Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Kdaj ste si zaželeli otrok?

Kdaj ste si zaželeli otrok?

Star sem 26 let, pa si ne predstavljam, da bi bil foter. Pet let starejši brat pa je bil foter že pri 21 letih. Vsaka mu čast. Jaz ne bi zdržal.

Sprašujem vas, kdaj ste si sploh zaželeli imeti otroke?

Odgovor na objavo uporabnika
Zaenkrat ne, 19.02.2022 ob 22:04

Star sem 26 let, pa si ne predstavljam, da bi bil foter. Pet let starejši brat pa je bil foter že pri 21 letih. Vsaka mu čast. Jaz ne bi zdržal.

Sprašujem vas, kdaj ste si sploh zaželeli imeti otroke?

Od vedno sem si jih želela.. kar se spomnim za nazaj, sem vedno čutila, da bi rada bila mama. Z otroki se tudi odlično ujamem na sploh in sem rada v njihovi družbi. Tudi jaz sem imela svoje malo po 20.letu in sem zadovoljna z odločitvijo. Imela bi še eno punčko, samo sem že malo prestara za moj način razmišljanja, zato bo ostalo le pri želji. Mlajši kot si, lažje je. Vsaj po moji izkušnji. Bolj si prilagodljiv in potrpežljiv.

Jaz šele po 30. Prej jih sploh nisem hotela imeti, celo upala sem, da sem neplodna. Po 30. pa preobrat – tako zelo sem si ga želela, da sem jokala vsakič, ko je prišla M. Zdaj imam 2 in sem zelo vesela, da sem počakala na klic materinstva. Če bi jih imela prej, ne bi znala cenit tega kar imam.

Nekje pri 28, ko sem se prej znorela, končala faks, se ustalila v službi, prišla do stanovanja, spoznala resnega partnerja. Je pa tega že dolgo.

Pri 26 se mi zdi za današnje čase zelo zgodaj, sploh za moškega.

Jaz si jih nisem nikoli želela. Se spomnim kako me je bilo kot otroka groza, ker sem verjela, da mora vsaka ženska otroke imet. Stalno sem poslušala v stilu: saj boš videla, ko boš odrasla pa boš imel deca pa otroke potem pa bo… no potem sem pa ugotovila, da ni nujno imet otrok :).

Tako, da eni imajo željo, eni je nimajo nikoli. Opažam pa, da se marsikateremu dedcu tam pri 50ih obrne in začne sanjat, da bi imel otroke .

Od nekdaj. Moz tud. Imava dva. Po drugem sem rekla nic vec, dost imam carskih rezov, narkoz in sestavljanja nazaj po cr. Ce bi lahko rodila drugace bi imela tri. Tako sva na zacetku govorila o treh, potem sva zakljucila pri dveh.

Moški so za otroke zreli od 30-35 let dalje.

Prijelo me je tam nekje pri dobrih 20-ih – a me je tudi kmalu izpustilo;  Itak takrat nisem imel nobenih pogojev in mislim, da tudi ni bilo kaj več od neke splošne nagnjenosti. Če bi se res kaj zgodilo… bi najbrž stisnil rep med noge.

Potem pa spet nekje po 33 – 35.

Se točno spomnim, tretji letnik faksa sem bila, ko so vse prjatelce okoli mene začele rojevat po tekočem traku in sem bila čist naspidirana ?? no, sem vseen še mal počakala?

Ko sem spoznala pravega moškega. Sem se navdušila nad otroki,  ko sem videla, kako se on ukvarja s svojimi in kakšna ljubezen je med njimi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close