Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kdo pozna to pecivo?

Kdo pozna to pecivo?

Spodaj biskvit, zgoraj BELA krema (pa ni Kremin, ni ledena krema, ….) je pa zelo osvežilna (mora bit noter k. smetana, sl. smetana, pa najbrž skuta??)
Pride kot take bele kocke…

Mene ta bela krema asociira na belo pito, ki pa nima nobene od navedenih sestavin; s sladko in kislo smetano ter skuto pa poznam skutine rezine in imajo tudi spodaj biskvit. Oboje je pa njami. 🙂

Ne, belo pito znam narest, nima veze z belo pito.
Je pa le ena plast biskvita in nato plast kreme, razrezano pa je bilo v male pravokotnike.

Živjo, ena plast biskvita, zgoraj pa krema :

1 sladka smetana
1 kisla smetana
20 dag sladkorja v prahu
20 dag kokosa

to se samo zmeša in nadeva po biskvitu. Mogoče bo ta pravi, lp

Ideja zgleda dobra, a ziher ni to to – noter ni bilo kokosa. Pa sto posto je bila noter tekoče spasirana skuta ali pa navadni jogurt….

Hvala!

Jaz delam podobno pecivo, samo da so na kremi še košči ananasa. Krema je iz pasirane Vipavske skute z manj maščobami, stepene sladke smetane, sladkorja v prahu, limoninega soka in želatine, da je krema kompaktna.

Če te zanima lahko pogledam za natančne količine.

Mogoče je pa tale’

BISKVIT: 4 rumenjake, 17 dag masla, 15 dag sladkorja , 30 dag moke, pol pecilnega praška

pustiš stati pol ure v hladilniku.

NADEV: 4 navadni jogurti
2 kisle smetane
3 žlice ostre moke
3 žlice sladkorja
2 vanilji sladkorja
4 beljaki-sneg

To zmešaš, nadevaš na pripravljeno biskvitno osnovo , pečeš na 190 stopinj 45 minut.

Je pa res osvežilen, upam , da je ta pravi, lp

jaz naredim belo kremo iz 1/2 kg mascarponeja, 1/4 kg skute, 5 dag sladkorja v prahu.
včasih dodam v kremo malo sadja in malo likerja. je taka zelo osvežujoča krema.

k72, a mi prosim zaupaš cel recept??
Hvala!

tole je en tak splošen recept za kremo, ki jo lahko nadevaš v torto,
po moje bi šlo če bi bil biskvit samo spodaj, zgoraj pa ne.

tu imaš še eno podobno kremo

Maskarpone krema????
125 g mascarponeja
200 g puste skute
6 žlic mleka (ali manj)
200 g sladkorja v prahu

Meni je odlična tudi krema iz Philadelphie (sirni namaz).

Kremni sir, jogurt in limonin sok zmešajte z električnim mešalnikom.
Vodo, sladkor in preliv za torte segrej v lončku in prekuhaj (upoštevaj recept na vrečki). Ne preveč vročo mešanico vlij v kremo, premešaj in vlij na testo, ki ga pustiš v modelu ali pekaču, da se ne razlije.
postavi v hladilnik vsaj za tri ure.

Nataša ~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~ V naši glavi se slabo prelevi v dobro, nesreča v srečo, revščina v bogastvo. (Edmund Spenser)

a je mogoče “špic pogača”

To je ziher pecivo, ki ga na kulinarični Sloveniji dobiš pod imenom “Pecivo za požrešne sosede”

Lep večer

Kje pa! Tega tudi znam naredit. Pri pecivu za požrešne sosede se tu in tam spodnji biskvitni del dvigne in prde skozi zgornji skutin del.
Pri tem ki sem ga jaz jedla, pa je bil biskvit prej pečen in oba sta bila “ravna”…
Bom preobala kaj od zgoraj naštetega (najbrž kar vse) in bom videla. Hecno je bilo ker je bil zgornji del tko nedefiniran (ni imel močnega okusa po skuti ali recimo jogurtu ….čedalje bolj mislim da je bila kao neka jogurtova krema ali strjenka …ali mogoče celo panacota (e, točno v tem momentu mi je tole kresnilo!!!!!)

Kako pa izgleda špic pogača??

mogoče je pa krema iz sladke smetane, navadnega jogurta , mletega sladkorja in želatine (recept na vrečki želatine dr.Oetker). Pride taka osvežilna

Da niso skutine ledene kocke.
lp

Po moje so tudi skutine ledene kocke – najdeš na kulinariki.

http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=4955
naredi,sigurno dobro, poglej pod peto slikico.sadje lahko izpustiš.
http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=10477 al pa tole, tudi super

Mogoče misliš Parfe krema,kupi se v škatli od Podravke.Je osvežilna in se strdi.

Mogoče misliš Parfe krema,kupi se v škatli od Podravke.Je osvežilna in se strdi.

odlično pecivo

Verjetno je to bela pita. Zgoraj, spodaj in v sredini je tanki biskvit, vmes pa je bela krema. Narejena je tako, da v mleku skuhaš ostro moko, v hladno maso pa dodaš sladkor, margarino in sok limon.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close