Najdi forum

kavna torta

Lepo prosim, če morda kdo ve recept za kavno torto kot so jo nekoč (pred 40 leti) delali…to je velika želja moje tašče. Sestavin se spominja naslednjih: albertovi keksi, močna kava, surovo maslo…

Torte ne poznam, tule pa je recept, ki vsebuje te sestavine…

Prijeten večer!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Mi smo delali tole torto tako, da smo po plasteh zlagali piškote, namočene v kavo vmes pa kremo iz masla, orehov….. Točnega recepta se ne spomnim. Lahko bi ga pa poiskala, če je to to, kar iščeš.

lp

Julija

Zaenkrat bom probala po zgornjem receptu, če ne bo dobro, se še oglasim! Najlepša hvala obema!

Jaz imam en podoben recept. Niso sicer albert keksi ampak eni italijanski, dosti boljši. Kličejo se novelini. Te namakaš v kavi in zlagaš. Namažeš s kremo, ki jo narediš iz masla, saldkorja in močne črne kave. Par plasti, ohladiš…mnajmmm. Ta moj recept se kliče Semifredo s kavno kremo. Poiščem, mogoče bo to bolj podobno temu kar iščeš. Sem pa zadnjič naredila z enimi drugimi, bolj albert podobnimi. Rabili so več kreme, težko jih je bilo pravilno napiti, končni rezultat pa sploh ni bil slab.

Ja, sem ugotovila, da bi bil ta način tašči bolj všeč, čeprav se meni zdi zgornji recept več kot super. Če ima katera recept za 2.način, lepo prosim zanj.

Kateri pa bi bil ta 2. način,ki bi ga imela?

Tisti, pri katerem se piškote v kavo pomaka in kremo posebej maže po teh plasteh namočenih piškotov. Ima katera?

Morda sem že našla, pod “sladico z albertovimi keksi”…najbrž bi lahko bilo to…LP

Jaz jo pa delam po tem receptu:

25 dag masla
5 rumenjakov
2 beljaka
25 dag sladkorja
1/2 kg piškotov Petit Beure

5 rumenjakov, 2 beljaka in 25 dag sladkorja mešaš (miksaš) nad paro, da se naredi gosta krema. Ločeno zmešaš maslo, da naraste. Oboje dobro ohladiš in zmešaš skupaj. Piškote namočiš v nesladkani kavi in na pladenj postaviš eno vrsto teh in potem eno vrsto kreme itd. Na koncu poliješ še s čokoladno glazuro.
Mjama;-)))

Koliko časa pa miksaš rumenjake, beljake in sladkor nad paro? Zaradi salmonele, mislim.

Jaz kar dolgo. Recimo 15 minut? Gledam, da je krema ob robu res vroča, da se spečeš.
LP Mimi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close