Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kdo plačuje izolacijo – država ali delodajalec

kdo plačuje izolacijo – država ali delodajalec

Imam potrjeno covid okužbo, sem v izolaciji. Kdo plačuje to izolacijo/bolniško? Na spletu sem prebrala, da država, medtem ko mi je danes po telefonu z epidemiološke službe povedala, da delodajalec. Kaj je točno in kaj velja trenutno?

Kolikor razumem, seveda delodajalec, ampak ob zahtevi obrzca se mu ta denar povrne v roku 60 dni

Če se okužiš na delovnem mestu, menda plačuje delodajalec. Sicer pa država (refundira delodajalcu oz. pri samozaposlenih direkt od ZZZS).

Ob potrjeni okužbi si moraš pri svojem zdravniku pridobiti bolniški list z oznako 08 -izolacija.

Delodajalec to obračuna in zahteva povrnitev od ZZZS.

Odgovor na objavo uporabnika
Zelo enostavno, 05.01.2022 ob 19:32

Ob potrjeni okužbi si moraš pri svojem zdravniku pridobiti bolniški list z oznako 08 -izolacija.

Delodajalec to obračuna in zahteva povrnitev od ZZZS.

Je pa razlika v % nadomedtila, ali si se okužila v službi ali izven nje.

Zelo enostavno, 05.01.2022 ob 19:33

Je pa razlika v % nadomedtila, ali si se okužila v službi ali izven nje.

In kaj je “bolje” za bolnika, koliko se plača za okužbo na del.mestu in koliko za izven del.mesta? Večina jih itak ne ve, kje so se okužili, vsaj 100% ne.

kaj se več plača, 05.01.2022 ob 21:05

In kaj je “bolje” za bolnika, koliko se plača za okužbo na del.mestu in koliko za izven del.mesta? Večina jih itak ne ve, kje so se okužili, vsaj 100% ne.

Težko boš dokazala, da si se okužila v službi, če nimate že pred tabo kakega okuženega ali pa je okužen v kakem.drugem.oddelku, s katerim ti nimaš službenih stikov.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close