Kdo bo vedel…
Kdo bo vedel na tole temo, smo se pogovarjali v neki druzbi.
Italijani (ne vem, kateri del Italije) da pripravljajo piscancje meso v marinadi , lahko tudi cez noc, jogurt plus limete na kolobarje , potem pa tako marinirano meso spaniras. Me zanima, ce kdo pripravlja kdaj kaj takega, katera zacimba – ce sploh – bi sla zraven in kaksna priloga? Verjetno nekja rahlega, predstavljam si, da je tako pripravljeno meso nezno.
Hvala in lp
Hej, piscanca vedno mariniram, ne glede kako ga potem pripravim.
Nacini mariniranja so razlicni; zacimbe, limona ( limeta se bolj aromaticna), olivno olje ali pa jogurt ( Sredozemlje).
Najraje imam mesanico sredozemskih zacimb. Na piscancu mi je vsec tudi zajbelj. Najbolje, da se ravnas po tem, kaj je vam vsec.
Poznam paniranje po italijansko. Najraje potem ocvrejo na maslu, pocasi, na blagem ognju. Meni je to nekako premastno, je pa fin okus.
Znana milanska panirana zarebernica se dela na maslu 20 minut.
Pri paniranem mesu imamo radi kaj socnega; zato so pri nas kot priloga dusene bucke, blitva, spinaca, por v omaki, grah v omaki, brokoli… krompir pa nikakor ne ocvrt – v kosih s petersiljem ali pire .
Lep pozdrav Babi
Hvala za namige, tako bom tudi naredila.
Bom poskusila piscanca, zacimbe kot si rekla Babi, in priloge prav tako.
Se sicer tudi jaz izogibam paniranja, vseh nacinov priprave, ki so premastni pretezki za zelodec, a vcasih pa le tako naredim.Sploh ce so gosti, za katere rad kuhas, ni nic tezko.
Jaz pa purana vedno potolcem in pokapljam z limono, pustim lezati dopoldan v hladilniku in potem nadaljujem.Se mi zdi, da ga omehca, je meso slajse.
Sedaj je dobro, vsa ta sveza zelenjava, je uzitek kuhati, pa krompircek, njamsi, njamsi.
lp
Forum je zaprt za komentiranje.