Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Kdaj rezervirate apartma, hotel za poletni dopust?

Kdaj rezervirate apartma, hotel za poletni dopust?

Zivjo,

obicajno smo dopustovali pri prijateljih v kampu, letos ne bo tako… Trenutno malo gledam za rezervacijo apartmaja in je ogromno ze rezervirano?! Zanima me koliko prej si ze rezervirate nastanitev?
Sama tudi ce bi zelela se ne morem, saj nam v sluzbi odobrijo dopust sele cez kaksna 2-3 tedne.

Se to me zanima…rezervirate nastanitev tudi na slepo (po slikah in opisu na netu) ali prisegate na preverjena mesta. Meni je namrec zelo pomembna plaza (kamencki in cisto morje, nekaj sence) skoraj bolj kot npr apartma… to je pa na podlagi opisa tezko app tezko ugotoviti.

Jaz sem hotela februarja rezervirati apartma tam kjer smo bili lani in je bilo vse že zasedeno. Ob tejle štoriji s čakalnimi dobami na mejah, sva se z mojim kar odločila, da bomo izkoristili družinske vikende. Itak gremo vsako poletje v mojega, ki se sicer tudi oddaja, in sem ga na srečo pravočasno rezervirala (novembra), tokrat bomo šli pa še v očetovega v Prlekijo pa od tam v bazene.
Jaz sem do sedaj kar na pamet rezervirala in upala na najboljše. Je vedno dobro izpadlo. Če pa ni dobro, si pa narediš dobro…
Je pa zdaj menda res že kar pozno. Naš vikend je za novo leto recimo že rezerviran.

Jaz sem letos konec februarja hotela rezervirat za 10 dni julija in je 3/4 že zasedeno. Tako da smo dobili samo za 8 dni, smo pa rezervirali v istem app. kot lani, pa gre za app. v Bibinjah, čisto izven mesta.
Jaz pogledam po večih spletnih mestih, mnenja, preverim na zemljevidu, ker skoraj vsi imajo manj razdalje do morja ali mesta napisan, kot je v resnici.

Zadnje čase rezerviram apartma par dni pred odhodom, kar sicer zahteva nekaj več iskanja in klicanja, pa se vseeno vedno nekaj najde po normalni ceni. Lokacijo apartmaja preverim na google earth in malo pogledam ocene na bookingu ali tripadvisorju. Za plažo mi je pa vseeno, tako da nekega pametnega nasveta nimam. Smo pa vsako leto v drugem kraju, če ne že v drugi državi.

Nekje okoli novega leta – oz. recimo med 1. novembrom in 31. januarjem, ko je plan dopustov in pocitnic ze dodobra predebatiran.

________________________________________________________________________________________________________ » Respect My Existence or Expect My Resistance! «

Rezervirala danes na Malem Lošinju za julij.

V glavnem je tudi pri nas tako. Sem pa lani našla v zadnjem trenutku neko res ugodno in ok varianto, zato bom zdaj večkrat poskusila počakati do konca.
To govorim za tistih nekaj dni morja. Za potovanja in druga dopustovanja pa nekje do konca januarja že vemo kako in kaj.

Se nisem rezervirala za vikend v maju …

Pravi poletni dopust je itak na morju v nasem vikendu, za cas pred tem se se sploh nismo zaceli pogovarjati, kam bi sli, za smucanje pa obicajno rezerviramo (tedensko)dva do tri mesece pred odhodom in tam je bistveno bolj pomembno, kako blizu je smucisce kot pa sam apartma. Sva pa decembra rezervirala tudi za podaljsan vikend sele dva ali tri dni pred odhodom.

Rezerviramo januarja, februarja.
Zadnja leta je res že dosti prej vse, kar nam je všeč, polno.
Možev prijatelj je lansko leto letoval z družino v apartmaju, ki jim je bil zelo všeč in bi izkušnjo ponovili v naslednji sezoni. Preden so odšli domov, je hotel rezervirati, pa je gospa imela že za naslednjo sezono vse polno. Se je našla Poljakinja, ki ima potovalno agencijo in je za kupila vse apartmaje v juliju in avgustu za naslednjo sezono.
V takšnih primerih sploh ne prideš zraven.

Saj se tudi kasneje da rezervirati. Apartmajev je dovolj, samo izbirčen ne smeš biti.

Gospa sprašuje o rezervacijah za poletni dopust, ti pa “searching by google”, mimo vprašanja, o Zimskih rezervacijah. Phe.

zadnja leta (10 let) sploh nič ne rezerviram…..vedno si ogledam preko interneta želene destinacije, prečekiram kake last minute ponudbe v tistih krajih, mogoče si s kakim lastnikom kaj pišem…..potem pa grem…..ko vidim zadevo v živo, se odločim ali ostanem ali grem…
to počnem tako za apartmaje, kot kampiranje, kot hotelske storitve……še nikoli nisem prišel domov, ker nisem našel prenočišča, še nikoli nisem našel slabega, samo da je varianta….vedno zelo odlične namestitve, ponavadi za pol cene, in pa večje, kot sem rabil…
ni pa tu samo hrvaška……je tudi Avstrija, Italija, francija……

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close