Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Kdaj na Korziko?

Kdaj na Korziko?

Pred leti sva bila na Korziki za prvomajske in jaz imam tako lepe izkušnje, da bi to leto Korziko spet rada obiskala.

Tokrat pa so kriteriji za obisk drugači, saj gremo z otroci (4,5 in 3 let). Sigurno bomo šli varijanto kampov.

Tukaj smo že v dilemi ali nabavti šotor + vso potrebno opremo oz. ali najeti kateri izmed bungalov, ki jih kampi ponujajo.
Skoraj sigurno bi bili na zahodni obali ali pa na jugu.

Glavna dilema pa je termin odhoda. 1-15.6 ali september?
otroci bodo sigurno uživali v plažah .. in bi bilo lepo, če bi se kdaj pa gdaj uspeli skopati v morju ..

.. Definitivno samo plavanje in poležavanje na plaži ni ta glavna zadeva, ker tega imamo tudi na obali pri noni.

Kaj predlagate .. s katerim terminom ste imeli dobre/slabe iskušnje.

Predvsem me skrbi, da junija morje ne bo še dovolj toplo, septembra pa da bo spet nekaj mrzlo (kot se zgodi v zadnjih letih).

Hvala!

Ahhhh junija je pa res že prava voda…mogoče ne vroča je pa taprava za kopanje, če seveda ne maraš mlakuž oz. so otroci navajeni na toplejšo vodo.

Junija ali septembra….oba meseca znata bit lepa….Baje letos sploh napovedujejo vroče poletje v Evropi….Koliko je za verjet pa ne vem.

pozdravljena!
par let nazaj sem bila na korziki s sotorom prve tri tedne v septembru. voda je bila super topla, kampi prakticno prazni, vreme je bilo brezhibno, le par zadnjih dni je bili nekaj ploh. preko noci se kar ohladi tako da rabis tople spalne vrece, takoj ko so posijali prvi soncni zarki je bilo ze dovolj toplo za kratke rokave.
lp.
julijasi

bili lani junija 14 dni z dvema otrokoma – ves čas sonce, voda zelo topla….

bivali smo v njihovih mobilnih hišicah, ki jih imajo v kampih (cene so nižje kot na hrvaškem)

glede na to, da imate male otroke, pojdite raje na JV obalo (na Z obali je bolj malo kampov čisto ob obali, pa še piha veliko bolj, kar ima za posledico velike valove)

delate lahko enodnevne izlete na Z stran

mi smo šli 3x na Z in 1X na S (Cap Corse), pa je vedno pihalo (kopali se nismo zaradi valov), medtem, ko je bilo na naši strani (V) čisto običajno sončno vreme skoraj brez vetra…

Lp

Nani 73,

a lahko poveš v katerem kampu ste bili? Nas tudi zanimajo te mobilne hišice.

Hvala,

Betsy

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close