s srcem na 100€ pri neki plači par tisoč, ne bo gledal. Tisti ki ima pa plačo 800€ mu pa 100€ pomeni veliko.
firbecna, 15.01.2021 ob 11:57
Zanima me kdo vse v javnem sektorju dobi dodatek zaradi epidemije. Vem, da dobijo vsi v zdravstvu, policiji, kaj pa šolstvo, vzgoja in drugje? Res me zanima.
Ne dobimo vsi v zdravstvu! Le tisti, ki dejansko delajo na oddelkih z covidom. To, da je lahko vsak potencialno okuzen in predstavlja groznjo je prepuščeno temu, da naj se osebje ustrezno zasciti! Samo tolk o dodatku!
19112021, 19.11.2021 ob 14:58
V šolstvu smo dobili v času razglašene epidemije nekaj dodatka (približno 100 € na mesec). Samo učitelji, ravnatelj ne.
Sedaj nič.
Tudi za dvojno delo (v živo in na daljavo) ne bomo dobili nič.
še tolk vam ne bi dal. kk ste lahko vzgojili tak neznanstveni narod? kolaps šolstva.
Moj dodatek v ju je bil cca 30 eur, obračunan za dneve konkretnega garanja in pokrivanja izpada, ker smo delali izmenično po celicah. Za razliko od moje prijateljice, ki je bila za 80 % plače doma, oz.na hrvaškem otoku. Tako da se požrite s temi dodatki. Dam vam ga in še tistih 20% od plače, pa grem tudi jaz prekladat noge na morje.
Trideset eurov, 19.11.2021 ob 16:33
Moj dodatek v ju je bil cca 30 eur, obračunan za dneve konkretnega garanja in pokrivanja izpada, ker smo delali izmenično po celicah. Za razliko od moje prijateljice, ki je bila za 80 % plače doma, oz.na hrvaškem otoku. Tako da se požrite s temi dodatki. Dam vam ga in še tistih 20% od plače, pa grem tudi jaz prekladat noge na morje.
Aja, prijateljica iz fonda pomoči gospodarstvu…
V večini držav učitelji niso dobili covid dodatka.
Spodnja novica je pa še en lep pokazatelj, neke vrste favšije. Dvignejo plače enemu delu zdravstvenega osebja, potem pa drugi del, ki ni dobil dviga takoj grozi z odhodom v tujino. Torej za 50€ bi odšli v tujino in starši, prijatelji znanci ne pomenijo danes ljudem nič. To je ta moderni egoizem in izsiljevanje in že na fakulteti se kot študenti mnogi podobno obnašajo.
Nov rdeči alarm: Mladi zdravniki množično napovedujejo odhode v tujino (zdravniskazbornica.si)
Podobno kar sedaj grozijo mladi zdravniki se je zgodilo po izboljšanju covid razmer, ko so ukinili covid dodatek (nobena država na svetu ni imela tako visokih covid dodatkov) in en dan po ukinitvi kovid dodatkov, so pisarile sestre po forumih, da bodo dale odpoved in po rtvslo so pisarili, da so nizke plače, da je zdravstveni sistem v razsulu, da bodo vsi šli in podobno…
Razumem da se vsak bori za plače, ne razumem pa teh groženj s tujino in podobno in to potem izgleda kot da samo zaradi denarja delajo. Poleg tega je tujina veliko dražja in vprašanje koliko je potem dejansko razlike. Pa ko sploh plače glede na zasebni sektor niso nizke.
Forum je zaprt za komentiranje.