Najdi forum

Katero znamko CD-jev

Končno smo tudi mi kupili en bolj sodoben računalnik s pekačem in si naštimal mal hitrejši internet, kjer lahko downloadaš kakšno glasbo.

Problem nastane, ko je treba kupit CD. Pridem v trgovino, pa stojim pred polno polico enih desetih znamk. Težka odločitev. Zaenkrat kupujem bolj na an ban pet podgan … vendar pa potrebujem tudi res kvalitetne CD-je, saj bi nanje rada shranila slike in kakšen filmček našega nadobudnega malčka, da bi se čimdlje ohranili.

Baje pri CD-jih kvaliteta ni premosorazmerna s ceno, zato potrebujem nasvet, katere znamke ali sorte CD-jev so najbolj kvalitetni oz. na katerih so podatki najbolj obstojni. In na kaj moram biti pri nakupu pozorna. Meni so namreč vsi isti.

Hvala za pomoč

LP CDbutl

Obstojnost podatkov na cd/dvdju ni odvisna le od kvalitete medija, ampak tud od samega uporabnika in pa tudi pekčice/načina peke cd/dvdja.

Kvalitetne znamke so Verbatim, TDK, pa recimo Sony, Maxell pa sigurno bi se še kakšna našla. Pri prvih dveh sigurno ne moreš falit.

Pozorna bodi tudi na to, ali kupiš prazne medije v škatlicah ali v torti(tisti po 10, 25, 50, 100 naloženi en na drugem). V tortah so ponavadi malo cenejši, moraš pa vedeti, kam boš posnete medije shranila. Če se bojo potem kar valjali naokoli, potem nisi naredila kaj dosti.

Jaz kupujem za službo Verbatim-e in Eprom-e, v tortah, škatlice pa posebej.

Prava rešitev je občasno obnavljanje arhivov na cd-jih ali dvd-jih – torej izdelava novih kopij. Ne pozabi torej nanje napisati datuma. Papirne fotke so še vedno najbolj zanesljiv arhiv, če izvzamemo poškodbe zaradi vlage ali požara.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close