Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Kdo pa meni v hiši plača ogrevanje????

Kdo pa meni v hiši plača ogrevanje????

Odgovor na objavo uporabnika
jokice, 19.01.2022 ob 14:07

Pol pa naj proda pa naj gre tja kjer lahko ima drva. Jaz tudi skoz poslušam, če mi v hiši ne paše snega kidat pa naj prodam pa grem v blok.

Saj prodaja. In ne gre tja, kjer ima lahko drva, ampak tja, kjer se v isti kvadraturi ogrevanje plačuje bistveno manj. So bloki in bloki. Tudi jaz ne grem nazaj na drva. Plačam komot 500€ na leto za luksus, da lahko segrejem s priklopom na gumb. Sem predobro plačan za svoje delo, da bi namesto tega šel drva cepit in vlačit iz gozda v dolino.:)) Pa tudi tisti mraz zjutraj in stalno nalaganje, ne hvala. Ampak jaz imam dovolj, da si to lahko privoščim. Ti pa le cepi drva.

ojoj no, 19.01.2022 ob 14:02

Zgodba se ne poklapa, 19.01.2022 ob 13:01

Takšen bogataš, da kar dovoz ogreva, potem ima pa v garaži avtodom, da poleti dopustuje kot neki klošar pod mostom, na plaži je sendviče in špara vsaki cent

To je spisal neki blokar

Ne poznaš ti bogataških avtodomarjev.:)) Eni gredo z avtodomom zato, da obredejo čim več mest, enim je to način življenja. Eni nočejo spat po hotelih, ker so navajeni na svojo ultra dobro vzmetnico. Eni nočejo v hotele, ker imajo specifično prehrano in se nočejo zajebavat s hotelsko.

A ti resno misliš, da bi tip, ki ima ogrevan dovoz, imel neko zmahano Adria prkolco?:))))

Ja. Še to prikolico zgolj najame, ker je vse skupaj izmišljeno

jokice, 19.01.2022 ob 12:50

Aja ogrevamo pa se na elektriko (fotovoltaika) in pa drva….domača…..malo se je treba razmigat ne pa samo gumb zavrtet.

A v blokih v drvarnicah les za sekanje drv spravljajo, s katerim pol kurijo? ?☺ Avtorica, saj si lahko samo v svoji garaži naštimaš prostor, boš imela skor zastonj ogrevanje za tistih 20 kvadratov garaže. ?☺

jokice, 19.01.2022 ob 13:26

ojoj no, 19.01.2022 ob 12:55

Kaj predlagaš? Da gre mama pri 75 cepit drva in si uredi v stanovanju peč na drva??

Če je v bloku, je pač treba plačevat gretje! V blokih je dejansko ful razlike. Eni, predvsem bloki v Lj, imajo odprta okna in zaprte radiatorje, plačujejo minimalno za ogrevanje. Imam sestrično tam, za podobno kvadraturo kot mama plačuje 15€ za ogrevanje na mesec. Seveda, radiatorji izklopljeni. Razlike so enormne.

Če mama ne more ji gredo pa otroci al kaj? Mi tudi našim staršem delamo drva. Pa ostalim sorodnikom, ki nimajo otork in so že starejši.

Pa madona ste smotani no – kaj bo v bloku,  kjer se ogrevajo  stanovanja daljnovodno ( prek toplarne) ali pa na plin individualno peč v stanovanju, kjer niti dodatnga raufnka ne more potegnt za kak gašper na drva kam – ne na zunanjo steno – ne v zid…. Kam naj si spelje, da bo kujrila na “drva”, ;Matr ste pametni, no. Še na pelete če bi kurila, mora met raufnk in zunanji vlek.

vsa stara stanovanja, grajena med leti 1950-1970, stare stoplpnice, to so vse lončene peči ven zmetali; nič ni danes – pa tudi stolpnice iz 80, 90ih nimajo peči not na raufnke, da bi drva lahko not kurili -ker bi se jih še več zadušilo z monoksidom, kot se jih….

novogradnje pa nimajo raufnkov v blokih -razen kakšni manjši blog vile, s p o par stanovanj, ko imajo kamine, ampak že v štartu v projektu narejene – ne naknadno.

Tako je – lasten avtodom, če še nisi Evrope prepotoval po dolgem in počez, je zakon-lastna posteljnina, postelja, lastne brisače – ko se noben drug množično v njih, kot po hotelih ne drgne, briše ( v cajtu koronanja je to še kako fajn in pomembno).

Imam dosti raje en avtodom za 200.000 EUR, kot pa  neko bajto nekje bogu za leđima za ta denar.

In blagor Amerom – ko imajo take avtodome , ja:

.https://www.jayco.com/rvs/class-c-motorhomes/2021-greyhawk-prestige/

Ovčke, 19.01.2022 ob 14:31

Ja. Še to prikolico zgolj najame, ker je vse skupaj izmišljeno

A misliš, da ne vemo, da je vse skup izmišljeno?Pač malo nalagamo naprej, kot je to naredil avtor.:)

dober avtodom je luksuz, 19.01.2022 ob 15:52

Tako je – lasten avtodom, če še nisi Evrope prepotoval po dolgem in počez, je zakon-lastna posteljnina, postelja, lastne brisače – ko se noben drug množično v njih, kot po hotelih ne drgne, briše ( v cajtu koronanja je to še kako fajn in pomembno).

Imam dosti raje en avtodom za 200.000 EUR, kot pa  neko bajto nekje bogu za leđima za ta denar.

In blagor Amerom – ko imajo take avtodome , ja:

.https://www.jayco.com/rvs/class-c-motorhomes/2021-greyhawk-prestige/

Ni ga čez luksuzen avtodom. Ob velikih evropskih mestih imajo tudi luksuzne kampe, kjer ni da ni. Imaš zadosti prostora, ne da so avotodomi in šotori drug ob drugem, tako da imaš svojo zasebnost, bazeni, spaji itd. vse všteto v ceno… pride ceneje kot b&b, sploh pa ceneje kot najem apartmaja, pa vendar imaš svoje razkošje.

Tako kot pri vsem ostalem, imaš tudi tukaj sirotinjo, ki izbira najcenejše kamperje in zastonj place za parkirat in imaš bogatune, ki imajo dejansko potujoč hotel A kategorije in hodijo vsepovsod po svetu. Eni avtodomi imajo celo plac za en mini avto, ki ga potem uporabljaš za obhode po mestih itd.

A v Celovških dvorih nimajo razporejenih dimnikov, da si priklopiš šporget?

se strinjam, 19.01.2022 ob 18:45

Ni ga čez luksuzen avtodom. Ob velikih evropskih mestih imajo tudi luksuzne kampe, kjer ni da ni. Imaš zadosti prostora, ne da so avotodomi in šotori drug ob drugem, tako da imaš svojo zasebnost, bazeni, spaji itd. vse všteto v ceno… pride ceneje kot b&b, sploh pa ceneje kot najem apartmaja, pa vendar imaš svoje razkošje.

Tako kot pri vsem ostalem, imaš tudi tukaj sirotinjo, ki izbira najcenejše kamperje in zastonj place za parkirat in imaš bogatune, ki imajo dejansko potujoč hotel A kategorije in hodijo vsepovsod po svetu. Eni avtodomi imajo celo plac za en mini avto, ki ga potem uporabljaš za obhode po mestih itd.

Ja, poznam en angleški par, oba zdaj že v pokoju, on je bil profesor na eni univerzi, ona zdravnica. Imata sicer prikolico, ne kamper, ampak tako res luksuzno prikolico in zdaj kolovratita povsod po svetu. Sem govoril z njima novembra, ko sta ravno prišla s ture po Maroku. Potem sta doma nekaj mesecev in nato se spet odpravita kam za en mesec. Februarja gresta baje v Grčijo in Turčijo, avgusta bosta obredla skandinavske države. Ampak to je njun način življenja, moraš biti tak tip, uživat na cesti, spoznavat nove kraje…

Koliko pametovanja je bilo, ko sem pred leti ob nakupu stanovanja pod ploščice dala električno talno gretje. Koliko bom elektrike plačevala, da ne bo toplo…

V glavnem sem imela radiatorje vsa leta zaprte, ogrevala sem se s talnim ogrevanjem na elektriko in investicijo dobila noter že po enem letu. Položnica za elektriko pa nikoli višja od 50€, s tem da ogromnooo perem, sušim, pečem, klima, pa še to “potratno” talno ogrevanje na elektriko

tudi sama, 19.01.2022 ob 20:36

Koliko pametovanja je bilo, ko sem pred leti ob nakupu stanovanja pod ploščice dala električno talno gretje. Koliko bom elektrike plačevala, da ne bo toplo…

V glavnem sem imela radiatorje vsa leta zaprte, ogrevala sem se s talnim ogrevanjem na elektriko in investicijo dobila noter že po enem letu. Položnica za elektriko pa nikoli višja od 50€, s tem da ogromnooo perem, sušim, pečem, klima, pa še to “potratno” talno ogrevanje na elektriko

Ja, ampak kljub temu plačuješ še ogrevanje na radiatorje, če si v bloku, čeprav minimalno. Se motim?

ja, tistih 10 eur na mesec plačam za radiatorje, ampak sem še vedno v velikem plusu v primerjavi s tistimi, ki se ogrevajo z radiatorji

Savne, garaže, avtodom, 3 avtomobili …

Blokarji tega nimajo.

A ne vidite, da se pomaga tistim, ki to potrebujejo, da se malo izravnjuje nivo neenakosti?

Vi ste pa res eni egoti.

Očitno bi morali biti vsi eni egoti. Ker ko človek začne sodelovat, dobi tole.

Na Danskem oz. v eni skandinavski državi plačajo 80 % elektrike 40.000 ljudem.

Ja, zelo malo.

A se boste bunili, da vam je ne, na Danskem pa jo?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close