Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kdo bo ustavil podivjane kolesarje, ki terorizirajo voznike in pešce?

Kdo bo ustavil podivjane kolesarje, ki terorizirajo voznike in pešce?

Po Ljubljani ni več možno varno hodit, ker te vsak trenutek lahko zbije agresiven kolesar, prav tako je postalo zelo nevarno vozit avto, saj kolesarji namerno izza ovinka ali mrtvega kota priletijo pred avto, da jih zbiješ.

Sprašujem dogovorne: ali kolesarjem ni treba upoštevati prometnih pravil? Je njim dovoljeno vse?

Nekaj nasvetov: ne hodi po kolesarskih stezah, te niso za hojo. Ne parkiraj na kolesarskih stezah, ker tudi niso za hojo.
Drugače pa: ko sem v avtu, se mi še ni zgodilo, da bi me kolesar ogrožal. Ne čutim se nikoli ogrožena s strani kolesarjev. Kolesarji se preprosto zavedajo, da jo bodo skupili, če trčijo z avtom ali pa peščcem. Ko sem pa na kolesu pa gleja zlomka. Avtomobilisti me kar naprej ogrožajo. Pešci švedrajo po kolesarskih.

nekaj nasvetov, ti si ena, butastih kolesarjev je pa na tisoče. Že res, da imajom mogoče kje prednost pred avtomobilisti, npr v križišču, ko oni peljejo naravnost, avto pa zavija v desno….dejstvo pa je, da se velik del kolesarjev dejansko ne zaveda svoje šibkosti napram avtomobilu in praktično peljejo kolo z motom imam prednost, nič mi ne moreš…žal pa v primeru trka prav oni najbolj nastradajo. Saj poznate tisto o motoristu na pokopališču……kjer je na nagrobniku pisalo…IMEL JE PREDNOST.
To ne pišem zato, da bi se sedaj umikalli avtom itd….ampak ko sečejo pot komu drugemu, jim pa vseeno malo previdnosti ne bi škodilo…ni treba kar s 30 na uro šibat in nič gledat okoli kaj se dogaja. Marsikdo v avtu kakega kolesarja preprosto tudi spregleda..prepričan sem, da nenamerno.
Velja pravilo, vsak naj sam zase poskrbi za varnost, tudi če ima prednost.

in ja…veliko kolesarjev je pravih norcev in praktično samomorilcev.

Sama sem kolesarka, z avtomobili nimam težav, na jutranji 2 km poti v službo bi pa lahko vsak dan zbila vsaj 10 ljudi v eno smer.
– Eni hodijo proti tebi in gledajo nazaj, jaz se ustavim in potem končno pogledajo naprej in hopa se direkt zaletijo v mene,
– eni cikcakajo sem in tja in ne veš kam bo šel,
– eni lepo hodijo potem pa jih naenkrat začne vleči v tvojo smer,
– eni gledajo v telefon namesto da bi gledali kje hodijo,
– spet tretji sekajo ovinke in nič ne pogledajo okoli sebe, ko stopijo na kolesarko stezo,
– potem pa so tu še skupine 4ih in več, ki morajo obvezno skupaj v isti vrsti hodit ker drugače ne morejo debatirat…

Skratka vse to 2km KOLESARSKI POTI. Najboljše da se pri vsakem pešču 10 metrov prej ustavim in čakam da gre mimo mene.

balkan style kolesarjenja ☺
kakšnega, ki mi pripelje na biciklu po napačni strani lepo prestrašim z vožnjo, hojo v njega
enako je z rolarji ☺

Opažam, da ko kolesarji šibajo čez križišče naravnost, skoraj noben ne pogleda na levo, če prihaja kak avto, ki jim križa pot.. Je že res, da ima kolesar prednost, ampak kdor misli, da mu zaradi prednosti ni treba pazit, je pač neumen. In res so postali kolesarji neznosni. Tudi v peš conah dirkajo kot nori in se morajo pešci njim umikat. Na prehodih se pa sploh ne ustavljajo in mora pešec počakat, čeprav ima zeleno.

oxi – odgovor na obe vprašanji.

Mene pa zanima koliko kg imate tisti, ki tako udrihate po kolesarjih?
Verjetno kar veliko, ker je očitno, da bolj malo gibate, da se samo z avti vozite.

Živim v malem mestu in pri kolesarjih se bojim:

– tistih, ki zavijajo desno iz neprednostne ceste pred mene, ki vozim naravnost po prednostni ( menda mislijo, da jim ni treba niti pogledati v levo in da jim tisti meter vozišča kar pripada )

– tistih, ki se po glavni cesti, pa četudi ima narisano kolesarsko stezo, vozijo v nepravilni smeri

– športnih kolesarjev, ki mislijo, da za njih kolesarske steze in pravila ne veljajo, samo da šibajo 50 km/h

Mene pa zanima, ali luč ne spada več med kolesarsko obvezno opremo? Precej se vozim zvečer in
dobesedno 8 ali celo 9 od 10 kolesarjev vozi brez luči. Tudi motoristov, ampak kolesarji so v večini.
Prvič, kako sploh kaj vidijo? Ker to ni samo v razsvetljenem mestu, ampak po temnih ozkih predmestnih
cestah.
Drugič – kako imajo živce? Mene bi bilo na smert strah, da ,me bo kdo zbil…ker ga RES ne vidiš, dokler nisi tik
ob njem.
Tretjič – kako da tega nihče n kontrolira? Včasih so nas policaji masirali do nezavesti s temi lučmi, če je nisi
imel, je bila katastrofa…
Pojav je popolnoma množičen, kolesar z lučjo (pa še to so ponavadi samo neke fensi ledice za na glavo) je
čista redkost.

A ti lažes sebi ali tudi nam??

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

Najhujši so ti ta našemljeni – neki dreski kolesarski, neke specialke, neke kopačke kolesarske, neki ruzački kolesarski z nekimi bidoni special in svakako neko opremo –
obnašajo se, kot da je cel pas njegov in se mu moramo vsi v kolonah umikat.

Na drugi strani so navadni kolesarji na navadnih kolesih (mamce, fotri ipd.) – le ti so edini, ki se umaknejo na rob ceste in pustijo prosti pretok avtomobilov.

Kot kolesarko me je na kolesarski stezi dvakrat oplazil osebni avtomobil, enkrat mi je skozi vrata trgovine na hitrco stopil pred kolo šofer avtomobila, ki je imel avto parkiran na pol na cesti, na pol na kolesarski stezi. Zmaga pa ta, da mi je oseba, ki je izstopala iz avtomobila, pred nosom odprla vrata, s katerimi sem potem imela bližnje srečanje. malce neprijetno mi je edino v slabšem vremenu, ko avtomobilisti pri svojem zavijanju v desno ne pričakujejo tega, da bodo srečali kolesarja, ki vozi naravnost po glavni cesti.
Je pa res, da tudi sama sovražim kolesarje, ki vozijo v napačno smer ali pa udrihajo po zvoncu, ko so v t. i. conah za pešce, kjer se je treba premikati s hitrostjo pešca.
Sem verjetno zaradi tega, ker veliko kolesarim, tudi za volanom precej bolj previdna, še nisem doživela ničesar pretresljivega.
Se pa zdaj, ko se vozim 11 km v eno smer, od tega večinoma po cesti z omejitvijo 90 km/h, počutim precej manj ogroženo s strani avtomobilov kot sem se prej, ko sem še stanovala v kapitali.
Je pa kolega s specialko dobil kazen za prekoračitev hitrosti, je šel v mestu malce prehitro po klancu navzdol, ves zgrožen, češ, kako so lahko njemu dali kazen. Za povrh vsega je bil pa še brez osebnega dokumenta.

Kdaj pa kdaj se usedite na kolo, se zapeljite okrog in ne boste imeli več takih težav in izpadov pa še kg bodo šli dol.

6-12 tisoč kilometrov sem v najboljših letin navrtel letno, tako, da mi bo nekoliko težje povedati kaj novega.

Bravo, prav imaš !!!!!! SE STRINJAM S TEBOJ!!!!
Bi bilo pa smešno (dreski kolesarski….), če ne bi bilo še kako resnično…..
Uni v dreskih kolesarskih pa šibajo k rakete, magar sredi dneva na 37 stopinjah….. kar vetrc zapiha, ko me tak prehiti ….. 70 /h. :))))

6-12 tisoč kilometrov sem v najboljših letin navrtel letno, tako, da mi bo nekoliko težje povedati kaj novega.[/quote]

Joj, potem pa, si sploh ogrožal pešce in avtomobiliste, a ne da?

agresivni so vozniki avtomobilov ne pa kolesarji…kolikokrat sem bila že pred tem,da me zbije na kolesarski,na cesti iziljujejo čeprav vidi,da prihajaš…

Bravo, prav imaš !!!!!! SE STRINJAM S TEBOJ!!!!
Bi bilo pa smešno (dreski kolesarski….), če ne bi bilo še kako resnično…..
Uni v dreskih kolesarskih pa šibajo k rakete, magar sredi dneva na 37 stopinjah….. kar vetrc zapiha, ko me tak prehiti ….. 70 /h. :))))[/quote]

Zdaj pa nekaj ne razumem. 70km/h peljejo pa delajo gužvo na cesti? Ja potem so pa tako najhitrejiši. Potem pa ni panike, a ne? V naselju je tako 50 omejitev. Torej jih sploh ni treba prehitevat.

a je tako težko z 22 žebljom podrsati po napačno parkiranem avtu?

Skandinavske izkušnje: največ prednosti imajo otroci, potem starši z vozičkom, osebe s pomagali za hojo, invaliski vozički …
potem pešci (sem nalašč hodil ob robu pločnika ob voznem pasu – ko sem z nogo zanihal proti cestišču se je ustavil promet na vseh 4 pasovih (v obe smeri) – pa nsem bil na prehodu za pešče, in tako naprej pada “prednost” pač glede na velikost in moč prevoznega sredstva

je pa res – po skandinaviji praktično nihče ne krši prednosti drugemu, kazni za prekrške so drakonske in infrastruktura je prilagojena najbolj nezaščitenim.

OMFG, kar je res je res. V Skandinaviji se na kolesu počutiš zelo varnega. Tam te avtomobilisti ne ogrožajo. Vedo, da je kolesar tudi udeleženec prometa, ga upoštevajo. Te ne izsiljujejo, te ne skušajo speštati. Ne parkirajo na kolesarskih. Pri nas pa katastrofa.

in ti našemljenci se vozijo po cestišču tudi tam, kjer je kolesarska steza … oni so ja glavni

6-12 tisoč kilometrov sem v najboljših letin navrtel letno, tako, da mi bo nekoliko težje povedati kaj novega.[/quote]

Joj, potem pa, si sploh ogrožal pešce in avtomobiliste, a ne da?[/quote]
Domišljam si, da sem bil in sem še zelo korekten kolesar. O kolesarstvu v Lj pa raje ne bi nič komentiral, ker se na forumih ne sme preklinjati.

Joj, potem pa, si sploh ogrožal pešce in avtomobiliste, a ne da?[/quote]
Domišljam si, da sem bil in sem še zelo korekten kolesar. O kolesarstvu v Lj pa raje ne bi nič komentiral, ker se na forumih ne sme preklinjati.[/quote]

Torej hočeš povedat, da si bil ti biser na kolesu. Vsi ostali kolesarji so pa popolnoma drugačni kot ti na kolesu in te ogrožajo, ko se ti pelješ z avtom?
Kdo bo verjel takim bučkam?

in ti našemljenci se vozijo po cestišču tudi tam, kjer je kolesarska steza … oni so ja glavni[/quote]

Če boš začela kolesarit, bodo kg šle same dol in potem boš tudi ti lahko kaj oprijetega oblekla. Te motijo suhci na kolesih?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close