Najdi forum

Veliko je govora o tem, da naj bi zjutraj popili nekaj mlačne vode s kisom, nekateri pravijo, da je potrebno pisti vodo z limono, drugi trdijo, da pijejo mineralno vodo.
Meni je najbolj všeč, da zjutraj, ko vstanem, skuham črno kavo in popijem na tešče skodelico črne kave.
Pišejo, da je to škodljivo za želodec, da dviguje krvni tlak, da uničuje vitamin B, da celo povzroča izpadanje las.
Kakšne izkušnje imate vi, dragi monovci.

Kaj vse pisejo. Ne beri in si privosci, ce pa telesu kaj ne bo prav, ti bo povedalo. 😉

Nič od tega in pijem kavo od jutra do večera že trideset let. Katerim pa paše, pa kar naj pijejo vodo s kisom, ko jim bodo rekli, da naj s čim drugim, bodo pa to upoštevali :))

. .......................................................................................................................................................................................... Več ljudi brez dlake na jeziku...in bi se sčasoma rodilo upanje za boljši svet... ...........................................................................................................................................................................................

Zjutraj pijem kavo. Obvezno! Brez nje ne morem štartati dneva. Če je zdrava? Who cares! Zame je zjutraj zlato, zraven pa čik ali tri….

Jaz najprej popijem samo vodo, ne premrzlo. En do dva kozarc. Po 10-15min je zajtrk in kava ali pa gre kava ‘take away’ od doma na delo z mano.

Najprej pristavim džezvo, med kuhanjem spijem kozarec vode brez vsega, potem kava. Zajtrkujem uro kasneje.

Jaz pa v električni džezvi eno fajn veliko turško kavo z mlekom .

Meni je kava z mlekom zjutraj na tešče in še ena po kosilu dobro laufalo kakih 15-20 let, nato pa se mi je pojavil GERB in trenuitno skušam loviti ravnotežje med boljšim krvnim tlakom in povišano kislino samo z jutranjo kavo.

Očitno so bralci in pisci MON-a osveščeni, kar se tiče zdravja. Večina jih pije na tešče mlačno vodo, šele potem kava.
Naj vam zaupam, da jaz na tešče zjutraj zaužijem leno žličko sončničnega olja, ga približno petnajst minut žvrkljam, nato izpljunem. Potem si temeljito očistim zobe in nato popijem kozarec mlačne vode s kisom. Potem pa skuham kavo in jo popijem eno skodelico.[sup][/sup]

Na tešče popijem najprej kozarec navadne vode, ali kozarec nesladkanega čaja. Potem pa kaaavo!!!
Jem malo kasneje.

Zanimivo je, da za kavo pravijo, da viša krvni tlak. Dejansko pa deluje kot diuretik in še prek drugih mehanizmov predvsem kofein znižuje krvni tlak. Res pa je, da deluje spodbujevalno na srce, kar trenutno lahko zviša pritisk.

Zjutraj spijem kozarec tople vode, nato kavo. Pravzaprav pijem vodo, ko cakam, da se kava skuha.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close