Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Kdaj bolje na trajekt?(brač)

Kdaj bolje na trajekt?(brač)

Prosim za nasvet, mi bi sli na črnomelj, Metlika tisti majhni prehod pa direkt na avtocesto do Splita oz. se malj dalj pa potem na trajekt do Brača, ali je bolje na trajekt iti prej v Splitu? Prosim za mnenje in tudi nasvet za peljati do Brača, ce se vam nas zdi predolg, hvala in lp

Na trajekt v Splitu. Priporočam, da ste že dovolj zgodaj tam. Sploh petki, sobote. Trajekti vozijo skozi. Pred tremi leti smo čakali tri ure. Pot ni dolga je slabo uro. Pa si že v Supetarju. V kolikor ste namnjeni na Bol pa še 40km slabe ovinkaste ceste. Se pa splača.
Da ne pozabim jaz bi šla po stari cesti do Splita, ker je kaj videt. Tako, da bi okoli 7 ure zjutraj že bila tam.
Pa srečno pot.

anika, hvala za odgovor in lp

Odvisno kam na Bracu greste.

Ce greste na juzn del je boljse na Makarsko, ker je AC do tam, kratek/poceni trajekt, je pa na sever potem Split.

Pa nikar na Metliko, ker potem ni takoj AC za Split. Crnomelj-vinica je Bosiljevo takoj;)

Lani sta iz Splica na Brac vozili dve trajektni liniji. Ena precej cenejsa od Jadrolinije. Vozili sta pa izmenicno.

Rabite pa do konca AC res malo, potem se pa vlece, saj morate do pristanisce skozi celoten Split, tudi center. Ko boste v pristaniscu preveri oba vozna reda in sele nato kupi karto za naprej.

Nikarte na Makarsko. Trajekt, ki sprejme največ 30 avtomobilov (raje manj) vozi zelo podredko. Res pa je, da je manj gužve kot v Splitu. A nič ne koristi, če si stoti v vrsti in čakaš npr. 8 ur na vožnjo, tako kot sem jaz lani – in to 28. 8. za na Brač. lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close