Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice kdo si zdaj upa na hrvaško

kdo si zdaj upa na hrvaško

ko sem se nazadnje pogovarjal z nemškim parom mama mia samo 10 minut gledanja osebne.
če sem odkrit , naj si hrvati hrvaško nekam…………………….

mene tam še dolgo ne bodo videli

lahko pa grem na slavnik in jim od tam maham

že trikrat sem šel čez najbolj svobodni trg nove evrope v gorici pa se še vedno nič ni zgodilo

ti ne razlikujes med vlado in narodom.ko sem bil na hrvaskem,mi nihce ni rekel zal besede zaradi meje in podobno.jezili sose na svojo vlado,ker jim stem dela skodo in pride tudi nekaj manj turistov.se pa seveda najdejo tudi tam taki ekstremisti,kot si ti,ki samo udrihajo cez slovence.

hej, ravno včeraj sem se vrnila od tebe tako osovražene Hrvaške. Pa kaj so ti naredili bogi reveži?
Naj povem, da nihče ni rekel žal besede, na meji smo čakali minimalno, vse je bilo tekoče. Ljudlje prijazni povsod, v hotelu, v kafiču, v trgovini v turističnem biroju, marsikje v sloveniji naletiš na večjo osornost kot na Hrvaškem.
če nekaj oseb ni zadovoljih z razgreto glavo kakšnih turistov ali z razgreto glavo hrvaške vlade, ni potrebno to še posploševati in prenesti, da so vsi takšni. Ma nemoj. Z vrha Sloavnika pa bi te vidlo bolj malo Hrvatov, razen če odštejem tist ki živijo v Buzetu.

Hm,se strinjam z obema…Žal je že tako, da se v Sloveniji najdejo nacionalisti kot tudi na Hrvaškem. In še kje drugje…
In očitno se ravno tem ljudem dogajajo čudne stvari povsod, jaz sem kar nekaj prepotovala, bila neštetokrat tudi v Hrvaški, saj je še zmeraj najbližje in mi je domača, pa se mi nikjer na svetu ni zgodilo nič slabega. Zaradi malih malenkosti, spodrsljajev, ki niso vredni omembe,(se pa lahko zgodijo povsod) pa nekateri Hrvaško tlačijo dol. Vsi delajo napake, žal tudi Slovenci in Slovenija žal ni rajska dežela…To moram priznati, čeprav sem prava Slovenka…(da me ne bi kdo sedaj pojužnačil kot je že bilo v tem forumu).
Vsi se moramo še veliko naučiti v turizmu se mi zdi …LP!

vam se zdi idilično , koliko držav je še v evropi kjer ne moreš plačat z evri ne da bi jih prej zamenjal.
če se hrvati jezijo na vlado ne bodo nič spremenili , ker lahko spremenijo samo na volitvah.
in ko smo že pri kafičih – škoda časa in denarja – tak turizem me ne zanima –

kot sem že večkrat povedal v službi ne poznam nobene evforije , ker mi je to posel , pa tudi privatno me nekatere navade turistiv ki samo tekajo motijo. nisem noben nacionalist ali kaj drugega , ampak me preprosto masovni turizem ne zanima. če si želim srečanja z maso grem v cazino , drugače pa ima mas v službi dovolj.

ne vem kaj vidite na hrvaškem , ko vas v sezoni odirajo. bi šli tja kamor grem jaz ne bi veliko zapravili. dnevno zapravi vsak slovenec na hrvaškem čez 50 evrov / če ne gre v hotel /medtem ko teden turčije dobite za 200 evrov all inkluzive !

Dopust na hrvaškem je navadno poležavanje in žuranje / vsaj za večino / zame pa je dopust poleg cazino anti stres terapije z omejenim budžetom predvsem novinarsko reportažno in še to povem ,
da imam isto filozofijo kot šerugova / sem ju včeraj z užitkom poslušal in šekajo zraven /

da statusni simboli kakor hrvaška šerugovim ne pomenijo nič. Romana v nedelu zelo nerada objavi kaj o hrvaški , če pa že napiše Krišljeva , ki je ne glede na lastne novinarje ki jih ima delo / inn so v glavnem za nepolitični družinski nedeljski dnevnik nedelo / povsem neprimerni. pa tudi fabjan ima velike probleme dobiti objavo v nedelu. krišljeva za odklopjene izbira ljudi ki jih main stream prezira ,
in verjamite ni če greste na hrvaško ste še vedno povprečni slovenec ali slovenka.

jaz na srečo nisem

Hvala bogu, in da smo še nekateri povprečni.
In zakaj ne pustiš ljudem, da gredo kamor jim paše? Pa čeprav na Hrvaško? In kaj je Turčija all inclusive drugega kot poležavanje in še bolj masoven turizem?
Le zakaj negativni posti kar naprej o temi Hrvaška, če nisi nacionalist?
Lep pozdrav!

pozdravljen,

delno imaš prav, kar zadeva cene je na Hrvaškem in tudi pri nas v Sloveniji v povprečju se drago. A žal veliko ljudi gre na dopust, večina pa ta mlajši, da žurajo, da se nažrejo in da si dajo duška vsemu tistemu kar jim je v domačem okolju prepovedano. Malo je takih, da znamo uživati v arhitekturi stavbe, v gradu, v pokrajini……. jaz osebno bi lahko cele dneve gledala vse to, in tudi če grem na hrvaško, je meni vse to več kot nažiranje in pijančevanje v lokalu. prijetno je kramljati z domačini in zveš od njih veliko. Tudi jaz sem gledala oddajo o Šerugotovih in tudi spomnim se, ko sta se poročila na ljubljanskem gradu in sta s poroke z motorjem se odpeljala v Afriko. Je bilo tudi v časopisih objavljeno in še slika je bla zdraven – spomnim se, kot da je to bilo včeraj.

Tko, da vsak po svoje, eni se bojijo kulturnih razlik, drugi se bojijo vožnje z avionom….. zato rinerjo na Hrvaško, pa če so zadovoljni, naj. Sem večkrat tam, vendar zaradi mene niso nič bogati, ker zapravljam jako malo.

pa veselo potepanje ti želim bodisi v Turčiji, Tuniziji ali maroku. Destinacijo izberi si sam, jaz jo imam že izbrano! Siva pot vodi me v………………… Tunizijo

lordi,nevem kaj hoces stem povedati,nihce te ne sili ,da gres na hrvasko.jaz naprimer ne hodim v kazino,ker mi je to neumnost,pa vendar ne bom pisal na forum,,ne hodite v kazino.vsak gre tja kjer mu pase.tebi v kazinu,meni na hrvaskem in se kje.

Kdo si upa na Hrvaško?
Na Hrvaško si ne upa tisti, ki mu politikarji in novinarji operejo možgane!

Lepo da sva nekako istih misli , jaz kot star čomba na netu in tem forumu več ali manj preigravam
ene in iste šlagerje , no ja ravno povprečen nisem. šerugoa sta legenda , in dokler bo romana urednica nedela tam ne bo nobene politike , ampak nekoliko nadpovprečno prijetno nedeljsko branje.

kar se pa tiče mojih popotniških ciljev siva pot vodi me na gorenjsko , kaj več pa za letos niti nimam v planu. skoki čez mejo ja , zakaj pa ne.

če pa bo kakpna gajstna lai malo manj deklica zakaj pa ne , čeprav e še vedno moja najboljša ljubica tipkovnica. spet sem sesut , naporen turistični dan , sanje so dovoljene , namesto nažiranja pa raje zavijte v cazino , doličite limit / ne več kot 30 evrov / ali pa uživajte v programu.

alko ne reši ničesar , šeruga jestra čomba na fdv , jaz pa na netu , zasičen sem že z tem , še vedno bolje kot posedanje v vaškem bifeju

lep pozdrav!

Se mi zdi, da so takšne teme tukaj nepotrebne in ne vem zakaj je treba napihovati neko sovrašto, takšne neumnosti kot jih klatiš “lord” ti mi dvignejo pritisk…in ljudje, ki to napihujejo se mi smilijoin gnusijo…pa bodo v novi gorici, kdo te sili na HRVAŠKO????
Pripomba k čakanju na meji največrat drekajo ravno slovenci!!!

lp

urška

bravo!!!

TI SI ŠEL V KISLO!!

Pred par urami sem se vrnila iz Hrvaške, zadovoljna kot vedno.

Vreme kot vreme, ljudje še vedno prijazni in začuda me vsi razumejo, pa čeprav govorim slovensko :))

Na meji čakanje par minutk na slovenski strani, na hrvaški nič, gužve nobene, s policisti nobenih opravkov, lastnika konobe in slaščičarne sta me prišla (kot vedno) osebno pozdravit, odkrila spet par simpatičnih kotičkov… uživala, skratka.

In ja, smo predebatirali z domačini tudi Piranski zaliv, Hotizo, Mirišče, Jorasa….in zaključili, da se nas to ne tiče, naj se politiki prepirajo, če hočejo, mi se bomo še naprej razumeli in imeli dobro ob kozarcu domačega vina :))

LP!

Lord

A tvoj IQ (na sobni temperaturi) še ni dojel, da te ljudje na forumu ne marajo, predvsem s tvojimi izjavami. Ne havali se s starim mačkom (stari čomba), ki lahko postane vsak, ki bogu krade cajt…

zelo malo se hvalim , prijateljem imam na tem forumu dovolj , o hrvaški sem povedal kar je za povedat. če greste na hrvaškem v konobo ali bar ste đe vedno povprečni turist. in še zdaleč ne popotnik , za kar se malo grem , saj kamor grem znam vzpostavit stik z turisti , vedno pogledam to kar turisti ne , nenazadnej
sem popotniško raziskal vzhodno furlanijo. še vedno pišem popotniške reportaže in se vkvarjam z literaturo.

seveda sem stari čomba , če še ne veste so me travelovci lani obiskali za rojstni dan !

strinjam pa se da se vsi z mano ne morejo strinjat , na hrvaškem pa nimam kaj početi , pa če se z tem strinjate ali ne

z domačini se opravičujem

Sem povprečna Slovenka s petimi otroki in Hrvaško morje na otokih je še vedno najbolj čisto od tistih, ki si jih lahko privoščim z avtom.

Lordi, ne se matrat. Pa pisavo malo izboljšaj. Čavči!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close