Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Katero znamko pralnega stroja mi predlagate?

Katero znamko pralnega stroja mi predlagate?

Kupujem nov pralni stroj, ponudba je velika kakor na natu tako po trgovinah. Ko prodajalce sprašujem, kaj kupiti, kakšen stroj je v ponudbi mi za vsakega trdijo da je dober, da je vreden nakupa. Torej sem se odločil, da povprašam še tu gor, kaj se trenutno splača kupiti tam do 500€ in da bo delal kot ima biti. Naj izberem Beko ali Gorenje ali Indesit ali Samsung ali Hotpoint ali AEG ali Bosch ali….?

Hvala za predloge.

BEKO, INDESIT

Pralni stroji imajo danes tudi čuda vseh možnih funkcij, tako da jaz ne izbiram po znamki, ampak po tem, kaj hočem od pralnega stroja, koliko sem pripravljena za to plačat in kaj lahko dobim najbolje za ta denar.
Meni je pomembno:
– velik boben 7-8kg
– dovolj vode vsaj 60l na 7kg boben na pranje
– centrifuga vsaj 1200 in da jo lahko poljubno nastavljam
– zamik vklopa
– krajši programi, da mi ne pere na 40 po 2 uri, ampak uro in da pere belo 2 uri, ne pa 3-4 in da ima krajši pol urni program

To je meni pomembno. S tem spiskom grem v trgovino, pogledam kaj ponujajo in za koliko denarja, potem pa pretehtam kaj je zame ok.

mi mamo gorenje wa 9845 9 kg 1400 obratov in je špica. je bil pa 670 , redna cena je 700 €. ma invernti motor pa en kup dodatkov za boljše parnaje, pa z vodo ne šprara (predpranja, višji nivoji…)

za cirkka jurja € dobiš LG 10 kg True steam, ki naj bi (po moje) pral s paro (ne samo rahljal gub kt večina eu pralcev, ampak menda z njo tud pere, oz para pomaga pri pranju) za 1400 dobiš istega s kapaciteto 15 kg…oba videna v media wolrd včeraj….

mata ibnvertni motor z 10 letno garancijo, kokl garancije pa mata pa preveč prašaš

samsung pa stavi na eco bubble (brizga zrak v raztopino vode in detergenta in na ta način povečuje učinek pranja)

jaz bi si vsekakor pogledal tole true steam zadevo (kaj je kako deluje), potem pa preštudrial kaj in kako..so pa to stroji od 700 €, pri nas dvomim da jih dobiš, jih pa dobiš v It, Aut,…

se pa menda pranje s paro fajn obnese

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Lahko ti priporočim Boscha. Kupljen za 500 evrov, pa že je presegel garancijo pet let. Boben 7 kg. Servis špica. Ja, je bil potreben servis, ampak če imam v garanciji stroj popravljen skoraj naslednji dan, naj se kvari.

Je delan za južni trg!

Mi imamo Elektrolux! Je super, star 10 let in nikoli ni imel niti najmanjšega popravilca!

Pa tudi Gorenje mi je všeč!

Hoover, cena skoraj 600,00€ tri leta..filanje perila zgoraj..To je vseskupaj zelo občutljivo, ne vem, kakšen vijak je v vratih in po dveh ketih mi je začela rja teči iz vrat, boben je glasen, ima ogromno funkcij, ki jih ne potrebujem..,,,Že sanjam o mojemu Gorenju…

avtorica poslušaj sedaj.
tebi ne bo nič pomagalo, če ti kdo pove znamko, ker to ne bo nič rešilo. ti se moraš naučit kupovat stvari.
pri nakupu pralnega storja je bistveno naslednje. da je servis uredu, blizu, rezervni deli in da ni cena prehuda. torej je zelo enostavno. gorenje.

bosh je seveda dober, ni pa toliko boljsi od najboljšega gorenja. za ceno mileta dobis sušilni in pralni stroj najbolji od gorenja. ki je ziher dost dober. mi smo imeli 10 let gorenjev stroj, niti ne full drag. in prali z njim 2x na dan vsak dan skoraj. pa je bila samo cev enkrat za zamenjat pa ona skatla gori. elektronika je crknila pa je se kr delal naprej. pokadilo se je iz elektornskega vezja pa je se kar delal. kupil sem ta par, pralni in sušilni stroj 9 kg. kr drago no, ampak od gorenaj top. pa je u nulo. pa ne dam tolk za mileja nikoli. bosh še že, ampak je servis drag, brez veze.

stvari se kupuje po vajšem programu. kot vojška vozila. najvaznejsi je servis. potem sposobnosti, in seveda cena. in tega se vedno drzi. če imas gorenjec studi blizu, pol nimas kaj razmisljat. pridejo ti iskat tvoj stari stroj in novega prinesejo v kopalnico. kaj še češ?? kaj zdaj oni z njim delajo je tako vseeno.
kupi gorenje

če misliš kupovat top loaderja od gorenja…jih ne dela, ampak so od boscha..V tem primeru poglej tudi boscheve top loaderje zaradi večje ponudbe izdlekov. Gorenje ima v svojem naboru een dva, bosch pa zihr kakega več

Imam Miele-super, res sem zelo zadovoljna, dober je tudi Bosch.

Meni je cisto OK Gorenje, ima 5 let garancije … centrifugo lahko nastavljam med 800 in 1400 obrati, povisam lahko nivo vode, osvezitveni program pa traja samo 17 minut.

govora je o top loaderjih, katerih gorenje ne in ni štancalo in jih ne štanca..zato je smotrno pogledat tudi tistga ker jih štanca zanjga, ker konc koncev, lahk za dobiš to kar iščeš in kar ni nujno da najdeš pri gorenju v tem naboru….

Miele.
Pere že 11. leto, brez kakršnega koli sevrisa. Peremo vsak dan.

govora je o top loaderjih, katerih gorenje ne in ni štancalo in jih ne štanca..zato je smotrno pogledat tudi tistga ker jih štanca zanjga, ker konc koncev, lahk za dobiš to kar iščeš in kar ni nujno da najdeš pri gorenju v tem naboru….[/quote]

:))
Avtor sprasuje o pralnih strojih do 500€, nikjer ni postavil pogojev zgornjega polnjenja in sprasuje tudi o Gorenju…

govora je o top loaderjih, katerih gorenje ne in ni štancalo in jih ne štanca..zato je smotrno pogledat tudi tistga ker jih štanca zanjga, ker konc koncev, lahk za dobiš to kar iščeš in kar ni nujno da najdeš pri gorenju v tem naboru….[/quote]

Avtor sprasuje o pralnih strojih do 500€,

jaz sem ji napisla tko kti, da je gorenje več al manj več kt okej..naš je si cer mal več kt 500, ampak v glavnem tud za 500 bi moral dobt neki spodobnega

napisal sem sicer še o parnih, če bi si mogoče premislila, ker je pač med tistim kar smo mi nabavli in med 10 kg parnim cca 200 € razlike je pa tudi menda zelo okej investicija… je pa res da so od jurja naprej in da je pri nas bolj ne kt ja

samsungove tud dobiš pod 500 €, kolk so okej pa žal ne vem

pogojev zgornjega polnjenja in sprasuje tudi o Gorenju…[/quote]

jaz sem citiral (če si si prebrala obarvano) avtorico ki razlaga da ima top loaderja in da gleda za gorenjevimi…. gorenje top loaderjev ne dela, ampak jih delajo pr sosedu zanjga

Avtor sprasuje o pralnih strojih do 500€,

jaz sem ji napisla tko kti, da je gorenje več al manj več kt okej..naš je si cer mal več kt 500, ampak v glavnem tud za 500 bi moral dobt neki spodobnega

napisal sem sicer še o parnih, če bi si mogoče premislila, ker je pač med tistim kar smo mi nabavli in med 10 kg parnim cca 200 € razlike je pa tudi menda zelo okej investicija… je pa res da so od jurja naprej in da je pri nas bolj ne kt ja

samsungove tud dobiš pod 500 €, kolk so okej pa žal ne vem

pogojev zgornjega polnjenja in sprasuje tudi o Gorenju…[/quote]

jaz sem citiral (če si si prebrala obarvano) avtorico ki razlaga da ima top loaderja in da gleda za gorenjevimi…. gorenje top loaderjev ne dela, ampak jih delajo pr sosedu zanjga[/quote]

Še ne tako daleč nazaj se mi je zdelo po prebranem, da ima Barca paranojo, ker je napisala, da jo iščeš in ji vedno kontriraš. Pa vidim, da sem se motila jaz in ji ti res slediš.
In njen odgovor je bil čisto razumljiv odgovor na avtorjevo vprašanje, ti pa si jo začel poučevati o top loaderjih, o katerih ona ni nič pisala in tudi avtor teme ne spraševal.

Avtor, se to – ce se odlocis slucajno za Gorenje, poglej na njihovi strani se v njihovo outlet trgovino, kjer prodajajo ocenjene nove izdelke, ki so obcutno cenejsi..

jaz sem citiral (če si si prebrala obarvano) avtorico ki razlaga da ima top loaderja in da gleda za gorenjevimi…. gorenje top loaderjev ne dela, ampak jih delajo pr sosedu zanjga[/quote][/quote]

Še ne tako daleč nazaj se mi je zdelo po prebranem, da ima Barca paranojo, ker je napisala, da jo iščeš in ji vedno kontriraš. Pa vidim, da sem se motila jaz in ji ti res slediš.
In njen odgovor je bil čisto razumljiv odgovor na avtorjevo vprašanje, ti pa si jo začel poučevati o top loaderjih, o katerih ona ni nič pisala in tudi avtor teme ne spraševal.

barca je citirala moj citiran post, v katerem sem obarval filanje perila zgoraj in že sanjam o mojem gorenju…. ta post, kjer je to omenjeno sem citiral in avtorici teg aposta, ne teme , odgovoril da gorenj top loaderjv ne dela

barca je citiral amoj post, češ da je s strojem zadovoljna. To se lahko bere kt da ma barca top loaderja, pri tem sem pa dodal še to, da kr gorenj etop loaderjev ne dela, ampak ji hdel azanj Bosch je pametno pogledati Boschevo ponudbo, saj jihim azagotovo v svojem naboru več kt Gorenje

in prosm poglej kdo je koga prvi citiral predno obtožiš . barci pa niti pod razno ne sledim, ker me njene tem ein odgovori ne zanimajo

če bi tisto kar je ona pr meni citiral acitrial neko ddrug, bi glih tko jaz njega kasneje citiral

je pa res da sm uvodni post prebral prehitro in se s tistimmi 500 € nism srečal….to sm kasneje popravil

barca je citirala moj citiran post, v katerem sem obarval filanje perila zgoraj in že sanjam o mojem gorenju…. ta post, kjer je to omenjeno sem citiral in avtorici teg aposta, ne teme , odgovoril da gorenj top loaderjv ne dela

barca je citiral amoj post, češ da je s strojem zadovoljna. To se lahko bere kt da ma barca top loaderja, pri tem sem pa dodal še to, da kr gorenj etop loaderjev ne dela, ampak ji hdel azanj Bosch je pametno pogledati Boschevo ponudbo, saj jihim azagotovo v svojem naboru več kt Gorenje

in prosm poglej kdo je koga prvi citiral predno obtožiš . barci pa niti pod razno ne sledim, ker me njene tem ein odgovori ne zanimajo

če bi tisto kar je ona pr meni citiral acitrial neko ddrug, bi glih tko jaz njega kasneje citiral

je pa res da sm uvodni post prebral prehitro in se s tistimmi 500 € nism srečal….to sm kasneje popravil[/quote][/quote]

pardon ni citirala ampak je pisala takoj zadaj za ono ki razmišlja o zgornjem polnjenju…ker je v obeh primerih govora o gorenju sem njen post (pa tudi če bi ga kdo drugi oddal,bi ga glih tko komentiral) komentiral…bere se namreč kot da ima ta oseba top loaderja od gorenja, kateri pa (ne prejšnji in ne sedanji) niso njihovi…..

komentiral/napisal sem samo to, da jih gorenje ne dela….

Kateregakoli samo Candy ne. Pri nas je zdržal samo 5 let. Sračkat ga je začel že zelo kmalu.

Bom, hvala!

Zgleda, da bom kar nabavil Gorenje, zelo me mika model W8665K.

korejce: LG ali Samsung – korejska bela tehnika je že zdavnaj povozila evropejsko.

Beri malo teste na tujih forumih in se prepričaj.

Priporočam ti ali beko ali pa gorenje. Bekotovih aparatov imam kar nekaj doma in nimam nobenih pripomb, gorenjeve pa zaradi tega, ker imajo 5 let garancije, deli pa so na voljo povsod.

Trenutno si lastim tega bekotovega https://www.pricaraj.si/beko-wmy61432mb3-pralni-stroj mam ga dobre pol leta in sem zadovoljen. Brat je pred kratkim kupil od gorenja in tudi nima pripomb, ostalih znamk ne poznam

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close