Kazni parkirnine!
To sploh ni res, če je enkrat na DURSU, da je pravnomočno. Tudi tukaj lahko pride do napake in seveda do pritožbe.
Tudi jaz sem pred leti 2x dobil pošto od DURSA, čeprav od mestnih redarjev nisem dobil nobenga obvestila oz. ga podpisal.
Najprej sem šel na mestno redarstvo vendar o moji pritožbi še slišati niso hoteli, kaj šele da bi jo sprejeli. Nato sem šel sem na DURS šiška in so mi rekli, da se pri njih nimam kaj pritožit, moram pa iti na mestno redarstvo in oni morajo obvezno mojo pritožbo sprejet. Mimogrede so mi povedali, da oni delajo protizakonito, ker pač sami dajo pravnomočno odločbo namesto sodnika za prekrške, o čemer sem se na občini tudi na lastne oči prepričal. pokazali so mi namreč papir poslan od mestnega redarstva za DURS(mimogrede so mi še rekli, da naj bom brez skrbi, da ne bodo nič rubili) In res potem so na mestnem redarstvu prejeli obe moji pritožbi brez ugovora. Seveda mora biti pritožba utemeljena, ne pa da pišeš neke neumnosti gor brez utemeljitve. Jaz sem namreč napisal, da nisem mogel vložiti pritožbe, ker sploh nisem prejel obvestila, da sem sploh storil kakšen prekršek (nisem ga podpisal, kar se da preveriti na pošti). Navedel sem še zakon in člen kateri je bil kršen in konec brez dolgovezenja…
In nisem nikdar nič plačal do danes.
Ah, saj je res hudo. V Ljubljani še nikoli ni nihče parkiral nepravilno. Vsi se pritožujete, ko vas dobijo. Kam pa naj se pritožim jaz, ko kreten zaparkira pločnik, da z vozičkom ne morem mimo, ali kolesarsko stezo in moram zapeljati na cesto???? Me prav zanima, kako bi se ti pritožniki pritoževali izven Slovenije …
Ne, nisi edini. Jaz sem enkrat enemu taksistu rekla, ko je parkiral direkt pred mano na pločnik, jaz pa z vozičkom po Hradeckega, ki je jako široka in pregledna cesta, pa pločnik je tudi razkošen…. Oprostite in tako naprej. In kaj mi je rekel z izrazito južnjaškim naglasom: Če ti ni kaj všeč, pa pejd nazaj v Bosno! (Pa sploh nisem od tam, ampak z Gorenjske). Ampak takrat nisem imela mobitela. Če bi ga, bi poklicala policijo.
Če človek parkira na legalnem parkirnem placu, za to plača, kot je to določeno, nikogar ne zaparkira, ne parkira na pol na pločniku, itd, itd, potem se naj res pritoži, ker je svinjsko, če ti zaračunajo. Drugi problem so pa okolice blokov zunaj centra LJ, ker ljudje res nimajo kje parkirat in je najbližje prosto mesto kak km proč od stanovanja… Pa če imaš majčkenega otroka ali celo dva, direkt po šopingu s kupom vrečk, najbrž res ni fora, da vsak večer pešačiš domov…
No, to pa jaz vedno gledam, da ne zaparkiram pločnik, vedno je placa vsaj za dva vozička, na kolesraski pa itak nikol ne parkiram, prav tako na zelenici tudi ne.
Pločnik ne sme biti nikol zaparkiran, ne glede ali je v mestu, še manj pa v stanovanjskih soseskah. Saj ravno v stanovanjski soseskah imamo največ težav z zaparkiranimi pločniki mi, ki vozimo naše malčke vsako dnevno na sprehod z vozički!