Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Kdaj to povedat partnerki/ju?

Kdaj to povedat partnerki/ju?

Tisti, ki nočete imet otork, kdaj ste to povedali partnerki/ju?

Čimprej, tem bolje.

Hja, če to razlagaš preden sploh začneta seksat, te bo imel/a za čudnega/o.

Ja, in ?
Poiščeš drugega.

Po mojem v trenutku, ko se začneta vrtet okoli “skupnega življenja”.
Mene bolj zanima, kako je takrat, ko si eden izmed njiju premisli?

No, kakorkoli že, pred seksom pa res ne razlagaš takih stvari. Pa tudi po prvem seksu ne.

Po moje najbolje že preventivno en mesec predno se spoznaš.

Bistveno bolj pameten odgovor.

Če spoznavaš prek neta, obvezno v profilu navesti, da ne želiš otrok :).

Se strinjam.
Bo manj razočaranja ali pa poznjšega siljenja in prepričevanja.

No, jaz pa sem mnenja, da je treba take stvari razčistiti pred prvim seksom hkrati z vprašanjem o zaščiti. Glede na to, da razen vzdržnosti ni nič stoprocnetno (pa še to se je ena pred davnimi leti nasankala), je dobro vedeti, kaj in kako razmišlja druga stran.
Jaz sem si otroke od nekdaj želela in sem vsem spolnim partnerjem vnaprej povedala, da kak splav pri meni ne pride v poštev in da če bi zanosila, da bi tudi rodila. Potem naj pa s tem podatkom naredi, kar hoče, zaradi mene tudi zbeži čez lužo.

Tako da je fer povedati tudi, če si otroka ne želiš. Je pa vseeno preveč pomembna in daljnosežna zadeva, da bi se o tem “pogovorili ob priliki”.

Če bi srečala tipa, ki bi mi bil simpatičen in bi mi začel razlagat, da si želi ali pa, da si ne želi otrok, bi bežala stran od njega. Ko postaja veza resna, kot je omenila skela, se mi pa zdi pravi čas, da se govori o takih stvareh.
O kontracepciji pa seveda že pred prvim seksom.

Od mene ni nihče zbežal zaradi tega, tako da moški očitno take pogovore bolje prenašajo od žensk. Ali pa me niso jemali resno. No, v vsakem primeru so bili obveščeni.

Jaz ob takem moškem, ki me niti še ne pozna ok pa mi že razlaga svoje plane glede otrok in tega, dobim občutek, da me hoče privezati za večno.

Se bojiš moških ? 🙂

Kako se lahko pogovarjaš o kontracepciji pred prvim seksom in ne vključiš možnosti, da zanosiš, ker kontac. ni 100%?
Preskočiš to poglavje? 😛

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Bojim se samo moških, ki jih niti dobro ne poznam pa že razlagajo o otrocih :).

Kako se lahko pogovarjaš o kontracepciji pred prvim seksom in ne vključiš možnosti, da zanosiš, ker kontac. ni 100%?
Preskočiš to poglavje? :P[/quote]

Koliko žensk pa dejansko zanosi ob pravilni uporabi kontracepcije? Si mislil na tisti promil?
Če ženska ne želi zanositi, ne bo in pika. Najboljše so pa tiste, ki ne uporabljajo nobene zaščite in so potem ful presenečene, da so noseče.

Zato pa je bolje, če ti to razloži prej, kot pa prepozno.

Vprašanje okrog želje ali neželje otrok, je bistvenega pomena za vsako resno ali neresno zvezo. Zato je dobro, če se to čimprej razčisti, da ne bo nepotrebnih žrtev v obliki otrok.
In potem prepirov, kdo si je želel in kdo si ni želel in kdo bi naj prevzel odgovornost in kdo naj ne bi….

Odvisno od tvoje starosti.

Robi, veš jaz imam pa čisto drugačne poglede. Najprej spoznavanje, potem počasi seks in seveda še dodatno spoznavanje, in čez čas, ko se veza poglablja, morebiten pogovor o skupnem življenju in otrocih.
Prej pa si težko predstavljam, da z vsakim, ki ti je mogoče malo simpatičen, že razpravljaš o otrocih.
Seveda pa striktna uporaba kontracepcije.

To, da poveš ali si želiš otroke ali ne, ni potrebno večurno razpravljanje, ampak le en stavek.
Če si eden želi, drugi pa je odločno proti, potem je kakršnokoli spoznavanje le izguba časa.
Razen za tiste, ki upajo, da se bo partner spremenil, potem pa jokajo po forumih od razočaranja in zaradi tega, ker je pobegnil od nje, ženska pa ostala sama z otrokom.

Ej, Robi, Robi, a misliš, da se potem 17letniki, ko sprobavajo prve seksualne užitke tudi samo otrocih pogovarjajo?
Po mojem se pogovarjajo le kje in katere kondome kupit.
In tudi 40 letnice si želimo kakega razmerja, ampak tipu, ki ga šele spoznavaš in mu začneš govoriti o skupnem življenju in otrocih bo pobegnil. Niti na kraj pameti mi ne pride potencialnega partnerja spraševati ali bi živel z mano ali ne in tako naprej. To bi spraševala potem, ko bi bila že en čas skupaj z njim.
In ne nič ni slabo, če veza ne vodi v skupno življenje. Je čisto ok. Vsaj en čas uživaš.

Saj ženska pri starosti 40+ najbrž bolj razmišlja, kdaj bo prišla v meno. Tiste, ki so že v meni, pa je sploh brezpredmetno se pogovarjati o lastnih otrocih. Pravtako o mladičih, starih recimo 14 let, ki jim je glavna skrb kontracepcija in ne to, ali njihov spolni partner želi otroke čez 10 let in več.

Hja, vsem moškim ni preveč jasno, da ženska pri 40+ verjetno ne sanja več o otrocih. In ja, preden te povabijo na pijačko, že povedo kako si želijo otroka. Seveda posledično rečem adijo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close