kdaj nosi miklavž?
Nismo edini, ki vse pomešamo, varjanka. Ti si včeraj pisarila, da imata z možem otroke zaradi lastne sreče in zadovoljstva, točno to si napisala, da sta vidva izpolnjena. Se mi tudi zdi, da imaš malo pomešane pojme v glavi, če otroke spravljaš na svet zaradi lastne sreče, zadovoljstva in izpopolnitve. Otroci kot sredstvo, s katerim si zagotovimo, da bomo srečni, zadovoljni in izpopolnjeni, good one, res.
hja, tkole to interpretirajo prave vernice, konjiček:(
no, moja nona (pa je bla res hudo verna) ni nikol zahtevala od mene, da moram molit, da bom kaj dobila od MIklavža (pri nas je in bo zmeri hodil le Miklavž) – je zmeraj rekla, da si darilo zaslužiš ali pa ne, glede na svojo pridnost čez celo leto.. Ampak očitno dandanes si priden le, če moliš:)
A se otroci ne delajo zato, ker si tako plemenit, da hočeš nekomu podariti življenje, po možnosti lepo življenje? S katerimi načeli gre skupaj to, da otroke spravljaš na svet, da imaš zabavo, da ti ni dolgčas, da nisi osamljen, da si izpopolnjen, da si srečen, da si zadovoljen? Tale jaz, jaz in jaz ne gre najbolj skupaj s tem, kar uči vera, se ti ne zdi?
Morski konjiček, moje mnenje o tem je tako, da zaradi mene lahko otrokom nosi kdorkoli. AMpak na tem foruu se tolikokrat sliši, kako je cerkev en sam bull shit, kako so sami pedofili, itd. itd. Pol pa ima Cerkev svetega Miklavža, ki bi ga pa radi vsi imeli. Pa ne razumem zakaj, če pa imaš kot nevernik možnost še za božič in za dedka mraza. Saj ni tko, da bo otrok ostal brez daril. Če si že striktno proti vsemu kar je v zvezi s Cerkvijo.
Najbolj hecen in nonsence se mi pa zdi, da nekdo trdi, da otroku ne more razložit, da dobi pač samo enkrat ali dvakrat v decembru darilo. Mislim, a smo res že tako daleč, da mora vsak otrok imet vse kar imajo drugi? Pa vedno in takoj? Mislim, kaj pa rata iz tako vzgojenih otrok? Scrkljani, ki jim še pri 15-ih ni jasen, da ne gre vse tako, kot si oni to želijo! Da, če sosedov Jaka vozi merđota, da to ne pomeni, da rabmo mi Ferarija. A ni logično, da boš otroku privzgojil, da s ebo kdaj čemu tudi odpovedal, da ne bo vsega imel?
Decembrska megla, zate pa lahko človek ostane le brez besed. Če ti ne vidiš pointa, pa sorry, ali si res stara le 16 let, ali se še nisi iz pubertete izkopala. Vidim pa, da si pač na nivoju, kar imajo drugi, bomo pa mi prekašali, naš že ne bo zaostal. Žalostno, zares žalostno.
Da nekomu podariš lepo življenje ne rabiš svojih otrok.
Zakaj je torej toliko ljudi, ki rodijo otroke, če ni želja po otroku prva gonilna sila?[/quote]
Napisala sem, da nekomu podariš življenje, po možnosti lepo. Če nekomu hočeš podariti lepo življenje, je to lahko nekdo, ki je že rojen, ti pa mu življenje polepšaš. Če pa nekomu hočeš podariti življenje, po možnosti lepo, ga moraš roditi ali sodelovati pri spočetju.
Pozdravljeni!
Tu sem iz istega razloga, kot ga je navedla prva: kdaj je miklavž. in potem začnem brati in……..pa saj niste normalne. A ste pismene? KDAJ NOSI MIKLAVŽ? To je bilo vprašanje. Hvala tisti za odgovor in druge naj vas bo sram. Ravno najbolj verni ste najbolj nesramni. Vera je v srcu ne v cerkvi, praznikih…….. mene so vzgajali v krščanski veri, verouk, maše, bla bla in ko sem začela razmišljati s svojo glavo, sem opazila da je tam največ hinavščine, zahrbtnosti.
Jaz sem verna v srcu in ne po svetem pismu.
Imam pa rada naše običaje, pa če so verski ali ne. Zato pri nas nosi Miklavž. Za pridne otroke. povemo zgodbico, ker je lepa in poučna in drug dan dobijo otroci kakšno malenkost: suho sadje, kakšno čokoladko, nič posebnega, tako simbolično, ker so pridni. Je to slabo?? So razvajeni? Ne, so otroško veseli in potem razlagajo da so bili pridni. Imamo pa tudi Božička. Ker je preprosto lepo. Ko sem bila jaz majhna je bil Dedek Mraz, zdaj imamo božička. In postavimo smreko in jaslice in drug dan so darila. kakšna igrača, sladkarije.
Aja, ne mislim da je vera slaba. ampak ne maram pa svetohlinstva. Sploh pa, a ni spoštovanje tisto kar tudi uči vera? Potem spoštujte tudi tiste, ki si le želijo polepšati dni. Potrošniška družba je potrošna celo leto, ne le samo za praznike.
Imejte se rade in lepo praznujte Miklavža.
Ah, ja ….
Čez dobra dva tedna oz čez 20 dni, boste pa vse pekle piškote, potice, krasile smrekico in potem boste šle z družino k polnočnici …..
Dajte no!
Odločite se: Ste tič ali miš????
Če niste verni, postavite novoletno jelko 31.decembra in jo podrite 3.januarja.
Naj vam Dedek Mraz prinese kup daril. PIKA
Če ste verni, naj vam darila prinese Miklavž, božično drevo postavite na božični večer, pojdite k polnočnici in lepo praznujte. Manjša darilca prinesejo tudi trije kralji. Takrat se podre božično drevo. jaslice ostanejo do svečnice.
Ali pa naredite tako kot vam paše, kot so vaše zmožnosti, vendar se ne prerekajte kaj je prav in kaj ni.
Naredite vsaj otrokom praznike lepe, če si jih že sami kvarite s prerekanjem!
žalostno je, da morajo biti tvoji otroci brez daril, ker ti denar zagoniš za čike in alko[/quote]
Naredi si uslugo in ne sodi drugih po sebi. Moji otroci IMAJO še in še daril. Poleg ta kupljenih še eno darilo, namreč tisto, da v praznikih vidijo še kaj drugega, kot le kup darilnih škatel.
Moj prispevek je bil odgovor eni, ki jamra, kako naj ne ima Miklavža, če ga imajo vsi drugi. Moje mnenje je, da pač ni nujno imeti vsgea, kar imajo drugi in da je kdaj pa kdaj naravnost nujno rečt “v redu, drugi imajo tako, mi bomo imeli pa drugače, ker mi živimo, delamo, razmišljamo drugače iz tega in tega razloga”. Moje mnenje je bilo namenjeno tistim, ki bi radi nekaj naredili drugače, tisti, ki boste z veseljem, brez pomislekov in brez težav v enem mesecu kupili 3 runde daril, ker to počenjo drugi, pa vrstice komot preskočite.
Zakaj ste tako nervozni in negativno nastrojeni (nekateri)? Dejte no, življenje je res tako kratko, da se nima smisla kar naprej razburjat in spuščat takšne nizke… Haloo, pejte rajš do svojega najbližjega, ga objemite in mu povejte kaj lepega-večer bo sigurno lepši, kot da spuščate to negativno energijo na ljudi, ki z vso pravico napišejo svoje mnenje!
Ma dej, kure, who cares, ali nosi miklavž ali božiček – tale dva strica že davno nista več samo v domeni cerkve, ampak sta postala neka splošna folklora.
In tole bebavo besnenje vernic je prav patetično smešno – ker hočejo zdaj nekaj dokazovat in se duvat, da je to samo od vernih in od nikogar drugega. V bistvu jim dol visi, samo izrabljajo tole sedaj, da pametujejo – uspejo pa itak, kot ponavadi, samo osmešit sebe.
S fanatičarko mirjam se pa itak nima smisla pregovarjat, ker je tipičen predstavnik zacementiranih vernikov. Beton v glavi. Pustite jo, naj se s svojim številnim zarodom ukvarja – itak jasno da potrebuje kako berglo (vero), da sploh opraviči način svoje eksistence.
Pa otrokom dajte darila za kadarkoli se vam zdi. Jaz sem neverna, a mi verni znanci za miklavža in božička vseeno podarjajo kake sladkarije – in ne delam iz tega nobenega cirkusa, pliz!
Cerkev je pač marketing, vse je hotela skomericalizirat – eto rezultatov. Miklavža & company si že davno več ne more lastiti.
Potemtakem tudi Sv.Valentina ne bi smeli praznovati, saj to vendarle svetnik, kaj dela v s srčki okrašenimi izložbami?
Pač, ljudstvo je vedno ene stvari prirejalo po svoje. In če je krščanarstvo tako prisotno povsod, je pač normalno, da pride tudi do tistih, ki s tem zveze nimajo. Jebiga – cerkvi pa to itak paše.
Samo tele verske avše z mirjam na čelu se hočejo tu nekaj duvat – ve kar, ste bolj zabavne ko smešnice, ko tako odkrito kažete svojo zaplananost in neinteligentnost:))
Pozdravljeni
Mene ne zanima kdo komu kaj nosi od teh treh dobrih mož.
Zanima me kdaj hodi Dedek Mraz okoli, a je to za božič (glede na to da je to sovjetska kopija božička), ali pride na silvestrovo?
Aja za informacijo: Slovenski praznik zaljubljenih ni bil nikoli Sv.Valentin ampak je to na gregorjevo ko se ptički ženijo.
HUDO NO! Tole prvič slišim – da je Miklavž rezerviran za vernike, Božiček pa za neverne. Pa par dni nazaj ste babe skakale, da kaj se neverniki gredo/gremo za Božič. Madona, a ste uvedel monopol na ta dva dobra moža?
lej, jaz nisem verna, pa vendar je pri nas tud hodil Miklavž, ker Miklavž obdaruje vse pridne otroke – no mogoče sem imela sam srečo, da v “tistih ” časih Miklavž še ni delal diskriminacije glede na vero.
[/quote]
Pa so neverujoci otroci sploh lahko pridni?
Forum je zaprt za komentiranje.