Kdaj to povedat partnerki/ju?
A si moja soseda? Kot bi opisovala našo okolico. Pri nas je tudi samoumevno, da ona ni nič vredna, da on lahko komandira kar hoče, ker samo njegovo delo šteje (služba šteje, njeno delo doma seveda ne šteje) in ja, tepež je čisto nekaj normalnega.
Mlajše generacije, kjer pa tudi ženske vse hodijo v službo in kjer so moški, vsaj nekateri, že bolj civilizirani in pomivajo posodo, perejo, kuhajo so pa predmet posmeha tastarih. Menda niso pravi dedci, ker ne zatirajo svoje ženske.
Ja, tiste, ki nimajo svoje službe, morajo biti lepo tiho in biti srečne, če jih tip ne tepe. Sosed je celo tak, da vpričo obiskovalcev oklufuta ženo. Kaj je šele, če sta sama doma.
Ma ne bi rekla. Vidim svojo (kmečko) okolico….ženske so na kmetih
skoraj dobesedno sužnje. Vsaj tiste, ki so brez služb. Delajo od zore
do mraka, besede nimajo nobene, vredne niso nič, svojega nimajo nič,
ne smejo nikamor (razen do štacune in v cerkev), ponavadi so še srečne,
če niso tepene…
In to je tipček videl doma in to mu je normalno. Samo smola je ta, da
danes ni nobena več tako neumna, da bi prostovoljno sprejela tako
usodo…[/quote]
Kmetija je način življenja in veliko jih res dela od zore do mraka, oba! Samo po drugi strani sta pa ravno zato še skupaj, ker se z delom zamotita…. Ni glih nek razlog pa vendar.
Nihče pa ni toliko (oz malo njih), da bi si delo organizirali tako, da bi bili še kaj frej, ker to pa je greh! 😉
Več ima, na več zija.
Drug primer poznam ko je “fant” pri 40ih ujagal eno in sedaj bi ona malo “preuredila proizvodnjo dejavnost na kmetiji” in je cel hudič kako ne ceni njegovega truda kaj vse je skup spravil in ga menda nima rada…itd
Ženska pa želi samo, da bi imela še kaj časa za niju…
Tut prav, ti ga samo pusti naj se zaganja….. :D[/quote]
A nisem zgoraj nekje napisala, da je pred prvim seksom treba tudi nekaj predhodnega spoznavanja s potencialnim partnerjem? Zdaj, če na tem spoznavanju ne naredi ‘izpita’ potem ni seksa.[/quote]
Torej? Je čas, da ga greš spoznat…. 😉
[sub]Daj prit nazaj povedat kako je bilo… :))))[/sub]
A nisem zgoraj nekje napisala, da je pred prvim seksom treba tudi nekaj predhodnega spoznavanja s potencialnim partnerjem? Zdaj, če na tem spoznavanju ne naredi ‘izpita’ potem ni seksa.[/quote]
Torej? Je čas, da ga greš spoznat…. 😉
[sub]Daj prit nazaj povedat kako je bilo… :))))[/sub][/quote]
Jaz spadam bolj v tisto kategorijo žensk, ki bo počasi začela razmišljati kako odpraviti težave z menopavzo. Ene kar hitro zgrabi, mogoče bo tudi mene, bom imela dovolj dela sama s sabo :).
Ma ne bi rekla. Vidim svojo (kmečko) okolico….ženske so na kmetih
skoraj dobesedno sužnje. Vsaj tiste, ki so brez služb. Delajo od zore
do mraka, besede nimajo nobene, vredne niso nič, svojega nimajo nič,
ne smejo nikamor (razen do štacune in v cerkev), ponavadi so še srečne,
če niso tepene…
In to je tipček videl doma in to mu je normalno. Samo smola je ta, da
danes ni nobena več tako neumna, da bi prostovoljno sprejela tako
usodo…[/quote]
Kmetija je način življenja in veliko jih res dela od zore do mraka, oba! Samo po drugi strani sta pa ravno zato še skupaj, ker se z delom zamotita…. Ni glih nek razlog pa vendar.
Nihče pa ni toliko (oz malo njih), da bi si delo organizirali tako, da bi bili še kaj frej, ker to pa je greh! 😉
Več ima, na več zija.
Drug primer poznam ko je “fant” pri 40ih ujagal eno in sedaj bi ona malo “preuredila proizvodnjo dejavnost na kmetiji” in je cel hudič kako ne ceni njegovega truda kaj vse je skup spravil in ga menda nima rada…itd
Ženska pa želi samo, da bi imela še kaj časa za niju…[/quote]
Nak. Skupaj sta zato, ker se ne spodobi it narazen…pretežno verno
okolje ženski zapoveduje, da “mora potrpet”…v bistvu vse. Garanje,
njegovo varanje, tepež, v nič dajanje, nespoštovanje cele družine…vse.
Pa tako je gor rasla, oba sta to videla doma…in je. Ker je prevelika
SRAMOTA, da bi recimo ona spokala pa šla….pa tudi – sej nima kam it?
Svojga nima nič, penzije nič, dnarja nič, službe ne…kam naj pa gre?
Ta mladi so pa šli “v svet” in znajo počasi drugače.
Več ima, na več zija.
Ženska pa želi samo, da bi imela še kaj časa za niju…[/quote]
Nak. Skupaj sta zato, ker se ne spodobi it narazen…pretežno verno
okolje ženski zapoveduje, da “mora potrpet”…v bistvu vse. Garanje,
njegovo varanje, tepež, v nič dajanje, nespoštovanje cele družine…vse.
Pa tako je gor rasla, oba sta to videla doma…in je. Ker je prevelika
SRAMOTA, da bi recimo ona spokala pa šla….pa tudi – sej nima kam it?
Svojga nima nič, penzije nič, dnarja nič, službe ne…kam naj pa gre?
Ta mladi so pa šli “v svet” in znajo počasi drugače.[/quote]
Ni vse zlo, kar se tebi zdi zlo 😉
Zadnjič mi je pravila ena 70+ kako bi se spet poročila na kmete, če bi bila mlada.
Pa vem, da ji niti pod razno ni bilo postlano, ne z delom, ne s partnerstvom.
Pa ti si res moja soseda skela ali pa je po več delih (žal) Slovenije tako kot pišeš.
Pri nas je isto. Če se ženska loči je to taka sramota in ločenka? Najhuje kar se zgodi.
Potem pa vidiš žensko, ki jo moški tudi tebe, ne samo psihično uničuje kako s ponosom pove, da ona je pa poročena in ni samska?
Ja, v taki okolici so ločenke izobčenke, če se že najde kakšna. Že biti samo samska, brez bivšega moža in ločitve za sabo, si čisti fenomen in predvsem nezaželeno bitje, ker se ženske bojijo za svoje može. Ja, ljubosumje zganjajo, ker menda se me samske zelo grebemo za njihove može, ki že svoje žene tepejo, če ne tepejo pa vsaj zatirajo.
Ta mladi, recimo nekje 30, 40 stari pa so čisto drugi. Jasno jim je, morajo tudi oni skrbet za otroke, za gospodinjstvo. Vsaj večina je dosti boljših kot njihovi očetje.
Samo smešno je, ko ženska, ki jo mož kdaj pa kdaj oklofa, se posmehuje kakemu mlademu moškemu, ker recimo kuha ali pa zaliva rože ali kaj takega. Ker menda je to babje delo. Pa naj človek razume, če more.
Ma ….men je samo grozno pogledat par teh žensk v oči…ki so mrtve
popolnoma. Kot oči živine. Brez iskre, brez čustev. Vse to je bilo izbito
iz nje že takoj po poroki.
Veliko se jih tudi sploh ne pogovarja. Ne vem, kako je doma (najbolj
verjetno tudi doma molči) …ampak večinoma so tiho. Ne znajo niti
klepetati, niti se smejati.
So izjeme….seveda..moćne, glasne ženske…Gospodinje z velikim G, ki
jih vsi spoštujejo…ampak jih je precej manj, kot prvih.
Res je. Na kmetijah ostaja kar dosti samskih moških in ja, ravno zaradi kmetije težko dobijo partnerko. Večina se zaveda, da to pomeni trdo delo. Pogosto pa zraven še ne preveč prijazno taščo.
Je pa zdaj na podeželju vse manj kmetij, vse več je takih, ki imajo hišo in vrt in to je to. Nič kmetije. Ja, in v tako se selijo tudi iz mesta.
Na kmetijo pa se res redko kdo iz mesta priseli, veliko se jih pa seli v mesto, sploh žensk.
Okej, še enkrat.
Vsak spolni odnos pomeni možnost zanositve. Jaz sem se z vsakim tipom hkrati s pogovorom o kontracepciji pogovorila tudi o tem, da splav zame ne pride v poštev. To ni bil pogovor o skupnem življenju in otrocih, to je bil pogovor o tem, kaj bi se zgodilo v primeru nenačrtovane nosečnosti, da me ne bi kdo potem silil v splav in podobno. Je bil opozorjen.
Kakorkoli obračaš, igraš se z ognjem in prav je, da rečeš kakšno tudi na to temi kaj pa če se vžge?…
Ali nič? Kot noj držiš glavo v pesek nekaj let dokler se ne izjasnita tudi o tej temi oz takrat, ko “kondom poči”…
Saj je tudi prometnih nesreč relativno malo pa vseeno delaš prvo pomoč pred izpitom al teb tud to ni blo treba?[/quote]
Strinjam se s tem, da se dva, ki gresta med rjuhe pogovarjata tudi o tem. Pravim le, da se vsak seks ne končna z nosečnostjo, Tudi vsak drugi, tretji, četrti ne.[/quote]
Včasih se pa že prvi.
Statistika je kurba. Meni nič ne pomaga, če je samo pol odstotka možnosti, če sem jaz v tej polovički.
Včasih sem si mislila kako je pri kateri hiši ok, kako se imajo fajn, potem pa z leti odraščaš pa vidiš to, akr ti pišeš. Pa zveš od kje modrice pa od kje tisti ubit pogled. Pa ugotoviš, da mora ona po maši it domov delat, on pa visi v gostilni in ko pride domov mora ona vsa vzhičena mu servirat kosilo in seveda vse pomiti in uštimati.
Mi je pa zanimivo, da večkrat pravijo, da v tujini (Francija, ZDA) pogosto hodi le moški v službo, ženska pa ne. Kako se jim tam izzide? Pri nas se večinoma zgodi tako, da on potem njo matltira, ker samo on nosi plačo. Z redkimi svetlimi izjemami seveda.
Ma ….men je samo grozno pogledat par teh žensk v oči…ki so mrtve
popolnoma. Kot oči živine. Brez iskre, brez čustev. Vse to je bilo izbito
iz nje že takoj po poroki.
Veliko se jih tudi sploh ne pogovarja. Ne vem, kako je doma (najbolj
verjetno tudi doma molči) …ampak večinoma so tiho. Ne znajo niti
klepetati, niti se smejati.
So izjeme….seveda..moćne, glasne ženske…Gospodinje z velikim G, ki
jih vsi spoštujejo…ampak jih je precej manj, kot prvih.[/quote]
Dva človeka, ki se o tako bazičnih stvareh ne moreta dogovorita že na samem začetku zveze, brez da je potrebno izpeljevati ne vem kakšne vse težke teorije in filozofije, kaj povedati, kako povedati z banaliziranjem in problematiziranjem o osnovnih vprašanjih kontracepcije – nista za skupaj!
Res je. Na kmetijah ostaja kar dosti samskih moških in ja, ravno zaradi kmetije težko dobijo partnerko. Večina se zaveda, da to pomeni trdo delo. Pogosto pa zraven še ne preveč prijazno taščo.
Je pa zdaj na podeželju vse manj kmetij, vse več je takih, ki imajo hišo in vrt in to je to. Nič kmetije. Ja, in v tako se selijo tudi iz mesta.
Na kmetijo pa se res redko kdo iz mesta priseli, veliko se jih pa seli v mesto, sploh žensk.[/quote]
Kjer je spoštovanje, razumevanje in iskrena naklonjenost partnerju, ni nič težko – tudi delo na kmetiji ne. Kjer je pa ekonomska kalkulacija, kaj moški ima, kaj je , tam pa seveda to odpade. Moški niso nič slabši in ženske nič boljše, katerega koli področja se že dotaknemo.
Forum je zaprt za komentiranje.