kdo sploh še kupuje stanovanja v LJ?
Ne vem sicer, zakaj ta muzanja predhodnikov :). Kupujejo jih tisti, ki jim je v Ljubljani “všeč”:
— služba v Ljubljani, doma pa iz “pozabljenega kraja”, dolgotrajna vožnja v službo odpade (šifra: raje delam za stanovanje kot za avto in stroške)
— plačevanje visoke najemnine je itak največja neumnost
— so tako nori, da se zakreditirajo “do penzije” 🙂
— se samo sladko muzajo, ko je omenjena večna megla, na deželi pa večno sonce
— niso preveč gosposki in z mestnim avtobusom pridejo kamorkoli, avtomobil rabijo izjemoma
— na dosegu roke trgovine, vrtci, banke, pošta, lekarne, knjižnice, sprehod zvečer v center na sladoled… V Ljubljani se celo kaj dogaja.
— koristijo prednosti geografske pozicije Ljubljane, ugodne gospodarske strukture
— hočejo imeti svoje stanovanje in ne prizidek pri starših
in konec koncev, tisti, ki si jih lahko privoščijo. Vsak pa spet ne more kupiti stanovanja v prestolnici, ne pri nas ne drugje po Evropi.
zato ker je Ljubljana center, ker so tu službe, ker je tu vse ostalo, kar sodi k kakovosti življenja.
Zato, ker se mi ne da vsak dan po 3 ure preživeti na cesti. Pa ker sem od jutra do pozno popoldne v službi in se mi po povratku domov res ne da ukvarjati s travo, pa vrtom, pa fasado, pa centralno, pa ne vem še čem. In zato, ker imam v krogu 1 km čisto vso infratrukturo, ki jo rabim za življenje.
In zato, ker mi ni treba cele popoldneve in večere otrok vozit po prostočasnih dejavnostih, ker gredo z mestni busom lahko sami.
Pa zato, ker lahko, če bi jo rabil, dobim medicinsko, policijsko ali gasilsko pomoč v nekaj minutah, ne pa v eni uri ali več, kot na deželi.
In zato, ker grem takrat, ko hočem bit v zelenem, na katerikoli konec Slovenije (ali tudi ven) in uživam toliko in takrat in tako, kot mi je tisti trenutek vešč.
In zato, ker je nakup nepremičnine v Ljubljani dobra naložba, ki si jo, dokler sem v službi, lahko še privoščim in tako akumuliram premoženje.
In zato, ker bodo v doglednem času odpadli dodatki za prevoz, in bo marsikateri “ta pa ta” dal tretjino plače za prevoz in avto in se tolkel po glavi, ker ni pravočasno mislil na to – in laho sedaj za svojo krasno hišo kupi malce večjo garsonjero v Ljubljani..
Evo, zato..sedaj pa dajem čelado na glavo, hehe
Forum je zaprt za komentiranje.