Kdaj začeti pečt?
Tale tema je že bila, pa je ne najdem. Zato še 1x sprašujem. Kdaj začeti pečt piškote, da bodo za Božič ravno pravšnji. Za medenjake vem, da se lahko začnejo pečt že na začetku decembra in da so kasneje še boljši. Kaj pa ostalo? Npr. cimetove zvezdice, čokoladni poljubčki, črno-beli trikotniki (vse iz priloge Lisa).
Hej Daša,
se opravičujem, verjetno je kriva moja slovenščina. Da ne bi bilo zmote: limončelo ali limonin liker ni treba hraniti v zamrzovalniku. Lahko ga držiš kjerkoli kot ostale žgane pijače, neomejeno, dok se ne spije :o). Pomembno je da se postreže močno ohlajen, zaradi tega ga treba pred serviranjem postaviti v zamrzovalnik na nekaj ur. Jaz vedno držim eno steklenico v zamrzovalniku da bi bil pripravljen če mi gdo pride v nenadni obisk ali če nama pride da si ga spijemo. Verjami mi, steklenica mi nikoli ni počila.
Žal, čokoladni liker nisem delala in nemam izkušnje koliko časa traja.
Lepo se imej, en pozdravček v Kamnje, Nančika
Hej Asja in ostale
tole je recept za enostavno sladico ki je boljša če se nekaj časa suši, odlična kot osvežitev med vsim tim piškotima od moke in masla.
Potrebuješ:
0,5 kg suhih fig
25 dkg mletega sladkorja
2 pomaranče – naribana lupinica in sok
malo ruma
10 dkg kristalnega sladkorja
Fige opereš in posušiš, potem pa zmelješ na mesoreznici – jaz dodam pest ali dve oreha in zmeljem vmes. Fige z orehi, mleti sladkor, rum, lupinice in sok pomaranč dobro premešaš in delaš kroglice ki jih povaljaš v kristalnem sladkorju in pustiš da se sušijo (na papirnati brisači ali kaj podobnega). Sok in rum dodajaš previdno in postopoma, da ne bi bilo preveč mokro. Serviraš jih lahko v papirnatih čašicah. Zdi se mi da bi tudi v to prišel prav ingver :o).
LP, Nančika
Ojla, Nančika! S tvojo slovenščino ni nič narobe, zelo lepo govoriš. Sem te čisto lepo razumela, da ga LAHKO hraniš v zamrzovalniku. Hvala ti! Če praviš, da imaš eno steklenico vedno v zamrzovalniku, ali ne zamrzne popolnoma – ali ni trd – ali je še vedno gosto tekoč? Bi pričakovala, da bo zmrznil.
Še vedno pa me zanima, če bo katera vedela za kakšen drug gosti liker (čokoladni). LP Daša
Forum je zaprt za komentiranje.