Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kdaj zdravila za holesterol?

kdaj zdravila za holesterol?

Pri 47 -letih in 7,2 mmo/l – povišanem holesterolu me čaka, da začnem z zdravili za holesterol:-(
Kako pa vi in vaš holesterol?

stara sem 42, jutri imam sistematski pregled pa bom pol vedela koliko ga imam. Pred petimi leti je bil rahlo povišan in sicer 5,9 – to je malo. Zdravnica mi je predlagala naj preneham kaditi, ker mi maši žile. Pa ene tri kg mam preveč sedaj. Zmanjšaj si holesterol na zdrav način, vsaj poskušaj: če je treba shujšati, shujšaj, gibaj se več na zraku, stres je tudi poglaviten vzrok zvečanega holesterola, kadiš? Probaj brez zdravil, kajti če boš začela z zdravili, jih boš jemala do konca življenja, četudi se ti bo holesterol uravnal v normalo.
Kaj meniš a bo šlo? Pomagaj si za enkrat sama, ne posegaj po zdravilih, povej zdravniku naj te pusti ene dva meseca pa se poštimaj pa boš pol videla ali bo res potrebno poseči po zdravilih. Kako pa sladkorna, je tudi prisotna?
Ej punca vse dobro ti želim – delajmo na sebi.

Jaz sem zaradi slabo delujoče ščitnice in stresa imela povečan holesterol pred leti. Ko sem začela z zdravljenjem ščitnice, se je tudi holesterol znižal in to kar precej, tako da zdej imam odlično razmerje med LDL in HDL ….

Sicer sama veš, ali ješ preveč mastne hrane, preveč jajc, predelanih reči, sladkarij…. če ne, potem pa predlagaj zdravnici da ti pregleda še ščitnico…

38 let, 10ur/teden tečem, fitnes 4x tedensko, ne jem mastnega, ne pijem….moji grehi, kava, cigareta, čokolada!!! Še sexam ne :(((( in mam 8,8 Slabega holesterola

tudi jaz sem ga imela 7,3 pa sem si ga pozdravila sama.
v lekarni kupili tablete biostatine, in po treh mesecih holesterol, 59 .
cool

38 let, 10ur/teden tečem, fitnes 4x tedensko, ne jem mastnega, ne pijem….moji grehi, kava, cigareta, čokolada!!! Še sexam ne :(((( in mam 8,8 Slabega holesterola[/quote]

Aja, pozabla povedat, da še diham!!!;))))

Stara 39 let, moj holesterol je 4,3. Res je pa, da ne jem mesa niti ničesar živalskega. 🙂

Moj mož pred leti prebolel raka. Zaradi hude operacije na črevesju mu verjetno ta ne dela pravilno in pojavil se je holesterol. Niti razne kure niti diete ga niso znižale, tako da je že od 35 leta na tabletih.
Hočem reči, da ni vse zaradi hrane ali kakšen kg preveč lahko je tudi zaradi bolezni.

Telo je zvito in samo tvori holesterol, nazalost tudi slabega.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close