Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Kdo velja za “maminega sincka”?

Kdo velja za “maminega sincka”?

Tudi jaz sem imela enega fanta. Njegova mama me ni prebavljala, je prišla v sobo in ga vprašala, če bo kaj jedel, mene ni niti vprašala. In potem, ko je šla, me je on vprašal, če bom tudi jaz, pa sem mu rekla, da ne bom, da nisem lačna, čeprav sem bila sestradana kot volk. Grozno!

🙂

anita, kako ti nakladaš…

Morda mene?

* * * Nikoli nad nikomer ne obupaj. Čudeži se dogajajo vsak dan. H. Jackson Brown Jr. http://www.publishwall.si/lelj

pol pravs 90% moskih:)

*Dir je kamjeje mjeto? Dir je biu?*

Vitka, kaj nakladam, jaz sem le povedala, kaj se je dogajalo in da tak primer velja za maminega sinčka.

Tko se obnaša njegova mama, NE PA ON !!!

Določeni starši se vedno enako obnašajo in on osebno ni nič kriv, če se mama tako obnaša! Trapa si ti, ker si ga zapustila. To pomeni, da ga sploh nisi imela rada in ga bi zapustola v vsakem primeru. Mama je bila le izgovor.

Ja.:)

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

mamin sinček je tisti,ki njegova mama ,al nima moža,al pa se z njim ne razume,pol se je pa obesla na otroka.Po mojem,nisem pa se mela takega ,zato sem mogoče ustrelila v prazno

Naj bo pa po vaše. Ma meni se ne zdi normalno, da mama objema sina starega 25 let, ko pride domov, mu govori moj mali itd.

anita, jaz tudi imam sina,ki ga obožujem,naredim za njega vse (isto za moža),ker sem pač taka,da rada kuham, pečem, pospravljam, enostavno uživam v svoji hiši z možem in sinom.

Ni stvari ,ki nebi naredila za njih dva.Vzami v obzir, da nam je eden otrok umrl pa prvem rojstnem dnevu, to ti pišem zato.da si probaš predstavljati kaj čutim do tega sina, ki ga imam.

Zelo lepo se razumemo,nikoli se pa ne bom vmešavala v njegovo življenje.
Želim si samo da bo srečen v življenju pa tudi če se poroči z romkinjo, mu ne bom rekla ene besede.

To,da mu mama zlaga perilo, pospravlja sobo itd… saj to delajo vglavnem vse skrbne mame, jaz bi prej rekla,da je mamin sinček tisti, ki za vse nasvete hodi k mami. Nobena od vas ne napiše katera je mamina in atijeva punčka????? ki ima 5 kom. gat pod posteljo, ki ne zna niti jajca skuhati, da ne govorim o skrbi za dom, strinjam se da morajo moški pomagati ampak je še vedno največ za dom odgovorna žena, ker samo ona zna narediti toplino v domu.
Zato bom sina pedenala kolikor se bo dalo, ker kake so zdaj punce, ki nič ne znajo – bogi on… lepo te pozdravljam

Draga vitka, to o otročku, ki je umrl, je žalostna zgodba in verjamem, da to je najtežja izguba v življenju. Žal mi je in hudo mi je za vašo družino.

Toda, ne razumem, kaj si se tako spravila na anito. Jaz jo razumem, pač njena “tašča” je hiperprotektivna do svojega sineka, v tem njenem zanosu pa črti in prezira njo! Taka zgodba je že za mano, pa ne spadam med tista dekleta, ki nič ne znajo, mater…lahko se pohvalim, da sukam kuhalnico tako dobro kot znam vrteti rit in jezik, ko je treba in pri hiši so bili štirje vogali moji, pa vseeno ni bilo dovolj dobro za mamo, ki je svojega sineka oboževala toliko, da mu je vse spregledala, ko sem pa jaz prišla k hiši, sem potrebovala nekaj časa, da sem spoznala, da je egoistični alkoholik brez delovnih navad in z edino samo samcato odgovornostjo – odhajat v službo, ker ga je edino to mama naučila.

In če zdaj pustimo to, da mame sinčkov ne morete brez te bedne in osladne zaljubljenosti do svojih fantkov, pa dejte se malo potrudit in vključit tudi njihova dekleta v to….ne pa, da jih ignorirate in dajete v nič. Saj itak ni nobena dovolj dobra, eno pa, ki bo nadomestila mamico, pa bo moral prej ali slej dobit, tudi ti ne boš šla mirne duše v onostranstvo, če boš vedela, da nima nove mamice.

Oprosti za trde besede, toda mislim, da deluješ preveč egoistično.

Obstajajo posesivne in zaščitniške mame, ki si z vsemi silami prizadevajo svoje otroke prikleniti nase. Še posebej sinove. Vendar pa ko fant enkrat odraste, ko postane polnoleten, pa je vendar čas, da začne misliti s svojo glavo. In da taki mami postavi meje. Poznam moške, ki so to zelo uspešno storili, poznam pa tudi takšne, ki tega niso in so še zmeraj pod kokljino perutjo. Če že ne živijo pod isto streho, pa se vsaj v glavi venomer ukvarjajo s tem, kaj bo mami rekla.
‘Pravi moški’, nikakor se ne morem strinjati s tvojo trditvijo, da so vsega krive in za vse odgovorne mame. Odgovorne so za to, da so iz otroka vzgojile maminega sinčka, nikakor pa ne za to, da odrasel moški še vedno v glavi ostaja mamin sinček. V odraslosti smo sami odgovorni za svoje življenje. Je pa res bolj komot se na druge zgovarjati.

simply- saj nimam nič proti aniti ampak mi je bilo smešno, ko sem brala razloge, za katere ona meni da so to potem mamini sinčki.

Vsi pišejo samo o tem kako sinčki nič ne znajo nobena pa ne napiše o ženskah,ki svoje vložke puščajo pa stanovanju pa jih bo že ati pospravil, to sem videla na lastne oči,da ne govorim o drugih stvareh.

Drugače sinovo punco obožujem in ujčkam kakor moja dva fanta, če bosta kdaj končala med sabo, mislim da bom zelo trpela.

To da se sin pusti “motati” mami je pa sam kriv in to mora sam urediti.

Jaz opazujem druge mame in vse tisto kar one počnejo in vidim da ni v redu jaz ne bom, ker se ne želim zameriti moji bodoči snahi. Lep pozdrav

če da mama sinu lupčka ali če mu lika srajce ali pospravlja za njim pa če je ne vem kok star, to še ne pomeni da je mamin sinček

mamin sinček sploh ne rabi imet mamice, da ga lahko označimo za maminega sinčka

zame je mamin sinček nezrel, infantilen moški, ki nima dost jajc da bi snel vse svoje maske kvazi moškosti in se isfural iz svojega moškega egotripa

venusss- bravo

Oče se mora pobrigati, da sin ne postane pravi mamin sinček, ne mati. Rugelj je dobro povedal. Oče ima nalogo, da sina v duhovnem smislu distancira od pretirano posesivne in rahlo psihotične matere in ga popelje v svoj svet. Fant si mora čimprej najti spolno partnerko, prej kot jo najde, manjša je verjetnost, da bo večno nedozorel mamin sinko.

Mamine sinčke producirajo pretirano posesivne matere ob asistenci impotentnih in neoblastniških copatarskih očetov.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Saj nisem trdil, da so krive vse mame in zato tudi odgovorne… Vendar so one najprej krive, sin pa zato, ker ne zna postaviti meje in se sam odločati o svojem življenju….

Samo nekatere tukaj mislite (anita in podobne…) da je nekdo mamin sinček zaradi obnašanja mam (ljubčki, kuhanje, likanje….razni ljubkovalni izrazi iz ust mama), kar ne more biti res in tudi noben sin ne more spremeniti obnašanja mam. Saj to počne večina mam, tko kot je povedala že vitka in se z njo strinjam.

Mamin sinček je pravzaprav tisti, ki pod vplivom mame opravi dejanja, ki jih normalni človek ne bi pričakoval od njega in niso primerna njegovim letom. Mamin sinček je med drugim predvsem tisti, ki posluša in uboga mamo v stvareh, ki se vmešavajo v njegovo življenje. Recimo zmenek s punco odpove, zato da bo z mamo šel na obisk ali iz podobnih razlogov. Ugodi maminemu predlogu za rešitev kakšne stvari, kljub temu, da ve da obstaja mnogo neprimerno boljših rešitev za določen problem.

To se pa ne bi najbolj strinjal s teboj.

Mamin sinček prej postane tisti, kjer je oče bog in batina v družini. Saj se ga vsi bojijo tudi otroc. In taki sinovi potem iščejo zavetje pri mami, ona ga pa vzgaja na svoj pretirano ljubkovalni način…
V družini, kjer je oče neoblastni copatarski, to že kot otrok hitro opazi in tak sin, ki odrašča v takem okolju postaja vedno bolj oblastniški nad očetom (saj ga niti mama oz. žena ne spoštuje) hkrati pa zna izkoristit priljubljenost pri mami v svoj prid…

Vitka, poslušaj, vem, da ti je težko, če je en otrok umrl takoj po rojstvu. Samo zato še ni treba vse naredit za svojega sina. Naj se sam nauči pospravljat, pa kaj zlikat. A si morda ena tistih žensk, ki misli, da moški ne sme opravljati ženskih del – kot včasih? In glede tega, da večina punc ne zna nič, pa se motiš. Pri meni ni tako. Že ko sem bila stara 10 let sem se naučila kuhat, vedno sem morala veliko delat doma. Sem marljiva oseba, znam kuhat, likat, prat, tudi kaj pri avtu popravit, drva žagat, sadje pobirat itd. Ne zdi pa se mi normalno, da mama boža sina pred njegovo punco in mu pravi moj mali itd. Halo!!!

anita, otroci so vedno naši sončki,ne glede koliko so stari, ljubezen sina in matere se zelo razlikuje od ljubezni med njim in njegovo punco, kaj bi dala da imam očeta,ki bi me objel ko mi je hudo,ali pa če sem srečna.Ne vem kaj je slabega v tem da je mama objela sina im mu rekla “mali moj”,? to se pravi,ko fant ima punco se ga mati ne sme več dotikati ali kaj? dokler bom lahko dvigovala svoje roke do njegove glave ga bom objemala, ker je pod mojim srcem rastel, me pa prav malo briga kaj si misli njegova punca, upam pa da ne bo imel ženske,ki razmišlja tako kot ti.

Še to bi rada dodala, da moj sin ni” moj sinček”, samostojno razmišlja in zelo trdno stoji na tleh.Lepo te pozdravljam

še to bi rada dodala,da mi otroček ni umrl po rojstvu ampak 15 dni po prvem rojstnem dnevu.Jaz sem ti hotela povedati,da jih rada pedenam zato,ker si izjavila da so mamini sinčki tisti ki jim mama lika, pospravlja itd…. kar seveda ni res.Njih dva(sin in mož) naredita pa zame vse kar si lahko zaželi ena mati in žena.Zna narediti marsikaj, to pa ne pomeni če se je naučil likati,da likanje zdaj prevzame on v hiši.

Mislim,da tisti tip ni bil pravi zate in da razlog ki ga navajaš “mamin sinček” ni pravi …lp

jaz sem pa srečna, da nimam tašče delane v stilu vitke.

enim je pač težko dopovedat, da je sin/hči odrastel. Tudi jaz imam ljubeče straše, ki me še danes objamejo. Ampak obstaja “objem” in je objem. In je objem iz naklonjenosti in je “objem” iz sprevržene materine ljubezni in ljubosumja. Oboje je dotik in oboje je objem … samo način izpeljave je pa čisto drugačen.

Meni je recimo naravnost smešno kako vitka poudarja kako rada skrbi za svoja dva moška. Meni se zdi, da mora v družini kot skupnosti obstajati volja in veselje VSEH da skrbijo za VSE, če odnosi res klapajo.

aja pa vitka, saj ne rečem, da se ne najdejo punce, ki se doma ne znajo obrnit, pa kak prah pobrisat, skuhat, pa kaj popeglat, so pa še vedno v manjšini in jih je precej manj kot pa tipčkov, ki ne znajo zamenjat gume na avtu ali svečke, glede na to, da je to bolj “moško delo” … sem bila že v situaciji, ko sem sodelavcu, jaz ženska, menjala gumo, ob asistenci še 2 moških zijal (maminih sinčkov)

manilla, verjetno nisi prebrala vsega….. brez veze, da ponavljam vse, pridna bodi, želim ti enega lepega, pravega dedca v življenju.lp

Moj sodelavec je tipicen mamin sincek. Star je 53 let, locen, mama mu kuha, pere, pospravlja, on jo pa vozi naokoli.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close