Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kava me uspava

Kava me uspava

Si ne predstavljam jutra brez kave, da pridem “k sebi”. Sprva učinkuje, se zbrihtam, ampak zelo kmalu postanem utrujena, da bi šla najraje nazaj spat. Zakaj to? Premočna doza? Ali ima še kdo podobne izkušnje?

Odgovor na objavo uporabnika
Kontra učinek, 25.08.2021 ob 11:25

Si ne predstavljam jutra brez kave, da pridem “k sebi”. Sprva učinkuje, se zbrihtam, ampak zelo kmalu postanem utrujena, da bi šla najraje nazaj spat. Zakaj to? Premočna doza? Ali ima še kdo podobne izkušnje?

tudi jaz imam podobne težave, najlažje jih rešim, če spijem čez močno dozo čaja. Mislim da je bolj problem v tekočini, probej 2 do 3 kozarce vode potem ko kava prime.

Odgovor na objavo uporabnika
imamo da, 25.08.2021 ob 11:35

tudi jaz imam podobne težave, najlažje jih rešim, če spijem čez močno dozo čaja. Mislim da je bolj problem v tekočini, probej 2 do 3 kozarce vode potem ko kava prime.

Kava (črna) ima samo tako dolg učinek – podaljšaš (in zmanjšaš maximum) tako, da dodaš sladkor in/ali mleko, lahko ti pomagajo tudi kakšni ogljikovi hidrati npr. Piškot, ovseni kosmiči ob kavi. Najlažje pa če si še eno skuhaš za malico.

Mene tudi vroca/topla kava z mlekom uspava.

Cista crna brez sladkorja mi dvigne pritisk.

T.i. Cold brew ali hladno varjena kava ima največ možnega kofeina v sebi, ker se ga obori več, kot pri kuhanju v vreli vodi ali prelivanju z vrelo vodo – hkrati pa manj kisline, ki ostana v zrnih po praženju – jee bolj prijazna želodčni sluznici.

Pozikusi: malo bolj grobo mleto kavo  ( zmleto za kafetjere) maceriraj  oz. namoči preko noči  v hladni vodi – lahko na pultu ali pa v hladilniku . Daš v filter vreško za čaj, ali pa poseben vrč za hladno maceracijo kave – npr. Hario japonska znamka  (Mizudashi) ima dobre:

http://www.amazon.com/Hario-Mizudashi-Coffee-1000ml-Brown/dp/B00I7JKAQ0

Taka kava res kofinsko nabije. Vem, ker jo tako pijem že 7 let.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close