Kazenska ovadba – razžalitev
Pozdravljeni,
Morda je med vami kdo z podobno izkušnjo. Torej, že vrsto let delam v poklicu, kjer imam veliko stika z ljudmi, otroci, mladostniki, starostniki. Z ljudmi sem vedno rada delala, sem izredno sočutna, prijetna, ne maram konfliktov, sem tudi preveč zaupljiva in včasih že naivna. Očitno gre nekaterim ljudem to hudo hudo v nos. Ali pa se dobro vrača s slabim. Sem mimo enega zelo težkega obdobja, kjer je moja produktivnost bila bistveno zmanjšana, kontakta z ljudmi sem se (razen nujnega) precej izogibala, bila sem slabše razpoložena in manj mentalno prisotna. Drugače se razumem z vsemi s katerimi delam, nekaterimi bolj, drugimi spet manj, ampak konfliktov nimam z nikomer, če mi do družbe in pogovora ni, se umaknem, v kolikor imam problem s komerkoli ga direktno s tem soočim. Ne maram tozarjenja, zato probam težave vedno najprej rešiti s človekom samim, preden bi za pomoč prosila koga od nadrejenih. Znotraj zelo velikega kolektiva ljudi, se pa je očitno našel nekdo, ki mu grem hudo v nos in me je želel namerno oblatiti, spraviti na slab glas, morda izkoristiti za to primeren čas- moje slabo obdobje, ko je bilo za opaziti da nisem taprava. Nekateri ljudje s katerimi delam, so naravnost hudobni, zavistni, podli in hinavski. Teh se izogibam, razen stvari ki so direktno vezane na službo. Kot strela z jasnega me direktor poklice v svojo pisarno, in me začne zasliševati, ali mu imam kaj za povedati. Na koncu pridemo do ugotovitve, da naj bi name že daljše časovno obdobje (par tednov) po malem letele razne hujše obtožbe glede slabega opravljanja dela, glede neodgovornosti, glede zapuščanja delovnega mesta za kratke odhode domov, namigovanj na krajo in dostop do nedovoljenih dokumentov. Skoraj me je kap. Seveda sem mu povedala, glede težjega obdobja, manjše produktivnosti, večje nekomunikativnosti, otožnost itn, torej kar je držalo, vse ostalo pa so čiste laži in natolcevanja. Stvari sem malo prespala in ugotovila, da gre v bistvu za kar hude obtožbe, glede na vrsto službe ki jo imam, slab glas oziroma tovrstne obtožbe lahko ne samo ogrozijo trenutno delovno mesto, ampak vse morebitne ostale v tej stroki v prihodnje!! Nemorem verjeti, da so ljudje lahko tako podli, in zakaj bi to počeli, ter kakšno korist od tega imajo. Direktor mi ne želi povedati kdo me vsega obtožuje, ampak se mi kar dozdeva (nebi bilo prvič da se je ta oseba vpletla v kaj takega). Razmišljam, da bi, glede na grozečo odpoved na podlagi golih obtožb, direktorja soočila z dejstvom, da želim direkten sestanek s to osebo, ali pa bom podala kazensko ovadbo zaradi razžalitve in obrekovanja. Vendar, na koga jo nasloviti v kolikor mi ne povedo kdo name spusca tovrstne laži?? Resnično imam občutek, da moram nekaj narediti in se postaviti zase, ker me ta zadeva lahko močno zaznamuje v prihodnosti, in me zelo osebno prizadene, ker so stvari izmišljene in neresnične. Prosim, za vaša mnenja in pomoč. Najlepša hvala.
Tudi mene zanima, kako to dokazati. Naj omenim, da sem zaradi tega trenutno odsotna iz službe – na mojem urniku so razvidni prosti dnevi (?) brez razloga. Tudi v kolikor podam ovadbo, nisem sicer noben strokovnjak na tem področju, vendar logično razmišljam – se te zadeve lahko z njihove strani enostavno zanikajo? Moram imeti kakšne pisne dokaze? Snemati jih po zakonu ne smem, brez njihovega privoljenja. Da ne omenjam, da do tega trenutka – poziv direktorja v pisarno in takojšnja odsotnost z urnika (prosti dnevi), nisem bila opozorjeni na nobeno nepravilnost, dobila nobenega opomina, ali opravila kakršnega koli pogovora s kom od nadrejenih. Verjetno bi se najprej stvari morale razčistiti, mene seznaniti z obtožbami in šele potem izvajati sankcije proti meni?
Mica123, 13.11.2021 ob 15:49
Tudi mene zanima, kako to dokazati. Naj omenim, da sem zaradi tega trenutno odsotna iz službe – na mojem urniku so razvidni prosti dnevi (?) brez razloga. Tudi v kolikor podam ovadbo, nisem sicer noben strokovnjak na tem področju, vendar logično razmišljam – se te zadeve lahko z njihove strani enostavno zanikajo? Moram imeti kakšne pisne dokaze? Snemati jih po zakonu ne smem, brez njihovega privoljenja. Da ne omenjam, da do tega trenutka – poziv direktorja v pisarno in takojšnja odsotnost z urnika (prosti dnevi), nisem bila opozorjeni na nobeno nepravilnost, dobila nobenega opomina, ali opravila kakršnega koli pogovora s kom od nadrejenih. Verjetno bi se najprej stvari morale razčistiti, mene seznaniti z obtožbami in šele potem izvajati sankcije proti meni?
seveda lahko snemaš, poglej afero izpred 14 let, nobeden od komentatorjev se še ni vprašal od kje posnetek, kdo je snemal, s kakšno in čigavo tehniko, imamo pa sogovornika, torej obtožimo njega pa naj se brani, ampak ne, skače se po ministru.
Tole bo presedenčni primer, lahko snemaš in nič se ti ne sme zgoditi, ker se tudi Petanu ne bo nič zgodilo.
Javno povedano, 13.11.2021 ob 16:43
seveda lahko snemaš, poglej afero izpred 14 let, nobeden od komentatorjev se še ni vprašal od kje posnetek, kdo je snemal, s kakšno in čigavo tehniko, imamo pa sogovornika, torej obtožimo njega pa naj se brani, ampak ne, skače se po ministru.
Tole bo presedenčni primer, lahko snemaš in nič se ti ne sme zgoditi, ker se tudi Petanu ne bo nič zgodilo.
Kako misliš, da se Petanu ne bo nič zgodilo? Ker je iz hobotnice 30čletnega klana levičarskih vodstvenostolčkarjev – začenši z Zemljaričem, Bohoričem, Šrotom, Bavčarjem, Naratom ?
Forum je zaprt za komentiranje.