Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kavni liker ali Kahlua NUJNO!

kavni liker ali Kahlua NUJNO!

Pozdravljeni!

Stvar je taksna, da bi res nujno potreboval kavni liker, se najraje originalno Kahluo, cimprej.

Cena ni vazna in preden grem narocati preko interneta (dostava traja!) me zanima, ce je kdo omenjeno pijaco zasledil v nasih trgovinah.

Hvala!

Mare, če se ti hudo mudi… mogoče poskušaš naredit doma???

Verjetno se ti bo katera oglasila z informacijo, ki jo rabiš, mogoče pa tebi ali komu drugemu pride tole:

ČOKOLADNI LIKER

1 l mleka
1 kg sladkorja
2 čokoladna pudinga
100 g čokolade v prahu
1/2 l ruma

Mleko in sladkor zavreš, vanj zakuhaš mešanico pudinga, čokolade v prahu in malo mleka. Kuhaš kot puding in ohladiš, v ohlajeno vmešaš rum.

Zadnjič pa nisem imela čokolade doma in sem ga skuhala s kakavom (100 g). Ker je imel zelo močan okus, sem vanj (v še toplega) vmešala še nekaj instant kave, raztopljene v vroči vodi…
In je nastal kavin liker…

Saj pravim.. mogoče bo pomagalo….

LP!
Gordy

gordy ******************************** <http://gordy.moj-album.com/> ******************************** TVOJ DAN BO ŠEL V TISTO SMER KOT KOTIČKI TVOJIH UST. DIAN RITTERS ********************************

Na internetu pa najdeš “malo morje” teh receptov in izgleda vse skupaj zelo enostavno.
Pri tem npr. nimaš kaj zgrešiti…
Če pa je to mišljeno za bolj uradno darilo, pa verjetno “home made” ne pride v poštev…
Lep popraznični dan!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Videla sem jo že v Mercatorju, pa verjetno se dobi še kje. Ne vem, s katerega konca Slovenije si, zagotovo vem, da jo dobiš v podjetju VIP v Tržiču, ali pa v Kranju pred Globusom je ena taka specializirana trgovina s pijačami. Ena trgovina je tudi v Ljubljani v Šiški, pa se ne morem spomnit imena.

Če jo rabiš za koktejle, jo lahko brez skrbi zamenjaš za kavni liker od Badelna. Samo ne vem, če se ga pri nas dobi, mi se založimo z njim, ko smo na dopustu na Hrvaškem.

hvala, bom skocil v najboljsega soseda. Glede domace priprave so zame ze kuhane hrenovke, kljub dobri volji, umetnost svoje vrste. Raje posodo pomijem, je manj skode.
Stvar rabim za koktejle.

Pozdravcek!

Jaz kahluo kar v Avstriji kupim – cena od 5 do 15 evrov, odvisno kaj kupiš. Ampak najcenejši nič ne manjka. Sicer je v Kranju res tista specializirana trgovina, pa mogoče še v Kompasu.

mogče malo pozno-a dobro za prihodnjič:

Kahluo uvaža podjetje Allied Domecq Agencies iz Lj. Kupiš jo lahko v skoraj vsakem Kompas Shop-u na mejnih prehodih. Morda tudi v Maximarketu.

Lahko pa pokličeš tudi na njihov sedež (so v Zupančičevi jami v Lj. , na Vurnikovi) in povprašaš, v kateri trgovini v maloprodaji jo lahko kupiš….

hvala!! Morda ves ali je kompas shop na ljubelju se odprt in kdaj. Online shop namrec alkohola zaradi cudne zakonodaje ne posiljao tako, da bo treba vzeti pot pod noge.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close