Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice kdaj v egipt – Rdeče morje?

kdaj v egipt – Rdeče morje?

Zelo rada bi šla na dopust na Rdeče morje, pa me zanima, kdaj je za to še primeren čas?! Poleti ne bi šla, saj ekstremne vročine ne maram.
Pa me zanima, če je kdo že bil tam tam nekje konec oktobra, začetek novembra?! Je še dovolj toplo za kopanje v morju?

Če imate izkušnje – kaj bolj priporočate – Sharm ali Hurgado?! Potovala bi s hčerko, ki jo zanima podvodni svet, tako da koralni greben je nujen.

Hvala!

konec aprila, začetek maja… ali pa septembra

Spoštovana!

Egipt je primerna destinacija za potovanje skozi celo leto. Res je, da če si želiš potovati ( ogledati si kako znamenitost Egipta )da je zato naprimernejši čas do konc junija in od oktobra naprej. Če pa te zanima zgolj poležavanje na plaži pa se lahko za oddih odločiš tudi v višku sezone – julij avgust.
Sama sem Egpit doživela januarja – križarjenje po Nilu; letos pa se odpravljam na poležavanje na soncu 12.8.

Hurgada ali Sharm. Priporoač ti Hurgado, ki je bolj odprta in celi čas rahlo piha, kar blaži poletno vročino. Plaže so lepše dostopne za otroke. Sharm je znan po koralnih grebenih, ki so zelo ostri in preko katerih je možen dostop preko pomolčkov, kjer pa se voda naglo spušča. V Hurgadi gre za peščene plaže in le redko kje je direktno pred hotelom koralni greben, če pa že je pa majhen.
Če te zanima ogled piramid ( kar skoraj ne bi smela izpustiti, če greš v Egipt ) je z ene ali z druge destinacije cca.6ur vožnje v eno smer z avtobusom.

Če želiš še kako informacijo sem ti z veseljem na razpolago.

Pa lep oddih ti želim.

ANITA

Bila sem lani konec oktobra v Sharmu. Bilo je še vedno zelo toplo, tudi pri nas je skozi malček pihljalo.Mi smo imeli krasno plažo,ki je primerna tudi za majhne otroke, koralni greben blizu.Ker sem bolj mrzle narave je bila voda še vedno topla,tako da si lahko bil dolgo časa v vodi.Odločila sem se za Sharm ,ker so mi rekli da je Sharm najbolj “zastražen”, tam ima tudi predsednik svojo rezidenco…
Če te še kaj zanima kar vprašaj
lp

Mi gremo čez 1 teden (14.07.2007) v Sharm, upam da bo OK.

Tania55

Tudi jaz potujem v Egipt v Hurgado 12.08., prvič. Praviš, da je super za otroke. Kaj pa kaj prehrana. Ker je včeraj en rekel, da naj si hrano vzamemo s sabo, da je baje on bil lačen. Je to možno pri all inclusive?

Lep pozdrav!

Silvya

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close