Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kavna usedlina kot odpadek

Kavna usedlina kot odpadek

Ko spiješ kavo, na dnu ostane kavna usedlina. Zdaj imamo že skoraj eno leto zabojnik za bio odpadke. V pravilih piše, da v ta zabojnik ne smeš odlagati tekočin. Zdaj me pa zanima, kako lahko kavno usedlino, odstraniš iz skodelic, ne da bi pri tem uporabil vsaj malo tekočine (vode)? Poskusili smo že veliko načinov, pa še zdaj nismo našli pravega. Usedlino smo nekaj časa zlivali na en konec vrta, kjer pa se je sčasoma nabralo veliko muh in ostalega mrčesa. Vrt je pa v neposredni bližini hiše in seveda oken, ki so v toplejših časih po navadi pogosto odprta, torej je bilo tudi v hiši sčasoma vedno več mrčesa. Zaradi tega smo ta način opustili. Zdaj to usedlino zlivamo v WC, kar pa sem slišal, da ni ravno pametno. Kakšen način vi uporabljate oz. ga priporočate?

ko se mi je dalo, sem nekaj časa precejala skozi papirnato brisačko in je šla premočena brisačka + usedlina v bio odpadke.

Pri nas gre vse kar je odpadek v kuhinji biološkega izvora na kompostnik, vključno s servetki in kostmi, kar po dveh letih razpade pač razpade, kar ne (večje kosti) se pa ko kompost uporabimo na vrtu pobere in sežge v vrtnem kaminu.

Kavna usedlinca te skrbi, kaj pa lastna neumnost in še kaj zraven, ki je očitno večja težava, to te pa ne skrbi?

Kavno usedlino vlivamo na kompost ali pa na katero od okrasnih gred (saj je dobro tudi kot gnojilo), mrčesa pa ne privablja. Pri vas so muhe in ostale morale priti zaradi česa drugega. Mogoče samo zaradi vlage.

Že celo življenje splahnjujem džezve kar v umivalnik,prav tako skodelice preden gredo v omivalca, nikoli se še nisem ukvarjala z kavno usedlino kot problemom.

Je dobra za vrtnarjenje.

http://www.instructables.com/id/Coffee-grounds-a-gardeners-asset/?ALLSTEPS

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close