Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Kdo so tradicionalisti in kdo liberalni ljudje?

Kdo so tradicionalisti in kdo liberalni ljudje?

Nekdo me je s tem spravil v dilemo in zdaj ne vem ali so tradicinalisti napredni ali pa svobodnjaki ?

Moje mnenje je, da nas je poveličevanje svobode spravilo v vse te težave okrog varanja in propadanja družbenih vrednot ter je zato tradicionalna miselnost, ki zagovarja zvestobo in spoštovanje tista, ki lahko družbo v prihodnosti popelje v boljše čase.

Tako, kot otrok rabi točno definirane meje, da se znajde v družbi in je sposoben ustvariti srečo, tako družba prav tako rabi točno določene meje, da se počutimo dobro in varno.
Občutek varnosti pa je pogoj, da v naših odnosih obstaja ljubezen in spoštovanje.

Robi, tebe vedno preganja neka jeza, do tistih, ki imajo drugačne vrednote…

Ni nobenega propada družbe, niti te ne bo popeljalo v boljše čase, če s ebodo drugi začeli obnašati tako, kot ti pričakuješ..

ne pričakuj od drugih, da se bodo obnašali, kot ti želiš. Življenje je konec koncev ena taka pot, kjer vsi pristanemo na istem cilju, samo izbire poti so različne.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Odvisno, kakšne vrednote.
Prej ali slej vsi postanemo žrtve raznih prevar, izkoriščanja….Če bi to toleriral, je isto, kot če pljuvam v lastno skledo.

Ostajam pri svojih načelih in prepričanjih, ne glede na to, kako se drugi obnašajo.

Če pričakujem, da smo bolj pošteni in spoštujemo sočloveka, potem ne vem, zakaj nas to ne bi popeljalo v boljše čase ?
Seveda to ne pomeni brezpogojno spoštovanje vsakogar in vsakega, tudi tistega, ki krade. 🙂

Si ti pošten, si kdaj kaj švercal, kdaj utajil davek, kdaj kaj na črno naredil, kadarkoli kje goljufal….?

nekam si mi ti sumljiv s tem poudarjanjem vrednot..

To iskanje enačbe, da bo za “vse bolje” mene ne prepriča, sploh, ker mešaš in gospodarstvo in osebno srečo ljudi in vse skupaj.

Se mi zdi, da to izhaja iz nekega globokega nezadovoljstva, zato bi rad zdravil mimogrede kr celo družbo na vseh nivojih, da boš ti našel v sebi nek mir..

tradicionalisti še nikol niso bli napredni še majn pa svobodnjaki…. moje mnenje, s katerim se ne rab noben strinjat

…zato pa kot družba stagniramo na isti točki…oz. prej nazadujemo k napredujemo…tko da o napredku ne bi mogl govorit ne z ene ne z druge strani

Lahko enačiš dve osebi, od katerih je ena enkrat nekaj ukradla (npr. kot otrok) in osebo, ki na veliko krade že 10, 20 let in nima namena prenehati, dokler ga pač družba ne ustavi?

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Maš moje strinjanje 🙂

Ne bom napisal da je svoboda precenjena… ampak večina ljudi z njo ne ve kaj počet…. Tradicionalizem in svobodnjaštvo sta samo pojma, s katerima se da ljudem pobrat še nekaj drobiža.

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

Nekoč je bila modna muha kajenje, zdaj pa si frajer, če ne kadiš….Torej, vse se s časom spreminja. Nekaj, kar sedaj deluje nazadnjaško, bo morda čez čas hipermoderno. Spomnim se, da je Britney Spears nekoč zatrjevala, da je še nedolžna (čeprav smo vsi vedeli, da to ni res), ker se ji je to takrat zdelo “in”. Kaj menite koliko liberalcev dejansko podpira homoseksualce? Bolj malo, vse je predstava za javnost oz. “tržna niša”.

precenjena je miselnost, da je vse, kar je v skladu z normami in vrednotami neke tradicionalne logike tud prav in pošteno za vse… če bi vidl, da so za časom in se znal premaknt korak stran od svojih kalupov, bi se kej spremenil…. prej me zmoti vsiljena tradicionalnost nekomu, ki mu ni do tega, kot svobodnjaška miselnost…. pa se sama ne strinjam z vsem ne na eni in ne na drugi strani…dopust bi blo treba, da vsak sam izbere svoj prav…družba je že itak zavožena, pa so tradicionalisti na čelu…

Kaj je tradicionalnega pri Cerarju? Dvakrat ločen, sedaj pa na koruzi. A sta bila Kresalova in Senica tradicionalna? Državljani hodijo po nakupih v Milano?

itak…. ampak, če cerarja vprašaš, če je tradicionalist, ti bo vneto zatrjeval kako je njemu pomembno vse, kar je v skladu z našimi prepričanji, tud zakon v bistvu (sj ne veš kdo je koga nogiru…mogoče bi on glumu skoz z eno, pa se mu ni iztekl…mogoč se ta noče poročit cerkveno)… ni ravno tradicionalno ne od cerarja, da nabija neki, kar ni res…in ne od lažnjivega senice do zafixane kresalnove in do nakupovanja v milanu na račun davkoplačevalcev….pa se majo vsi za tradicionaliste, koristne državljanom in skrajno napredne…. sj veš ka hočem povedat ane 🙂

Če ti Eskim ponudi svojo ženo, je to tradicionalno ali liberalno? 🙂

z njegovga al z našga zornega kota gledano?

Iz njegovega zornega kota je to tradicionalno, iz našega pa zelo liberalno. :)) Po Afriki ženske hodijo zgoraj brez, pa naj pri nas poskusijo, razen seveda, če gre za kakšno žensko demonstracijo v Vatikanu. Pa so v Afriki zato bolj napredni od nas?

ja sj to sm te vprašala-iz kirga zornega kota gledaš…kr ma vsaka država svojo tradicijo in svoja prepričanja v skladu z njo…

kdor prevara prevaranta ima je vsaj zame človek z večjim naborom vrednost kot prevarant…govorim izključno o tem, da je če varaš državo ni s tem nič narobe, sem zagovornik utaje davkov, dela na črno in vseh dejavnosti ki pripomorejo k razkroju te rakave tvorbe od države….kaj smo že dobili za novo leto?…saj res še višje in nove davke…kaj bomo dobili sredi leta? višji ddv? ugani kaj dobimo za novo leto? vse zato, da javni sektor preživi…

najlepše je pa poslušat nekoga, ki blebeta, kako grozno je varanje in o propadu vrednost, hkrati pa sam zamenja žensko vsakih par let. res zakon.

potem ko si z nekom v resni zvezi in praznuješ zlato obletnico poroke brez varanja, postane tvoje mnenje mogoče relavantno. če na vsakih 15 let zamenjaš partnerja pač nisi car, če ne varaš. si samo povprečna rit (takih je večina), ki z eno osebo ne zdržiš.

točno to evo…Lepolaska ma spet point… ampak, ker je tradicionalno bit z eno osebo do smrti, raje varaš, glumiš srečo in si še naprej zagrizen tradicionalist, kr itak noben ne ve ka delaš za hrbtom 🙂 če bi se lahk vsak svobodno odloču brez nekih umestitev v xy stran, bi se majn kregal zarad takih zadev…pa dost majn varanja bi blo vrjetn… 🙂

oh, jst take poznam, ki so kao zvesti, potem pa vsake par let punco pustijo (takoj ko se je naveličajo in postane preveč dolgočasna – taka jasno postane vsaka) in si najdejo drugo. in potem se kak (zdaj bivši) kolega okrog mene slini, da bi bil rad z mano, ker sem pa jaz veliko bolj zanimiva od njegove ženske (s katero ima dva otroka).

ja, itak. komaj čakam. ko ne pade punca na šefovske čare nekoga s 3000 eru plače, je pa surla do kolen…

Bravo..

eh…to je pa itak standard…taki se vsaj ne trudjo na vse pretege kričat kaki tradicionalisti so…vsaj neki 🙂 si lahk sploh 100% tradicionalist pr nas, če si recimo ateist? jst mislim, da ne 🙂

In nad čim se pritožuješ. Ti švinglaš na malo, politiki pa malo na večje. Če bi ti bil na oblasti, bi delal vse isto, kot ti, ki so gor.

Očitno nimaš nobene državljanske odgovornosti, zraven pa še misliš, da si pošten..

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close