Kdo velja za “maminega sincka”?
Mamin sinček je tisti, ki mu mamica vse naredi. Ki ga je tako vesela, ko stopi skozio vrata, da misliš, da bo dol padla od same sreče. Mamica mu lika, ga hodi budit zjutri, mu kosilo postreže na mizo, ga tko z užitkom poljubi za rojstni dan… Ponavadi mamice takih sinčkov tudi sovražijo njegovo punco, tako da če se bo postavljal na mamino in ne vašo stran, potem lahko takoj veste, da je to mamin sinček. In čimprej proč od njega ali pa vsaj od mame. Nikakor ne smete živeti blizu njegove mame, kaj šele v isti hiši!!!
Mamin sinček je tisti, ki se tudi pri 54-tih letih obeša na mamino krilo, na njene finance, uživa njene kuharske in gospodinjske usluge, je brez službe, poležava do 12-tih in je revček, ker ne dobi službe (ker je ne rabi, saj mamica poskrbi za vse). Je delomrznež, razen kakšno svežo se mu še ljubi prekucnit. V mislih imam konkreten primerek.
Saj nisem rekla, da je kaj narobe, če mu mamica skuha ali zlika. Važno je, na kakšen način to naredi. Da ko sinček pride domov, in je takoj pri njem, on se vsede, ona mu postreže in ga sprašuje a bi še to, pa a bi še kaj drugega,…vse do meje normale. Poznam pa primer, ko fant živi s punco, ampak hodi na kosilo k mami. To je pa nekaj groznega. Ampak punca super kuha. Pa nekdo, ki vedno, ko mu punca skuha, reče, moja mama bi pa to bolje naredila, pire je premehak, moja mama naredi drugače,…Zame to ni normalno.
Narobe definicija! Ni odvisno od odnosa mama-sin, ampak sin-mama. Mamin sinček ni tisti za katerega mama vse naredi (ja za koga pa ne naredi mamica vse), ampak tisti, ki je čustveno odvisen od mamice. Se pravi tisti, ki kliče mamico za vsak nasvet in je beseda mamice pred partnerjevo.
Ja takšnih pa se je za bat!.
Ja, imaš prav. Ker če sin ne dovoli, da ga mamica tako crklja, potem je že v redu. Vem za primer, ko sta dva že dolgo let skupaj. Njegovi starši so full verni, on gre tudi k maši, vendar vse manj, odkar je s to punco. Ona ima v bistvu vse zakramente, vendar ne hodi v cerkev. Problem je nastal, ko sta se odločila, da se bosta poročila. Ona se noče cerkveno poročiti in potem tudi ne misli cerkveno vzgajati otrok. On se je strinjal s tem. Sedaj je pa vse narobe, ker je njegova mamica užaljena, pa oče ravno tako, ker sta se odločila, da se poročita samo civilno. Ne razumem takih ljudi. Kaj si mislijo da so, da se tako vmešavajo v nekaj, kar se jih ne tiče? Sedaj je ona kriva za vse to in jo full zaničujejo. Vsaj on jo zagovarja in ne daje prav staršem. To je pravi moški. Lahko bi bilo pa popolnoma drugače…
Seveda moške spraševat o maminih sinčkih je popolna brca v temo. Kdo pa vidi samega sebe kot takšnega? O.K. obstajajo izjeme, ampak za njih je še upanje.
Zame je mamin sinček osebek moškega spola, ki si življenja nikakor ne predstavlja brez svoje mamice. Če dobi punco, nobena nikoli ne bo dosegal mame, niti v kuhanju, niti gospodinjskih opravilih… Vedno bo dal prav mamici, ki seveda še zanalašč potegne z njim, samo, da spravita njegovo punco v neprijeten položaj, mama nikoli ne bo naredila nič narobe. Če njegova punca ugotovi, za kaj se gre in mu predlaga, da bi se odselila čim dlje stran od mame, v to ne bo nikoli privolil, še več, grizla bi ga slaba vest, da je mamo pustil na cedilu in potem bi to slabo vest poskušal vcepiti tudi svoji punci….
No, to je primer, če si mamin sinček omisli punco, ki bi mu kasneje lahko nadomeščala mamo, so pa seveda tudi takšni, ki so lahko celo življenje z mamico in jim niti na misel ne pride, da bi se odpovedali vsemu ugodju, ki ga nudi mama hotel.
Se pa strinjam tudi s pravim moškim, ki je nekako hotel povedati, kdo je kriv za mamine sinčke. Jaz sem prepričana, da v veliki meri mama, ker ga ne zbrca od doma in odpove svojih uslug. So pa verjetno to tudi ženske, ki z možem pač nimajo pošlihtanih odnosov, so nesrečne v življenju in pač nase priklepajo svoje sinčke in jih znajo tudi prekleto dobro čustveno izsiljevati.
Vsem pa priporočam, da ob najmanjšem sumu, da so se zapletle s kakšnim takšnim osebkom, pobegnejo, ker takšen mamin sinček in njegova mama ti znata zelo dobro “popestriti” življenje.
Sinček me je varal vsa ta dolga leta, bil nesramen, aroganten, podcenjeval me je, poniževal, maltretiral, otroka je ščuval proti meni, svojo plačo je imel samo zase, skratka bil je nedotakljiv bog. Mamica me je obiskovala oz. kontrolirala po 12 x na dan, odkrivala piskre, odpirala hladilnik, spraševala kaj smo jedli, me poučevala o vseh stvareh, kot da sem največja tepka. Če sem šla od doma, je morala vedeti kam grem in kdaj pridem. On si je vzel vso svobodo in šel, kamor je želel, in prišel, kadar je on želel. Je pa res, da me je mamica vsa leta zalagala z raznimi dobrinami, pa mi je šele sedaj užgalo zakaj. Kupovala me je, da nisem pobegnila že prej. Sedaj boste vsi planili name, zakaj nisem šla prej, če je bilo tako hudo. Nisem imela kam. Ko sta fanta dobila zaposlitev sem šla – v podnajem. Po treh letih sem prišla do svojega stanovanja. Mlada dekleta, ne ponavljajte mojih napak, ker zelo boli.
Mislim, saj ni cudno, da nas imajo moski za taksne cence!
jaz sem zelela moske odgovore, zato pa sem vprasala to na moskem forumu! delam anketo na to temo in mi zenska stalisca tu prav nic ne pomagajo! Zato, MOSKI:
ZANIMA ME, KDO JE PO VASEM (za vas, vase pojme, koga bi vi tako opredelili) “MAMIN SINCEK”?
hvala
Muza, kot da bi razlagala mojo zgodbo, za razliko, da ni bilo otrok, k sreči, je pa bil zato alkohol posredi, kar je mama od maminega sinčka dobro vedela in ne samo, da je skrbela, da je bila klet vedno polna, ko je imel sinček mačka, mu je kuhala juhice in za njim čistila bruhanje in scanje po stanovanju, ker sem se jaz temu uprla.
Ojla Anita!
huhh ka je počela njegova mati vse…kot prvo nama je pošto odpirala in brala, ko sem mu pisala…potem ko je bil pri meni (fant) ga je kicala k meni in se jokala po telefonu češ naj pride domov in da je njen tudi in ne samo moj…mislim halloo..nonstop ga je spraševala kaj vidi da meni in ko sem prišla k njemu me je ignorirala in niklo me ni s čim postregla, obnašala se je kod da me ni…za rojsni dan ga je celega poljubljala pred mano in mene gledala kako bom odreagirala…ko sma skupaj jedla pri mizi je prišla do nejga in mu začela ovratnik popravljat..in takšne fore..mislim tolko je blo tega…da ni za govort:)Vglavnem krizzzzzzaaaaaaaa:)))
Forum je zaprt za komentiranje.