Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kdaj je sedaj cenejši električni tok

kdaj je sedaj cenejši električni tok

Sem slišala, da naj bi bila sedaj cenejša elektrika samo po 22. uri in med 14.-16. uro? Ali to drži, ni več med vikendi? Velja to za vse ponudnike elektrike?

z drugim letom se bo to spremenilo zaenkrat je še vse po starem

Odgovor na objavo uporabnika
kakadu591, 17.10.2023 ob 22:47

z drugim letom se bo to spremenilo zaenkrat je še vse po starem

Res?

Pa saj ni treba vsak dan oprati 15 strojev, da vam bodo cele noči sedaj oz. ko bo sprejeto, ropotati. Ko tule berem kdaj, je potratno pač samoumevna.

med 07:00 h in 14:00 h

med 16:00 h in 20:00 h

To se bo samo na omrežnino nanašalo, torej en mali delček. Če maš dvotarifni tok pri ponudniku, maš pa to itak že tudi na ceni same elektrike z rahlo različnimi termini sicer.

Po trenutnih cenah, se poceni tok ne izplača.

Razlika med manjšo tarifo (poceni tokom) in enotno tarifo (skoz enaka) ze zelo majhna. Manj kot 2 centa razlike. Včasih je bila razlika 5 in več centov. Jaz sem ravno zaradi te majhne razlike šel nazaj na enotno tarifo. So priznali tudi pri SODO-tu, da se poceni več ne izplača.

Če porabiš 60% elektrike v poceni toku in 40% na dražjem si na istem kot enotna tarifa. Pri razmerju 50:50 si na slašbem pri poceni / dragem toku.

Veliko stvari pa ne moreš vplivat, da boš imel prižgano samo ob poceni elektriki.

TV, računalnik, hladilnik, skrinja morata delat skoz. Torej ne samo ob poceni elektriki. Kakšno ogrevanje na elektriko, ne ogrevaš se samo za vikende in ponoči.

Sem tudi izračunal porabo za celotno lansko leto. Samo en mesec bi bil na boljšem ob dvotarifnem merjenju, kot ob enotarifnem. Pa še tisti mesec bi prišparal samo dober euro. Ostale mesece absolutno v plus enotarifnega.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close