Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine Kdaj izročiti originalno kupoprodajno pogodbo

Kdaj izročiti originalno kupoprodajno pogodbo

Kako se v praksi izroča originalna kupoprodajna pogodba, če se kupnina plačuje v več delih? Kako sta v tem primeru zavarovana oba, tako kupec kot prodajalec?

Izvirnik pogodbe se deponira pri notarju ali odvetniku, ali pa tudi pri nepremčninskemu posredniku z licenco, ki kontrolira izvajanje plačil

Deponiranje pogodbe je sicer pomembno, vendar pa ne zadostuje za zavarovanje interesov vseh pogodbenih strank (še zlasti je premalo zavarovan kupec). Tako zadevo je potrebno ustrezno urediti z vpisi v zemljiški knjigi. Naj vam to uredi pravni strokovnjak.
Mislim, da sem na to temo (kako se ustrezno zavarovati) že pisala na tem forumu.

Izmed vseh vrst vpisov, ki jih določa Zakon o zemljiški knjigi, vi očitno poznate samo vknjižbo lastninske pravice. Obstaja pa še mnogo drugih vpisov, s katerimi stranke zavarujejo svoje interese. In o teh vpisih sem jaz govorila. Da bi pa bolj konkretno navajala, kateri vpisi so to in kaj s temi vpisi dosežemo, bi mi vzelo preveč časa, saj je to preobsežna tematika.
In ponovno povdarjam, da le z deponiranjem pogodbe, kupca premalo zavarujemo. Če bi bila jaz kupec, bi zagotovo poskrbela še za ustezne vpise v zemljiški knjigi (poleg deponiranja seveda).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close