Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kdaj je čas za postavljanje smrekice?

Kdaj je čas za postavljanje smrekice?

Moj pravi, da 23. in nič prej… Vidim, da smo z lučkami že začeli, ampak jaz bi tudi jaslice in smrekico, pa je moj tolk trmast :((((

Kaj pa ve?

''Rojen si kot original, ne umri kot kopija...''

Ja pa je res trmast.

Pri nas kot veš stoji že od sobote 11.12., ker nam prej ni uspelo. Se že ves teden igramo kot nori. Tudi ko še nismo imeli železnice smo jo postavljali okoli 15-tega, da je bilo zvečer bolj romantično, ko so samo lučke na smrečici gorele. Podiram pa jo tam po 20-tem januarju. Mami se nam smeji, če jo mislimo imeti kar do poletja, ampak meni je tako lepo gledat , sploh zadnje 3 leta ko je tako velika in košata.

Drugače pa smo jo mi doma, ko sem bila še čisto micena (3-5 let) postavljali res samo kakšen dan prej, to pa zato, ker so bile samo sveže takrat za dobit, da se ni do božiča že vse usipalo.

Pri nas šele 24. in nič prej. Sva oba bolj tradicionalista. Še sreča, če ne bi se en grdo držal;o)

24.12 čez dan enkrat. Jaslice in smrekco. Upam da bo ta datum še dolgo ostal v “tradiciji”.

Meni zgleda sploh ne bo zneslo prej kot 24.-ega. Ponavadi sem jo postavila okoli 15.12, letos pa se ne bo izšlo.Imava še toliko daril za naredit, pa samo še par frej dni.

Meni zgleda sploh ne bo zneslo prej kot 24.-ega. Ponavadi sem jo postavila okoli 15.12, letos pa se ne bo izšlo.Imava še toliko daril za naredit, pa samo še par frej dni.

Mi pa jo imamo že ene deset dni (umetno). Se mi zdi tako lepo, če že bolj zgodaj decembra stoji, ko je kljub vsemu neko pričakovanje, saj je že prvega januarja vsega prazničnega takoj konec. Sploh letos, ko je vse na soboto in nedeljo :(((((((((((

Se nam je pa že zgodilo, da smo jo imeli tudi še potem kar dolgo postavljeno.. smo se je kar navadili….

Mi jo bomo jutri,sem bila danes nekje na obisku in so jo imeli postavljeno ,bilo je kot v pravljici.

Mi smo jo postavili danes, ker je hčerke že prav sitnarila, kdaj bodo lučke. Jaslice smo naredili delno, sveto družino bomo vanje dali šele 24. zvečer. Drugače pa smo do letos vedno postavljali smrekico in jaslice 24. 12. enkrat proti večeru.

Ja mi jo bomo pa kar danes , drugače je 24. vse na kupu , in ženske smo običajno tiste , ki za vse skrbimo.Če jo en teden prej ni nič narobe , sploh če imaš službo do zadnjega.

Mi smo jo včeraj. Jaslice bomo pa 24.

Moja mama je vsako nedeljo pri maši in sploh prava kristjanka. Pravi, da je treba smrekco postaviti 24. zvečer. Saj mi je razložila zakaj, pa več ne vem.

Mi smo jo danes postavili – otroci niso mogli več zdržat, ko pa vidijo okrog, da je že vse okrašeno in v lučkah… :-)))

_______________________________________ Nick ne odraža dejanskega stanja posledic :)))

No, sva se spogajala… Smrekica že stoji… Kupila sem nove steklene (ok, plastične, ampak zgledajo res kot steklene) zvezdice v konjak barvi…

Imamo še bež perla bunkice in bele lučke (+ nekaj podarjenih bunkic)… Jaslic še ni…

Ampak smrekca in lučke – PRAVLJICA!!!

''Rojen si kot original, ne umri kot kopija...''

ojla slonči

Midva sva jo včeraj postavla vključno z jaslicami, smrečica je pa sveža po več urnem iskanju v gozdu…

čau

Ta veliko (umetno), ki jo imamo že 3 leta, bomo postavili 24. decembra, ker je tak običaj.

Letos pa ima v sobi tudi hčerkica svojo malo smrekico, katero pa smo postavili že to soboto (nismo zdržali). Čudovito, še meni se dopade.

To smo postavili tudi zato, ker smo 24. v službah in ne bo šlo vse tisto popoldne (dve smrekici, pa božična večerja, ….). Tko da smo se enega dela rešili. Smo pa okrasile celotno sobo in je trajalo kar celo dopoldne.

Božična večerja bi naj bila skromna, ker starša Jezusa takrat tudi nista imela kaj za jest. Marija je celo rekla, saj večerje treba ni.

Meni se pa vseeno zdi, da k prezničnemu večeru paše praznična večerja. Kaj pravite?

Mi jo bomo pa jutri postavili. Pa jaslice tudi. Včeraj smo pa zunaj obesili lučke.

Vedno 24. decembra in nič prej. Letos se tega še posebej veselim, saj bova oba z možem vzela prej tri dni dopusta in bomo v miru skupaj postavili jaslice in okrasili smrekico, pa vmes prepevali.

Otroka (4 in 2) seveda z navdušenjem opazujeta okrašeno mesto in lučke na posameznih oknih… Lepo sva jima razložila, kdaj bomo postavili naše jaslice in smrekico mi in sta razumela. Prav nič nista izsiljevala, da bi jo naj postavili prej. Mislim, da je tudi čisto koristno, če se naučita počakati. Vsako nedeljo gori ena svečka na odventnem vencu več in tako začutita, da se počasi in zagotovo bliža nekaj lepega in pomembnega.

Današnji človek je itak že vse preveč naravnan tako, da si lahko vse vzame glih kadar mu zapaše (jagode se dobijo sredi zime, živila se zamrzujejo, trgovine so non-stop odprte, vse se dobi…).

Včasih so ljudje živeli z naravo, zato so znali čakati. Kot so znali (in morali, saj bližnjice ni bilo!) počakati, da je vzklilo žito, so znali počakati tudi na božič. Žal smo danes postali brzinski konzumanti, s tem pa smo se opeharili za lepoto pričakovanja.

lp tanja

Mi smo jo postavili že v soboto. 24. še delam in bo tako preveč vsega na kupu. Pa še okraske sproti dodajamo. Letos je smrekica čisto nekaj posebnega: razen zvezde na vrhu ni čisto nič kupljenega. Razen…no, ja…par čokoladnih obeskov:)) Prvič letos!

Ljudje sploh ne veste zakaj se smrekica postavlja to je prvo, tisti ko vemo pa se postavlja 24.12.2021, neverniki.

Lp

Folk res nima kaj druga početi ko pisarit tukaj gor, katastrofa, kam gre ta družba

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close