Kdaj bodo odprti gostinski lokali
Tudi jaz tako mislim…
Ta teden po veliki noči bi znali zagnati vulkanizerja potem naslednji teden sprostiti gradbene in pohištvo in omejitev med občinami. Po prvomajvih pa ostale trgovine z oblačili ipd. , gostilne in frizerjev in podobno… S tem, da se zna zgoditi, da bodo posebej zaostrenih pogoji za gostilne, razkuževanje, pa razmak miz, pa število oseb za mizo ipd.. To do moja predvidevanja glede na to, da že sedaj grozijo kako se bomo morali veš čas držati ukrepov na javnih prostorih tud potem.
Bi to velik izziv za gostince se prilagoditi in tudi potem čimprej razviti poslovanje tako, da ne bodo več tako odvisni od tega, če bi se še slučajno še kdaj kaj zgodilo kakšni omejitveni ukrepi. Jaz sem v tem času doma naredila prav idejni načrt kaj vse bi lahko nekdo v gostinstvu naredil. Sem brezposelna, če kdo želi pomoč, sem polna idej in motivirana zelo za delo.
Po eni strani ljudje so sedaj se bolj lačni tega, tudi na Kitajskem se vse to odpira nazaj. Ne bomo mogli tega ustavit. Druženje, guzve, skupine ljudi so povsod. Če bodo otroci v šolah, vrtcih, javni prevoz bo drlsl, kjer so to vse precej večje skupine, ni razloga, da tudi gostinci ne bi začeli in bodo. Mogoče je zdaj ta sten pogled tak, da je panika, ampak sčasoma se bo zneslo in se bo normalno živelo naprej. Kaj je razlike če pa sedaj ljudje posedajo na klopca skupaj zunaj v parku… Kaj je razlike če bo sedel v gostilni in posedal enako z enakimi ljudmi… Nobene razlike ni. Je pa res, da je dobro se širiti tudi tako, da te kot Gostinča vse to ne zadane več toliko. Zato pa pravim ključni so ukrepi novih razširitev idej takoj po odprtju, veliko se da tudi z malo vložka, polno je idej in načinov.
Malo razmišljaj, če greš jest koliko dolgo si v gostilni… Če se pa pelješ z busom, vlakom, itd… Če si pri zdravniku, če so ucenci skupaj nagneteni cel dan, če so otroci skupaj nagneteni cel dan… To so bolj zaskrbljujoče zadeve z vidika tveganja za omuzbo, pa bodo zazivele. Zakaj potem gostilne ne bi, kjer poješ, spiješ in greš? Malo bomo morali tudi možgane vklopi in počasi začet živet, dalj časa bomo zaprti, dalj časa bo morija trajala, ker ne bomo dosegli prekuzenosti. Ti lahko ne greš jest, virus pa lahko staknes v trgovini, otrok ti ga domov iz šole prinese. Ampak zato se domene bodo za vedno ustavile. Resno bo treba razmisliti je bolezen ja, ampak cilj teh ukrepov ni bil zaustaviti bolezni, ampak zajeziti naval, ker dejstvo je, da zaustavili je ne bomo. Ampak živeti zato ne bomo mogli nehat. Če boš, se ti bo slej kot prej nekje poznalo, lahko tudi na psihi in pristaneš potem na psihiatriji… Ne gre to tako.. Zdravje naroda ni samo ne zboleti za covid, ljudje imamo tudi psihološko in socialno komponento zdravja. Ne moreš kar vsega odseka zaradi nekega panične ga strahu. Ja previdnost ja do neke mere, ampak ustavljati življenje, da si ne upaš več takih stvari kot je jest zunaj, je neumno. Ker virus lahko staknes kjerkoli drugje. Se pa strinjam ja razkužila, neka večja previdnost bo pa potrebna.
Bo moralo biti pa kar krepko prej. Že tako je škoda zaradi ukrepov bistveno večja od škode zaradi virusa, če bo pa še tako dolgo trajalo je pa sploh škoda izgubljati besede. Država si se more privoščiti take masovne brezposelnosti. Ljudje rabimo denar za preživetje in do tega je treba priti z delom, ne pa preko nadomestil.
Po prvomajskih se bi pocasi vse odpiralo, tudi sole.
Do takrat bo menda dovolj zascitne opreme in zdravstvo pripravljeno na veci naval obolelih.
Takole sigurno ne bomo zdrzali se par mesecev, ljudje imamo kredite, poloznice, gospodarstvo stoji, turizem in gostinstvo je velika panoga, kultura in sport ne funkcionirata, drzava tega pritiska n ebo zdrzala, razen ce zacne delit vsak mesec vsem drzavljanom po jurja €€€, da smo doma.
Glede na to, da naj bi maske preprečevale okužbo in širjenje virusa, bi vse lahko normalno odprli, a ne? Al česa jaz tle ne razumem? (ok, ok, vem, da je to največji svetovni nateg)
Res pa je, da gostinci tukaj pridejo zadnji na vrsto. Mi jih je žal.
Samo … zakaj ne zaprejo vsega v glavni sezoni gripe? Vemo, kakšno je bilo stanje letos. In koliko jih je zaradi gripe umrlo (tako kot vsako leto).
Zdrava kmečka pamet, ljudje … Pa ne tista, ki nam jo vsakodnevno z dramatičnim glasom servirajo mediji in politika.
lahko vidim ja, kako ljudje uporabljajo maske. Z umazanimi rokami prijemlje že neštetokrat nošeno masko, ki jo po uporabi flikne nekam v avto ali umazan žep, pa dotikanje z rokami, to smo lahko videli tudi naše vrle poslance, sploh Trčka, ki se je nonstop popravljal masko z rokami, res lep zgled. Ljudje bi naredili več koristnega za svoje zdravje, če bi si temeljito umivali in razkuževali roke, samo kaj, ko starega kozla ne moreš spreminjati.
2 kapučina prosim, eno s hladnim mlekom in en podaljšan espreso. kdaj naj bom pred blokom? :)))
[/quote]
Kdor si bo želel preživeti in še naprej opravljati svojo dejavnost, bo našel rešitev, v tem primeru niti ni tako nemogoča, saj ti lahko dostavijo kavo v lončku in smetano ti lahko dodajo pred blokom.
Je pa res, da vprašanje kdaj se bo spet posedalo in pilo kavico v lokalih pa tudi veliko ljudi je sedaj spoznalo, da iti ne rabijo tega posedanja in še videli bodo, koliko denarja so prihranili brez tega, ker pa tudi denarja ne bo na pretek, jih ne bo pretirano mikalo, da bi šli na kavico.
Forum je zaprt za komentiranje.