Kdaj odpovedati službo?
Šefu, ki me je vprašal, če bom letos spet delala pri njih, sem rekla ja. S figo v žepu. Od samega začetka že vem, da bom vse naredila, da kaj drugega najdem.
Ta omenjena služba bi se začela maja.
Mi pa zelo dobro kaže za neko boljšo službo. Pogodbe pa nimam še. Če se to ne bo izšlo, bom vseeno na vse kriplje iskala, da kaj drugega dobim.
Sem pa videla, da so imeli v moji stari službi že lani pa pozimi oglas tudi za moje delovno mesto. Zdaj pa imajo oglas samo še za ostala delovna mesta. Oglas za moje delovno mesto so umaknili, verjetno, ker sem rekla, da spet pridem.
Šef je aroganten, nesramen, delovni pogoji obupni, plača za zjokat. Jaz ima pa vseeno slabo vest, da nisem takoj povedala, da ne nameravam priti. Razmišljala sem, da bi povedala, da pričakujem višjo plačo ter kup stvari, da bodo v skladu z zakonodajo (beri: da bo tudi kaka nedelja prosta in podobno).
Ali pa naj ne imam slabe vesti in odpovem, ko bom drugje začela delat? To bi pomenilu, da bo še težje našel koga za delo, če bom tik pred zdajci odpovedala. No tik pred zdajci, predvidoma dober mesec prej.
Dokler nimaš črno na belem, da imaš drugo službo, ne odpovej te službe. Vmes pa še naprej išči, da sigurno kaj drugega najdeš, če se to, kar imaš nagledano ne bo ok izšlo.
Pa, če 3 dni pred začetkom maja rečeš, da ne boš delala, je povsem ok. On ni bil pošten do tebe, zakaj bi se sekirala? Si podpisala kaj? Itak, da ne. Torej ti nič ne more, če odpoveš.
Če te prav razumem, šef te je izkoriščal, okrog prenašal, plačilo minimalc, ti pa se bojiš, da bi imel težave pri iskanju novega kadra, ker bi ti samo en mesec prej odpovedala službo?
Zdaj je čas, da poveš kaj hočeš: večjo plačo, ustrezne delovne pogoje. Kaj imaš za izgubiti? Če ne dobiš druge službe, ti mogoče stari šef ugodi, ker itak ne bo dobil bedaka, da bi delal namesto tebe.
O tej tvoji gnili službi, če se ne motim, si že pisala. Gre za službo, kjer te izigravijo na polno. Ne dobiš nedeljskih dodatkov in podobno pa domov te pošiljajo, ko si že v službi…?
In ti se sedaj oziraš na šefa? Zakaj že?
Povej šele, ko boš za ziher imela drugo službo. Vmes pa lahko postavljaš pogoje.
Ja, celo štalo sem imela v tej službi, izkoriščanje, goljufanje, nesramnosti, arogantnosti.
Mi je pa v navadi, da če nekaj rečem, da se tega tudi držim. Tako, da mi je malce pod častjo, da sem rekla ja, čeprav planiram drugače. No ja, mogoče bom že sredi marca odpovedala pa ima potem še mesec in pol časa, da najde koga drugega.
Ne, nič nisem podpisala. Gre za sezonsko delo, zdaj delam nekaj drugega, to bi bila pa poletna sezonska zaposlitev.
To nima veze kaj ti planiraš. Jaz danes planiram lahko delo, ker se slabo počutim. Pa bomo videli kaj bo. Če dobiš zate bolje in tako misliš potem lahko greš 1 uro pred podpisom pogodbe in nisi nič dolžna in kriva. Podjetje dobi delavca v 1 dnevu, potem pa pač traja da se nauči. To je to. V mojem podjetju tudi mislijo, da bom delal lih do smrti, pa verjetno ne bo tako a ne. Ali pa bo kdo ve.
Tule bo težko našel novega. Ima vedno probleme najti delavce. Zdaj pa letos še toliko več, ker je šlo par ljudi v penzijo. Ja, ima odnos v stilu: bodi vesel, ker imaš službo, požri vse, kar ti serviramo. Potem pa jamra, ko več mesecev išče pa ni in ni prijav.
Ja, vem, da nisem nič dolžna in da teoretično lahko rečem 30.4., da me 1.5. ne bo v službo. (Pogodbo bi itak prinesel tja do sredine maja, če bi dovolj sitnarila, če bi bila pa kar tiho pa sploh ne bi prinesel pogodbe).
Je pa tista slaba vest, namreč vajena sem, če nekaj rečem, da se tega držim.
Ma nič sem se odločila, da dokler nimam črno na belo, da imam drugo službo, ne bom odpovedala. Bom pa šefa vprašala po povišici, po par drugih stvareh… če jih odobri pa, da ne dobim druge službe, bo ok. Če jih ne odobri pa bo to razlog, da ne sprejmem :).
upam da našla, 14.02.2022 ob 07:28
Šefu, ki me je vprašal, če bom letos spet delala pri njih, sem rekla ja. S figo v žepu. Od samega začetka že vem, da bom vse naredila, da kaj drugega najdem.
Ta omenjena služba bi se začela maja.
Mi pa zelo dobro kaže za neko boljšo službo. Pogodbe pa nimam še. Če se to ne bo izšlo, bom vseeno na vse kriplje iskala, da kaj drugega dobim.
Sem pa videla, da so imeli v moji stari službi že lani pa pozimi oglas tudi za moje delovno mesto. Zdaj pa imajo oglas samo še za ostala delovna mesta. Oglas za moje delovno mesto so umaknili, verjetno, ker sem rekla, da spet pridem.
Šef je aroganten, nesramen, delovni pogoji obupni, plača za zjokat. Jaz ima pa vseeno slabo vest, da nisem takoj povedala, da ne nameravam priti. Razmišljala sem, da bi povedala, da pričakujem višjo plačo ter kup stvari, da bodo v skladu z zakonodajo (beri: da bo tudi kaka nedelja prosta in podobno).
Ali pa naj ne imam slabe vesti in odpovem, ko bom drugje začela delat? To bi pomenilu, da bo še težje našel koga za delo, če bom tik pred zdajci odpovedala. No tik pred zdajci, predvidoma dober mesec prej.
je na tvojo lastno škodo. Ne troši bisere za svinje, ker jih ne znajo ceniti. Poveš zadnji moment (ko imaš vse podpisano)in tudi poveš zakaj. Le tako se bo lahko kaj naučil, postal modrejši in boljši. Včasih človek rabi lekcije. Tam kjer je sicer prekratek. Da mu življenje pove. Bo dobra izkušnja zanj IN vse, ki še pridejo na tvoje zdaj bivše del.mesto.
empatija do nestramnih, 15.02.2022 ob 10:26
je na tvojo lastno škodo. Ne troši bisere za svinje, ker jih ne znajo ceniti. Poveš zadnji moment (ko imaš vse podpisano)in tudi poveš zakaj. Le tako se bo lahko kaj naučil, postal modrejši in boljši. Včasih človek rabi lekcije. Tam kjer je sicer prekratek. Da mu življenje pove. Bo dobra izkušnja zanj IN vse, ki še pridejo na tvoje zdaj bivše del.mesto.
Imaš prav. Jaz pogodbe za novo službo nimam. Tako, da je res bolje, da ne govorim okrog o tem.
Njegov odnos je pa v stilu: bodi vesela, da imaš službo. No ja, to mi je direkt zabrusil.
Pogodbo od njega pa je težko dobiti, veliko težav, da jo dobiš.
Forum je zaprt za komentiranje.